08-01

Allereerst de beste wensen aan alle lezers. Vrijdag 6 januari jl. was de start van het korfbaljaar 2023. Een nieuwjaarsreceptie met een sponsorloop, bekendmaking vrijwilliger van het jaar en een overheerlijk stamppotbuffet.

Een goede start voor de dag erna, waar de wedstrijd Unitas- KZ op het programma stond. Unitas 2 mocht eerst alles uit de kast halen om de degradatiefavoriet op 1 punt te houden. Waar Unitas 2 met 3 wedstrijdpunten naar 2023 ging was het dus een belangrijke wedstrijd. Verlies betekent gelijk aantal wedstrijdpunten met KZ, winst betekent 4 punten voorsprong. Unitas 2 begon goed aan de ‘oliebollenwedstrijd’. Een kleine voorsprong gedurende de 2e helft, wat zij vast konden houden tot het einde. Einduitslag: 24-22, een feestelijk begin van de avond.

De hal begon nog voller en voller te geraken, de tickets vlogen over de toonbank en de Sypel was op het randje van uitverkocht. Om 20:30 het fluitsignaal en Unitas knalde uit de startblokken. Direct de eerste kans van Noah werd benut en zo stond Unitas op voorsprong. KZ kwam langszij met 3 goals op rij, gelukkig direct het antwoord aan de oranje zijde met ook daar 3 goals. KZ kon mee tot 4-4 en had toen een kleine dip. Via Mike, Lara en 2x Laura had Unitas een gat geslagen van 4. Reden voor Tim Bakker om een time-out aan te vragen. Een oorverdovend applaus van alle supporters en Funitas volgde. De time-out was nog niet voorbij of KZ had er alweer 2 gemaakt. De laatste 10 minuten van de 1e helft bleven beide teams om en om scoren; wat betekende dat Unitas uit mocht rusten in de kleedkamer met een 14-12 voorsprong.

De 2e helften van Unitas 1 zijn vaak 25 minuten waar we weinig woorden aan vuil willen maken. Ongeconcentreerd, weinig rebounds en een erg laag schotpercentage. Ditmaal profiteerde KZ hiervan en maakte 7 goals op rij na rust. Unitas had een klein kwartier speeltijd nodig om de eerste goal van de 2e helft te maken. Hierdoor keken alle harderwijkers tegen een achterstand aan van 14-19. Dit bleek de genadeklap te zijn want Unitas kwam dit dan ook niet meer te boven. Een einduitslag van 17-24 was onvermijdbaar.

Zaterdag 14 januari mogen we het opnieuw gaan proberen, de wedstrijd tegen LDODK.

Unitas/Perspectief 2 – LDODK 2 om 18:15 uur.
Unitas/Perspectief 1 – LDODK 1 om 20:00 uur.

Komen jullie ons aanmoedigen in Gorredijk?