Verslagenarchief van november 2022

29-11

Allereerst stond de wedstrijd Dos'46 2 - Unitas/Perspectief 2 op het programma. Unitas 2 keek vanaf de start van de wedstrijd tegen een achterstand aan, zo kwamen de Harderwijkers 3-0 achter. Unitas kwam in de eerste helft nog wel wat terug, maar de laatste vijf goals voor rust waren voor Dos'46 2, wat resulteerde in een 11-5 ruststand. Ook in de tweede helft veranderde dit wedstrijdbeeld niet echt. De eindstand was 23-15 in het voordeel voor Dos'46 2. Lichtpuntje was nog wel dat er ruimte was voor Arne Luijendijk om zijn debuut te maken in het tweede.

Lees verder

22-11

9 maart 2019, dat was de laatste officiële thuiswedstrijd in sporthal de Sypel dat Unitas/Perspectief had verloren in de eigen hal. In datzelfde jaar degradeerde de ploeg kansloos uit de hoofdklasse, met 0 punten. Op 19 november, ruim 3,5 jaar later, inmiddels in de Kenonz Korfballeague, is het PKC/Vertom 1 wie deze reeks wist te doorbreken. In een leuke wedstrijd waarin Unitas iets meer dan een helft goed weerstand kon bieden tegen PKC, was niveauverschil nog te groot om een goed resultaat neer te kunnen zetten. Het publiek was zaterdag de grote winnaar. Een volle sporthal  en  ruim 5.000 kijkers op de livestream zagen hoe Unitas bleef knokken om bij te blijven bij PKC. Via een 10-12 ruststand liep PKC een kwartier voor tijd uit naar een 18-25 overwinning.