01-03

Unitas/Perspectief 2 reisde om 15:15 af naar Delft voor de wedstrijd tegen Fortuna. Het begin was moeizaam voor de Harderwijkers en zo keken ze na de eerste fase tegen een 3-0 achterstand aan. Unitas komt sterker terug en zo loopt de wedstrijd van een 5-5 stand naar een 8-8 stand voor de eerste time-out. Tot aan de rust blijft het stuivertje wisselen tussen beiden ploegen wat resulteert in een 15-14 ruststand. Maarliefst 29 doelpunten voor de rust. De tweede helft was op het gebied van doelpunten niet te vergelijken met de eerste helft, maar de spanning maakte een hoop goed voor de toeschouwers. Uiteindelijk trok Fortuna helaas aan het langste eind na hard werken van beiden ploegen en wist het net voor tijd de 20-19 binnen te schieten. Al met al een wedstrijd waarin Unitas toch zeker een punt had verdiend.

Om 19:30 uur floot het arbitrale duo Falkenberg en den Ouden voor het startsignaal. De openingsfase was vergelijkbaar met die van de eerdere wedstrijd van het tweede, echter hield Fortuna/Delta Logistiek 1 dit langer vol. Fortuna loopt van een 2-0 en een 6-2 uit naar een 10-4 stand. Vanaf dit moment begint Unitas 1 beter in de wedstrijd te komen en het geloof begint steeds meer te groeien. De oranjehemden komen dan ook vanaf 11-7 vervolgens terug tot 11-11 en even later zelfs voor het eerst op de eerste voorsprong van 12-13. Wat opmerkelijk is dat Nik van der Steen dan al 6x heeft weten te scoren. Tot aan de rust wisselen de goals zich redelijk af, en dit leidt uiteindelijk tot een ruststand van 17-16. Wanneer we dachten dat de 29 goals voor rust bij het tweede voor een aantrekkelijke eerste helft zorgde, zijn de 33 goals bij de wedstrijd tussen de beiden hoofdmachten nog indrukwekkender, dit resulteerde dan ook in een zeer positief gestemde commentator Wilco van den Bos.

In de rust worden er verschillende dingen besproken. Dat het lastig wordt om dit vol te houden is een feit aangezien er tot aan de rust een afrondingspercentage van 34% wordt behaald door de Harderwijkers. Dit is erg hoog, en een stuk hoger dan we gebruikelijk halen. Tevens is 16 goals voor rust het hoogst behaalde aantal goals in een zaalwedstrijd voor Unitas van de afgelopen twee zaalseizoenen. In de tweede helft zal er beter verdedigd moeten worden om in de wedstrijd te blijven en aanvallend zullen we moeten blijven zoeken naar de ruimtes die Fortuna weggeeft omdat ze veel druk willen geven.

Echter blijkt al snel dat Fortuna/Delta Logistiek het ritme weet vast te houden en nog wat versnelt, bij Unitas/Perspectief 1 blijkt al snel dat dit ritme te hoog ligt en dat de Harderwijkers niet mee kunnen in dit tempo. Mede door een run van zes goals van de thuisploeg staat het al snel 24-17 waardoor de wedstrijd al beslist is. Daarna kabbelt de wedstrijd nog wat voort zonder al te veel bijzonderheden, wel is het leuk dat er nog wat ruimte was voor invallers vanuit het tweede om wat minuten te maken in de Fortunahal in Delft. Al met al een terechte overwinning voor Fortuna 1, die in de tweede helft duidelijk een maat te groot waren voor Unitas 1, wel hebben de toeschouwers een fantastische eerste helft gezien met veel mooie doelpunten.

Komende week staat het tweeluik tegen DVO/Transus uit Bennekom op het programma. Ook in deze wedstrijd tegen playoff-kandidaat DVO hebben wij uw support hard nodig.

Om 18:15 uur Unitas/Perspectief 2 – DVO/Transus 2.
Om 20:00 uur Unitas/Perspectief 1 – DVO/Transus 1.

Aansluitend zal er in het Sportcafé een oranjeparty zijn, dus om de tribune mooi te kleuren kunt u alvast uw oranje kleren uit de kast halen. We zien jullie zaterdag!