Verslagenarchief van februari 2023

20-02

Zaterdag 18 februari stond wedstrijd nummer 13 in de korfbal league op ons te wachten. Deze week kwam de selectie van Blauw-Wit uit Amsterdam het mooie Harderwijk bezoeken.

Om 17:45 was het eerst de beurt aan het tweede. Na een matige start wist de ploeg van Daniël en Frans goed terug te komen. Met een 3-11 achterstand werd er vlak voor rust nog een inhaalslag gemaakt en gingen beide ploegen rusten met een stand van 9-14 in het voordeel voor de ploeg uit Amsterdam. De tweede helft begon goed voor Unitas/Perspectief en ze wisten zelfs de stand terug te brengen op 13-15. Daarna liepen de Amsterdammers uit en was de wedstrijd gespeeld. Eindstand: 16-25.

Lees verder

06-02

Allereerst de wedstrijd PKC/VERTOM 2 – Unitas/Perspectief 2. Het eerste duel tussen beiden ploegen in sporthal de Sypel in Harderwijk werd door de Harderwijkers gewonnen met 22-21. De facebookpagina van PKC gaf voor de wedstrijd al aan toe te zijn aan een revanche met Unitas/Perspectief 2. Echter startte ook dit maal Unitas 2 beter aan de wedstrijd dan dat PKC 2 dat deed. Het was echter geen eerste helft met veel doelpunten, van een 1-4 voorsprong liep PKC 2 wel wat in naar een 6-7 ruststand. Ook in het begin van de tweede helft hield Unitas/Perspectief 2 de voorsprong vast en bouwde deze uit naar 10-12. Dit was voor de coaches van PKC het signaal om wat tactische omzettingen te doen en dit bracht uiteindelijk ook resultaat. In de aanval bij Unitas/Perspectief stokte het waardoor PKC voor het eerst in de wedstrijd na 0-0 weer op een gelijke stand kwam (12-12). Hierna werd PKC duidelijk de betere partij en wist het de wedstrijd nog om te zetten naar een 16-15 overwinning in eigen huis. Kortom, een zwaar bevochten wedstrijd waar Unitas/Perspectief 2 helaas net naast de punten greep waar dat er toch zeker weten wel in heeft gezeten.