25-09

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen DeetosSnel 2 op het programma. Beide ploegen hadden nog geen punten gehaald in de reserve Ereklasse. Voor Unitas/Perspectief een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien dat het vorig seizoen niet per toeval is gepromoveerd naar de reserve Ereklasse.

Lees verder

24-09

Het is maandagavond als we bij elkaar komen voor de training om de wedstrijd van afgelopen weekend te bespreken. We hebben gespeeld tegen Nic in Groningen en verdiend gewonnen. Het blijkt een korte bespreking te worden waarin naar voren komt dat we trots mogen zijn op onze eerste helft. Daarin werd de afstand de van 7 doelpunten afgedwongen die aan het einde van de wedstrijd er nog zou staan. Dat de tweede helft een matige was, waarin 6 keer door beide ploegen is gescoord moeten we ons niet door laten leiden. Het is een goede overwinning bij een tegenstander waarin vorige jaren de punten niet meegenomen werden.

Nee, dit is niet het wedstrijdverslag van Nic. 1 - Unitas 1, Thomas houdt gewoon van herhaling! Lees gauw verder!

Lees verder

17-09

Na een valse start van de competitie tegen OWK, reisde Unitas afgelopen zaterdag af naar Groningen. De tegenstander van deze zaterdag was Nic. Net zoals Unitas had ook Nic. haar eerste wedstrijd verloren, waardoor het voor beide partijen gelijk een belangrijk potje werd.

Lees verder

13-09

Na een goede voorbereiding begon Unitas Perspectief 1 zaterdag vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen OWK 1. Unitas wist dit vertrouwen al snel in doelpunten om te zetten en ging goed om met de hoge druk die OWK wilde geven, zo stond er al snel een 3-0 voorsprong op het scorebord. Vervolgens paste OWK de verdedigende tactiek aan en kregen ze meer grip op Unitas 1. Dit resulteerde in een 4-5 voorsprong voor de ploeg uit Oostwold, Unitas vocht zich terug met 2 benutte strafworpen om de voorsprong in de wedstrijd weer over te nemen. Maar waar OWK vervolgens een paar tandjes bij schakelde, bleef Unitas achter en zodoende werd de stand bij rust 7-11.

In de tweede helft bleef Unitas achter de feiten aanlopen en OWK behield continu een veilige voorsprong. Unitas probeerde nog wat met een wissel in de naam van Bjarne de Jong, die uiteindelijk ook nog op het scorebord wist te komen, maar het mocht niet baten. OWK won uiteindelijk de wedstrijd met 15-20.
Desalniettemin gaat Unitas Perspectief 1 er zaterdag weer keihard tegenaan in het hoge noorden tegen Nic 1.