Nieuws

20-02

Zaterdag 18 februari stond wedstrijd nummer 13 in de korfbal league op ons te wachten. Deze week kwam de selectie van Blauw-Wit uit Amsterdam het mooie Harderwijk bezoeken.

Om 17:45 was het eerst de beurt aan het tweede. Na een matige start wist de ploeg van Daniël en Frans goed terug te komen. Met een 3-11 achterstand werd er vlak voor rust nog een inhaalslag gemaakt en gingen beide ploegen rusten met een stand van 9-14 in het voordeel voor de ploeg uit Amsterdam. De tweede helft begon goed voor Unitas/Perspectief en ze wisten zelfs de stand terug te brengen op 13-15. Daarna liepen de Amsterdammers uit en was de wedstrijd gespeeld. Eindstand: 16-25.

Om 19:30 was het de beurt aan Unitas/Perspectief 1. De tribune zat weer mooi vol en de oranje supporters lieten zich goed horen! Ook de vrijwilligers deden er weer alles aan om de wedstrijddag in goede banen te leiden waarvoor dank!

De wedstrijd begon goed, Unitas kwam in de eerste aanval gelijk op een 1-0 voorsprong door een mooie aanval die werd afgerond door Noah Bijsterbosch. Ook de verdediging stond op dat moment het plan goed uit te voeren en Blauw-Wit had het hier moeilijk mee. In de beginfase ging de wedstrijd erg gelijk op. Halverwege de eerste helft stond het 6-6. Toen kreeg Blauw-Wit wat meer grip op de wedstrijd en zorgde de Amsterdammers voor een gaatje. We gingen rusten met een stand van 8-14. Op dat moment had Mike van Boven 5 goals voor zijn rekening genomen en speelde hij weer een goeie wedstrijd.

Unitas/Perspectief kwam goed de kleedkamers uit, er waren wat omzettingen en wissels toegepast door Marc Houtman en Jelmer van der Beek en dit zorgde voor resultaat in de beginfase van de tweede helft. Unitas kwam terug tot een stand van 12-15. Helaas hadden de Harderwijkers daarna weinig grip meer op het aanvalsspel van Blauw-Wit en konden zij weer uitlopen. Eindstand: 21-32.

Zoals hierboven al vermeld heeft het niet aan de supporters gelegen en dit waarderen wij als selectie heel erg. Ook de overige wedstrijden zullen wij weer volle bak aangaan en het de tegenstanders zo moeilijk mogelijk maken.

Volgende halte: Delft

Fortuna /Delta Logistiek 2- Unitas/perspectief 2 17:45
Fortuna /Delta Logistiek 1- Unitas/Perspectief 1 19:30