Nieuws archief van september 2022

29-09

Komende zaterdag, na de wedstrijd van het 1e,  wederom een geweldige daghap bij Unitas. Inmiddels al traditie. Dit keer verrast de keuken je met een geweldige Black Angus Uniburger (van onze slager Beert Karssen) op een brioche bol met heerlijk Vlaamse  friet! Uiteraard serveren we ook een vegetarische variant. 

Met de korting van de Unipas slechts € 6,75. Dus zorg dat je de Unipas bij je hebt of de KNIP app op je telefoon.


29-09

Unitas/Perspectief 1 verliest ook de laatste wedstrijd van het tweeluik tegen Dalto 1.

Dit maal twee doordeweekse wedstrijd voor de selectie van Unitas/Perspectief. Deze wedstrijden zijn naar voren gehaald om voor een langere voorbereidingstijd in de zaal te zorgen. Unitas/Perspectief 2 speelde thuis tegen KVS 2. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen in Scheveningen werd nipt gewonnen door Unitas met 15-16. Dit beloofde dus wederom een leuke wedstrijd te worden in Harderwijk. Het tweede van Unitas speelde een goede eindfase van de eerste helft door maar liefst zeven van de laatste acht goals te maken voor rust wat resulteerde in een 13-9 ruststand.


Lees verder

27-09

Aankomende vrijdag 30 september start weer het nieuwe seizoen Klaverjassen bij CKV Unitas/Perspectief op het sportpark Slingerbos. Het afgelopen seizoen heeft een grote groep meegedaan aan de klaverjasavonden en ook voor dit seizoen hopen wij weer op een mooie opkomst.

De overige data zijn als volgt:

  • Vrijdag 28 oktober
  • Vrijdag 25 november
  • Vrijdag 16 december
  • Vrijdag 27 januari
  • Vrijdag 24 februari
  • Vrijdag 31 maart
  • Vrijdag 21 april
  • Vrijdag 12 mei

Aanvang Klaverjassen is om 19:30 uur!
Alle deelnemers veel succes en vooral gezellige kaartavonden gewenst.


26-09

Hierbij nodigt het bestuur van CKV Unitas/Perspectief alle Unitasleden van 15 jaar en ouder en ouders van onze jeugdleden van harte uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering, die gehouden wordt op:

Woensdag 19 oktober 2022,
aanvang 19.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in de kantine

Het jaarverslag en de agenda van de vergadering zullen later op de website te vinden zijn. Wij hopen u en jullie allen te zien die avond. Voor verdere vragen, kan er contact opgenomen worden met Margreet Bakkenes (tel. 06-26326655 of info@ckvunitas.nl).


26-09

In de week van 1 t/m 9 oktober willen we de scheidsrechters weer in het zonnetje zetten. Ook de leden van CKV Unitas/ Perspectief willen hun grote waardering uitspreken voor de scheidsrechters (juryleden en andere officials).

Geef ook jóuw blijk van waardering en bedank de scheids deze week na jullie wedstrijd eens extra voor zijn of haar inzet!

Dankzij het scheidsrechterskorps zijn we in staat onze prachtige sport te beoefenen, waarbij sportiviteit, respect en spelplezier zeer belangrijk zijn. 

Daarom geven wij alle scheidsrechters deze week een kleine attentie als dank voor hun inzet.


20-09

Na de teleurstellend verlopen wedstrijd tegen Dalto mocht Unitas/Perspectief 1 thuis aantreden tegen AW/DTV. Om niet direct achter de feiten aan te lopen in de competitie was een zege meer dan welkom.

Allereerst mocht het 2e aantreden tegen Dalto 3. Na de knappe overwinning vorige week bij KVS, ging het deze week een stuk makkelijker. Na een prima start (9-2), kwam Dalto nog terug tot 11-8. Hierna lieten de Harderwijkers zien dat ze veel beter waren en sloten af met een mooie 23-12 overwinning. Een prima start van de competitie met 4 punten uit de 1e 2 wedstrijden.


Lees verder

19-09

Afgelopen zaterdag hebben we weer een fantastische dag gehad op het sportpark. We hebben kunnen genieten van een paar mooie potten korfbal gevolgd door een heerlijke daghap waarna we gezellig de avond in konden gaan. Voorbeeld van een verenigingsdag in optima forma. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat dit niet voor iedereen is weggelegd, we kunnen ons voorstellen met de huidige inflatie en oplopende prijzen dat het voor een aantal onder ons niet makkelijk is om rond te komen. We willen als vereniging heel duidelijk maken dat we ook hier met z’n allen voorstaan. Mocht je op de 1 of manier problemen hebben om rond te komen en twijfel je bijvoorbeeld over je lidmaatschap omdat je niet meer rond kan komen laat dit alsjeblieft aan ons weten. Blijven sporten, onderdeel blijven van de familie Unitas, blijven uitkijken naar de mooie potjes korfbal moet voor iedereen mogelijk blijven.

Binnen de vereniging kan je bij de volgende mensen terecht waarna we zullen kijken hoe we hiermee om kunnen gaan:

 

Mirjam Rosendal              vertrouwenspersoon@ckvunitas.nl 

Frank Wevers                   penningmeester@ckvunitas.nl

 

Het Bestuur


16-09

Na de eerdere oproep op de site voor de extra handen bij het regelen rondom de wedstrijden van de korfbal league hebben we veel positieve reacties ontvangen. Afgelopen week zijn we bij elkaar gekomen en hebben we gekeken welke zaken nog missen voor een goed start in November. 

Uiteraard hebben we nog gaten en zijn we op zoek naar hulp bij o.a. het opbouwen van de zaal, het camera werk, de omroeper, de jurytafel en waarschijnlijk nog vele gaten die we gaan ontdekken. We zullen binnenkort nog mensen aanspreken om extra hulp. Elke avond, elke inzet zullen we nodig hebben om de vele top wedstrijden in de puntjes te verzorgen. Schroom niet, je staat er echt niet alleen voor maar hebben zeker jullie hulp hard nodig.

Wij hebben er in ieder geval veel zin in, komen jullie ons helpen??

 

Zie ook eerdere berichtgeving:

https://www.ckvunitas-perspectief.nl/site/nieuws/bekijk/4775/vacatures_vrijwilligersfuncties_-_league_wedstrijden

 

 


12-09

Na een voorbereiding met vijf oefenwedstrijden in twee weken was het op zaterdag 10 september tijd om de competitie aan te vangen.

Unitas/Perspectief 2 mocht voor de eerste competitiewedstrijd afreizen naar KVS in Scheveningen. Na een voortvarende start stonden de Harderwijkers al snel met 1-4 op voorsprong. Echter zakte dat wat weg en met nog 8 minuten op de klok stond KVS 2 met 15-13 voor. In een goed slotoffensief wist Unitas 2 dit toch nog om te bouwen naar een mooie 15-16 overwinning. Een goede start van het seizoen voor Unitas/Perspectief 2!


Lees verder

12-09

De leden van de kantinecommissie zijn snel uit de startblokken geschoten in het nieuwe seizoen. De eerste evenementen zijn al met succes afgewerkt en er staat nog veel meer op stapel de komende tijd.

Sportmaaltijden
Voor het eerst worden er nu voor de selectie van Unitas/Perspectief 1 & 2 sportmaaltijden verzorgd op de dinsdagavond. Er is een mooie samenwerking gestart met Grandcafé Alleman die de maaltijden voorbereiden. Voor het klaarzetten van de maaltijden om 18.00 uur inclusief het opruimen na het eten zijn we op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen. Dit mogen ook gezinnen met korfballende kinderen zijn die ook op dinsdagavond moeten trainen. We houden uiteraard er rekening mee dat er dan ook mee gegeten kan gaan worden door deze vrijwilligers.


Aanmelden kan bij Jan Tonny Visser, jantonny@stichtingsportparkslingerbos.nl

Cursus IVA-Instructie
Voor vrijwilligers achter de bar is het mogelijk om een door de gemeente Harderwijk georganiseerde cursus IVA-instructie te volgen. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor dinsdag 20 september. Opgeven kan nog t/m dinsdag 13 september. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Jan Tonny Visser, jantonny@stichtingsportparkslingerbos.nl


08-09

De kantinecommissie is blij om te kunnen melden dat vanaf komend seizoen de wijnen van Egbert v/d Vegt in de kantine te verkrijgen zijn. Waar het bedrijf al eerder aan jullie is voorgesteld , kunnen we nu allemaal genieten van zijn wijn aan de bar.

De kantinecommissie werd dinsdagavond verblijdt met de komst van eigenaar Ronald om verschillende wijnen te proeven. Een gezellige avond die ertoe heeft geleid dat er nu vier prachtige wijnen bij Unitas/Perspectief te bestellen zijn.

En mocht u nou ook zo’n fles voor thuis willen hebben? Egbert v/d Vegt zit in de binnenstad van Harderwijk, slechts tien minuten fietsen vanaf Sportpark Het Slingerbos, waar Ronald je graag ontvangt! En zeg direct even dat je van onze mooie vereniging bent.
Heeft u ook al gezien hoe mooi het sponsorbord is geworden? Ronald heeft in elk geval zelf gezien hoe gaaf hij aan het veld hangt.

Proost Ronald, bedankt voor de samenwerking!


04-09

ACTIE!! Vanaf nu t/m 14 september is het nieuwe inschietshirt in de actie!!  
€20,- inclusief logo Unitas, je eigen naam en verzendkosten! 

Bestellen via https://ckvunitas.teamshop.club/

Als je het shirt voor 14 september besteld gaat het mee met de allereerste bestelling, de levertijd is ongeveer 8 weken en je kan het shirt daarna ophalen in de kantine! 

De maten vallen gelijk aan het wedstrijdshirt, wat jullie allemaal gepast hebben afgelopen week! 

De webshop wordt later aangevuld met meer clubartikelen.


02-09

De hesjes zijn terecht!!!
Wie weet waar de tas met hesjes is gebleven uit het materialenhok???
Vorig jaar is er op verzoek voor trainingen een tas met blauwe en oranje hesjes aangeschaft deze lag in de kast in het materialenhok maar is verdwenen...
Weet iemand hier meer over of ligt hij ergens anders wat wij niet weten contact Maarten of Kars dan even!

 


02-09

Ook zaterdag 3 september is er weer een mooi oefenprogramma bij CKV Unitas/Perspectief, deze is te vinden onder het kopje programma. Hieronder volgt het programma voor de 3-kamp van de B1 en C1.

10.00 uur Unitas/Perspectief B1- Dos'46 B1  Maarten Doeswijk  Veld 1

10.00 uur Unitas/Perspectief C1-Mia C1        Peter van Uxem     Veld 2

11.30 uur Dos'46 B1-LDODK B1                    Niels v.d. Beek       Veld 1

11.30 uur LDODK C1-Mia C1                         Youri Aartsen         Veld 3

13.00 uur Unitas/Perspectief B1-LDODK B1  Peter van Uxem    Veld 1

13.00 uur Unitas/Perspectief C1-LDODK C1  Corina Verhoef      Veld 3