Nieuws archief van november 2021

29-11

[UPDATE 29-11] svp ophalen voor 1 december. De spullen die na die datum er nog liggen worden naar het Leger des Heils gebracht.

Er zijn weer diverse kledingstukken achter gebleven die opzoek zijn naar de eigenaar. Zit jou vermiste kledingstuk er tussen? Bel met Ynske  en maak een afspraak om ze te komen ophalen. Doe dit svp voor de start van het zaal seizoen


Lees verder

29-11

Na de persconferentie van afgelopen vrijdag bleek dat zaterdag de eerste en voorlopig laatste zaalcompetitiewedstrijd zou worden. Voor de selectie van Unitas/Perspectief stond een trip naar Nieuwerkerk op de planning. Inmiddels een bekende tegenstander die op het veld de reis naar Harderwijk al eens aflegde. 


Lees verder

28-11

Zoals niemand ontgaan zal zijn hebben we vanaf zondag 28 november te maken met een avondlockdown, vanaf 17.00 uur. Dit betekent voor ons, dat er helaas niet meer getraind kan worden de komende 3 weken. We zijn nu nog in afwachting van berichtgeving van de KNKV hoe zij om zullen gaan met de geplande zaalcompetitie. Zodra hier meer over bekend is, zullen wij jullie hiervan op de hoogte brengen. Vragen? Neem gerust contact op met Margreet Bakkenes (tel. 06-26326655 of bakkenesmargreet@gmail.com)


26-11

Helaas kan u zaterdag niet afreizen naar Nieuwerkerk aan den IJssel om onze selectie aan te moedigen. Gelukkig heeft Nieuwerkerk livestreams geregeld zodat u thuis toch de wedstrijden van de selectie kunt kijken.

Livestream Nieuwerkerk 2 - Unitas / Perspectief 2

Livestream Nieuwerkerk 1 - Unitas / Perspectief 1


25-11

Vanaf 2021 is er een proef gestart om de E-jeugd gezamenlijk te laten trainen. In april van dit jaar hebben we het vernieuwde jeugdplan voor de E&F kenbaar gemaakt. Hierbij zijn destijds een aantal punten als doelstelling naar voren gekomen:

  • De teams gaan nog meer samen en door elkaar trainen.
  • De teamindeling zal ingevuld worden met aandacht voor speelsheid en fanatisme om te korfballen. Minder dan vorige jaren zal aandacht gegeven worden aan wat kinderen al kunnen of hoe effectief ze korfballen.
  • De teams krijgen allemaal 1 of 2 trainers plus een coördinerend trainer. De coördinerend trainer is een ervaren trainer met overzicht over de spelers én trainers. Deze trainer heeft een coachende rol voor zowel trainers als spelers.

Zowel bij de kinderen, de trainers en de ouders die langs de lijnen komen kijken horen we positieve feedback van deze aanpak. Een paar impressie foto’s:

 

Het zaalseizoen bracht toch nog weer de benodigde uitdagingen mbt beschikbaarheid zalen. Toch is er enorm hard gewerkt om de trainingen van de jeugdteams zoveel mogelijk gezamenlijk door te brengen. Dank voor de inzet aan de trainers en begeleiders van de E&F teams.

De JTC & Het Bestuur

 

 

 


25-11

In onze nieuwe accommodatie is er ook een AED beschikbaar. Deze AED is gesponsord door Veiligheidspiramide!  

Uiteraard hopen we de AED niet te hoeven gebruiken, maar zijn wij blij dat we deze beschikbaar hebben in geval van nood. 

Veiligheidspiramide is een bedrijf dat streeft naar een veilige werkomgeving voor iedereen. Dit doen ze o.a. door het geven van instructies, trainingen en advies. Ook kunnen er veiligheidsproducten bij hen aangeschaft worden.  

Onlangs heeft Jan van der Velde namens de sponsorcommissie taart gebracht voor het team van Veiligheidspiramide als dank voor de sponsoring. Monique Kofflard, enthousiast lid van Unitas, is sinds 2019 werkzaam voor Veiligheidspiramide. In het voorjaar van 2022 wordt door Veiligheidspiramide nog een workshop ‘Reanimatie AED’ georganiseerd. Daarover later meer! 

  

Veiligheidspiramide bedankt! 

www.veiligheidspiramide.nl 



24-11

[UPDATE 24-11] De A3 is terug getrokken uit de competitie. Hierdoor is het schema aangepast. Bekijk snel de aangepaste versie's

[UPDATE 22-11] De video met wat je moet doen is toegevoegd. bekijk hem snel op YouTube

Elk team heeft tijdens het zaalseizoen een paar keer zaalwachtcorvee. In het schema( Per datum of Per Team ) zie je wanneer jouw team (of het team van jouw kind) aan de beurt is. Bespreek binnen het team wie dit op zich wil nemen en geef de namen aub z.s.m. door aan Elske Maas (06-30150660).

Het kan dit seizoen wel eens de enige manier zijn om wedstrijden te kunnen zien, dus wees er snel bij! Weet je niet precies wat zaalwachten inhoudt?

Voor vragen kun je bij mij (Elske) terecht!

Groeten Elske Maas

06-30150660


20-11

De wedstrijden van vanvond tussen de selecties van Unitas / Perspectief en kv Tempo gaan niet door vanwege coronabesmettingen.
Inmiddels zijn deze wedstrijden opnieuw gepland en vinden op 07-12 plaats in de Sypel.
Onze dank gaat uit naar volleybalvereniging VVH die zo flexibel zijn geweest om één keer van sporthal te ruilen. Fijn dat jullie ons hier mee helpen.

CKV Unitas / Perspectief 1 -KV Tempo 1 07-12 21:00
CKV Unitas / Perspectief 2- KV Tempo 2 07-12 19:30

Locatie: Sporthal de Sypel (Hal 2)


19-11

UPDATE

Hallo Allemaal,

Er hebben wat wijzigingen plaatsgevonden in de planning van de scheidsrechters.

M.vr.gr.

Marjelle 

 


19-11

Op donderdag 6 januari 2022 komen de Korfbalstars naar Bennekom om aan alle E t/m B jeugd een schot clinic te geven. Iedereen in de E- tot en met de B-jeugd is van harte welkom!

Schrijf je dan in via https://www.korfbalstars.nl/kerstclinics/ en vraag ook al je teamgenootjes mee! Zo kun je het nieuwe jaar in knallen met heel veel mooie doelpunten. 


17-11

Helaas mochten we maar kort genieten van een paar oefenwedstrijden. Door de nieuwe maatregelen is publiek bij sportwedstrijden niet meer toegestaan. Vrijwilligers die een taak hebben, zoals scheidsrechters, zaalwachten en jurytafel mogen wel naar binnen en voor hen is een CoronaToegangsBewijs niet verplicht. Ook de autorijders bij uitwedstrijden worden als staf/vrijwilligers gezien. Deze regels gelden vooralsnog tot en met zaterdag 4 december.

Eventuele verdere vragen kunnen gesteld worden aan Margreet Bakkenes, tel. 06-26326655 (of via mail bakkenesmargreet@gmail.com).

Het Bestuur


14-11

Hallo Allemaal,

De scheidsrechtersplanning zaal staat op de site. 
Mocht je niet kunnen graag onderling ruilen, en zelf vervanging regelen. 
Graag aan mij doorgeven als er iets veranderd. 

M.vr.gr

Marjelle Koornwinder- van Dalen

 

 


12-11

Sanne van de Velde, Jeroen Boonstra en Niek Matthijse zijn door bondscoaches Barry Schep en Stijn Hoekstra gekozen in de voorselectie van Oranje onder 17! Deze voorselectie traint tot en met 29 november elke maandag in Zeist. Na afloop van de Talenten Challenge eind december maken Schep en Hoekstra bekend welke spelers en speelsters definitief in Nederland U17 zitten en begin juli 2022 meedoen aan de Korfball World Cup U17 in Eindhoven. 

Niek, Jeroen en Sanne: van harte gefeliciteerd! 

Unitas/Perspectief is trots dat het jullie het tot deze voorselectie hebben weten te schoppen en wenst jullie veel plezier en succes bij Oranje!  #TROTS

 


11-11

Voor de thuiswedstrijden van onze hoofdmacht zijn wij op zoek naar mensen die live verslag willen doen van één of meerdere van de wedstrijden.

Het gaat dan om het voorstellen van de spelers en scheidsrechters bij aanvang van de wedstrijd, het benoemen van de doelpuntenmakers en de wissels tijdens de wedstrijd en het bedanken van het publiek na afloop van de wedstrijd.

Komend zaalseizoen speelt het 1e op de volgende zaterdagavonden: 20 november, 4 en 18 december, 22 januari, 5 en 19 februari en 5 maart.

Help jij de vereniging, ben jij geïnteresseerd of heb je nog vragen neem dan contact op met Maarten Bakker  op: hoofdklassemanager@ckvunitas.nl of op 06-21806288.


10-11

Nog eventjes… en dan is de Sint er weer. En ja, hij komt ook bij Unitas/Perspectief dit keer!

Op woensdag 1 december komt de Sint samen met zijn Pietenbazen langs bij de gezelligste korfbalvereniging van Harderwijk NEDERLAND. Hij heeft ons middels een brief laten weten dat hij ontzettend nieuwsgierig is naar ons prachtige nieuwe clubhuis aan het Slingerbos.

 

Het Sinterklaas feest gaat helaas niet door.


10-11

In de afgelopen periode kon er gestemd worden op onze vereniging via Rabobank Clubsupport.
De vereniging doet hier al jaren al aan mee, maar nog nooit was het bedrag zo hoog..
Dit jaar heeft de Rabobank Clubsupport maar liefst € 716,57 opgeleverd! Namens de gehele vereniging: Rabobank en alle stemmers, hartelijk bedankt! Wij gaan hier zeker iets moois mee doen.
Rabobank Nijkerk in Nijkerk - Informatie over het kantoor


09-11

Afgelopen vrijdag hebben we een update gegeven over de nieuwe coronamaatregelen die genomen dienen te worden. We hebben inmiddels gesprekken gehad met de KNKV en met de Gemeente Harderwijk over de exacte invulling van deze maatregelen.

Maatregelen vanaf 6 november 2021:

-De belangrijkste basisregels blijven van kracht, waaronder het dringende advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand van anderen te houden;
-Bij het betreden van een binnen sportlocatie geldt dat een Corona Toegangsbewijs (CTB) verplicht is vanaf 18 jaar;
-Dit geldt dus voor de volledige binnensport en ook voor kleedkamers, toiletten en kantines;
-Dit geldt voor sporters en publiek;
-Voor mensen met een functie op of in de sportaccommodatie geldt de CTB-verplichting niet. Dat betreft o.a. trainers/coaches (ook van de uitclubs), scheidsrechters, zaalwacht & jurytafel, vrijwilligers;
-Ouders en begeleiders die meerijden naar uitwedstrijden, moeten als publiek wel een CTB tonen.

Hoe gaan we om met deze maatregelen?

  • Een dringend verzoek aan de ouders van onze jeugdleden is om de kinderen voorafgaand aan de training buiten af te zetten op de sportlocaties. Voor de duidelijkheid verwachten we dus geen kijkende ouders bij de trainingen van de kinderen!
  • Op wedstrijddagen bent u natuurlijk van harte welkom om onze teams aan te moedigen. Hierbij geldt dan dat er een actieve controle op het Corona Toegangsbewijs zal plaatsvinden bij het betreden van de desbetreffende sportlocatie.

Bij vragen over deze maatregelen kunt u contact opnemen met Margreet Bakkenes (0626326655)

Het Bestuur


05-11

Afgelopen dinsdag is tijdens de persconferentie naar voren gekomen, dat we helaas weer te maken krijgen met aangescherpte coronamaatregelen. Als verenging zullen wij, net als bij eerder opgelegde maatregelen, de overheid hierin volgen. Vooralsnog betekent het, dat iedere speler en toeschouwer boven de 18 jaar in het bezit moet zijn van een coronatoegangsbewijs. Op dit moment zijn wij nog in afwachting van de gemeente Harderwijk hoe wij hier invulling aan moeten en zullen geven. Zodra er meer bekend is, brengen wij jullie hiervan op de hoogte.

Meer informatie is ook te vinden op https://www.knkv.nl/coronatoegangsbewijs-verplicht-in-sporthallen-en-zalen/

Eventuele verdere vragen kunnen gesteld worden aan Margreet Bakkenes, tel. 06-26326655 (of via mail bakkenesmargreet@gmail.com).


01-11

Zaterdag 30 oktober mocht Unitas / Perspectief 1 voor de laatste keer in 2021 aantreden op het veld. Op deze regenachtige dag treuren weinig mensen daar om. Ondanks de regen waren er veel Unitassers richting Maarssen gereden om aan te moedigen, waarvoor veel dank! Met dit weer en OVVO als tegenstander, waarvan de eerste wedstrijd dit veldseizoen met 19-15 gewonnen werd, beloofde het geen makkelijke wedstrijd te worden. Toch was het noodzaak om te winnen om als enige koploper het eerste gedeelte op het veld af te sluiten.


Lees verder