Nieuws archief van januari 2020

31-01

De Romeinen zeiden het vroeger al, geeft het volk brood en spelen dan is het tevreden. En zo was dit jaar ook de poule-indeling ons gunstig gestemd. Het leuke aan de wedstrijden uit in Groningen zijn vooral de derde helft. Toch brachten vorige week zaterdag de eerste twee ook het nodige plezier. OWK de tegenstander uit leek is een bekende van ons. Vorig jaar behaalden we over twee wedstrijden 0 punten tegen de Groningers.  Daarbij komt dat ze op een manier verdedigen die niet vaak voorkomt binnen onze poule, we zijn dus gewaarschuwd.


Lees verder

30-01

Wedstrijdwijziging A2 en D1 zaterdag 1 februari. In tegenstelling tot  het programma a.s. zaterdag 1 februari, zal de wedstrijd van de A2 gespeeld worden in de Sypel(veld 2) en de wedstrijd van de D1 in de Bogen(veld 1). V.w.b. de tijden wijzigt er niets. De scheidsrechters 'verhuizen' mee en blijven op dezelfde wedstrijd staan.


29-01

Na een uitgebreide evaluatie en in goed overleg hebben Daniël Beekmans en de technische commissie besloten om na dit seizoen afscheid te nemen van elkaar.

Daniël is vol enthousiasme ingestapt en is keihard bezig om de selectie verder te helpen richting een stabiele hoofdklasser. We constateren dat er spelers zijn die zich ontwikkelen en ook de resultaten zijn prima. Desondanks ervaren spelers en trainer een verschil in visie waardoor de match onvoldoende is om de samenwerking na dit seizoen te verlengen.

We zijn Daniël dankbaar voor zijn inzet, de samenwerking en de vele tijd die hij in de selectie steekt en wensen hem een succesvol vervolg van dit seizoen. De focus ligt op het binnenhalen van het kampioenschap in de zaalcompetitie en daarmee promotie naar de hoofdklasse.  

Technische commissie


26-01

Funitas presents: Vol Gas in je Badjas!

Haal je badjas maar uit de kast, want we gaan een feestje bouwen! Op zaterdag 8 februari, na de thuiswedstrijd van Unitas/Perspectief 1 tegen de Meeuwen 1, organiseert Funitas een heerlijk avondje dansen en gezelligheid in Sportcafe de Sypel. Feest DJ Niels staat achter de draaitafel om er een knalfuif van te maken! 

Jij komt toch ook?! Zegt het voort, zegt het voort!

Dresscode: BADJAS 


Lees verder


20-01

Een duel tussen de nummer één en nummer drie van de ranglijst, Unitas/Perspectief tegen AVO. AVO bezet deze derde plek met een technisch jonge, maar al wel goede ploeg. Qua ranglijst op de stand beloofde dit een spannende wedstrijd, mede door zeer sterk verdedigend werk van Unitas/Perspectief werd AVO uiteindelijk met een 28-13 eindstand terug naar Assen gestuurd. 


Lees verder

19-01

Ik houd van Drenthe en zijn inwoners. Mijn hele jeugd kom ik al in de provincie (mijn grootouders woonden in de buurt van Emmen; er liggen daar prachtige herinneringen) en ook nu kom ik er onregelmatig. Drenthenaren zijn een apart slag volk: ze zijn enorm op elkaar, naar binnen gericht. Ja, de Friezen wellicht nóg meer, maar het behoeft geen betoog dat Friesland eigenlijk een autonoom soeverein eiland is, ze hebben alleen vergeten er een groot water omheen te leggen.


Lees verder

15-01

Na een geslaagde vrijwilligersavond en nieuwjaarsborrel op vrijdag, waar Jan Hop tot vrijwilliger van het jaar werd gekozen, reisde Unitas/Perspectief 1 voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar af naar Maartensdijk voor een belangrijke wedstrijd tegen Dos Westbroek. 

Voorafgaand aan de wedstrijd stond Unitas/Perspectief bovenaan en Dos Westbroek op een gedeelde tweede plaats op 3 punten achterstand. Met enorm veel meegereisd publiek beloofde dit een mooie wedstrijd te gaan worden.


Lees verder

13-01

GEZOCHT!!

Voor de komende 5 wedstrijden van het eerste zijn wij als bestuur op zoek naar 1 of 2 vrijwilligers die het team van de week rondom het eerste willen oppakken. Het zal gaan om het opvangen en begeleiden van de kinderen voor de wedstrijd. De kinderen mogen voor de wedstrijd inschieten en mee op lopen met de toppers van het eerste. 

Voor eventuele extra informatie of aanmeldingen kan je terecht bij Niels van der Beek(06-10421624 of vanderbeekniels@gmail.com)


13-01

Tijdens de nieuwjaarsreceptie heb ik, namens het bestuur, onderstaande nieuwjaarsspeech uitgesproken:

Beste mensen,

Hartelijk welkom aan onze leden, ouders van leden, sponsoren, raadsleden en andere belangstellenden. Dit jaar voor het eerst een nieuwjaarsreceptie gecombineerd met een vrijwilligersavond die deels door het bestuur en deels door de nieuwe AC wordt georganiseerd.

We kijken terug op een mooi jaar..........


Lees verder

12-01

2020 is weer begonnen en we zullen het weten ook!

 

We hebben van de week te horen gekregen dat de borgstelling bij de gemeente Harderwijk van 500.000 euro goedgekeurd is. Dit was een verplichte eis om een hypotheek te kunnen krijgen. Nu deze drempel genomen is zijn we direct met de hypotheekverstrekker om tafel gegaan om eea in gang te zetten.

 

Dit is helaas nog niet de laatste hobbel voordat we kunnen starten met de bouw. Vanuit de buurt ligt er nog een...............


Lees verder

11-01

Tijdens de nieuwjaarsreceptie en vrijwilligersavond op 10 januari 2020 is de uitslag bekend gemaakt van de vrijwilliger van het jaar verkiezing. Er zijn bijna 100 stemmen uitgebracht en de winnaar is Jan Hop.

Natuurlijk waren er ook voor de andere genomineerden bloemen en bij deze nogmaals dank voor alle vrijwilligers binnen Unitas!


08-01

Reminder: er kan tot donderdag 9 januari 23:59 worden gestemd op de vrijwilliger van het jaar! Stem dus nog gauw op Jan, Leonie of Jan, drie toppers welke o.a. dit jaar veel voor de vereniging gedaan hebben.  

vrijdag 10 januari 2020 staat de Nieuwjaarsbijeenkomst van CKV Unitas/Perspectief op het programma. Vanaf 20.00 uur ben je van harte welkom om elkaar het beste voor 2020 te wensen! Tijdens deze avond zal er worden teruggekeken op 2019 en niet te vergeten… rond de klok van 21.00 uur zal de verkiezing van ‘Vrijwilliger van het jaar’ plaatsvinden. Al met al een avond waarop wij jullie graag verwelkomen om het glas te heffen en te proosten op het nieuwe jaar.

Voor de volledigheid: dit is een uitnodiging voor onze seniorenleden, jeugdleden en ouders van jeugdleden! Deze avond zal plaatsvinden in de kantine van onze vereniging, gelegen aan het Slingerbos 1 te Harderwijk.

Wij wensen jullie alvast fijne feestdagen en hopen jullie op 10 januari te zien!


08-01

Voor de volgende wedstrijden zijn we nog op zoek naar een scheidsrechter:

Unitas MW 1 - MIA MW1             Do 23-01-2020
Unitas MW 1 - Hellas'63 MW 1    Do 06-02-2020
Unitas MW 1 - Meeuwen MW 2   Do 13-02-2020

Unitas 4 - Dindoa 6                   Za 01-02-2020
Unitas 4 - SYNERGO 6            Za 28-03-2020

Opgelost, Willem fluit!


06-01

De trainingstijden van de F1 zijn m.i.v. vandaag aangepast naar:

elke donderdag 17.3-18.30 uur, sporthal Deventerweg

https://www.ckvunitas-perspectief.nl/site/nieuws/bekijk/4231/trainingsschema_zaalseizoen_bekend


05-01

Na de finale vande Talenten Challenge U17 - RTC Zuid-West versloeg RTC Noord-West met 14-7 - maakte bondscoach Barry Schep zijn selectie voor Nederland U17 bekend. En daar maakt Annelie de Korte van Unitas/Perspectief deel van uit! Heel veel plezier en succes, Annelie!!

 

Met de volgende talenten werkt hij toe naar de U17 Korfball World Cup 2020, op 27 en 28 juni in Eindhoven.

Vrouwen:
Jill Aafjes (KZ/Thermo4U)
Nikki Boerhout (KZ/Thermo4U)
Jill Heijink (Fortuna/Delta Logistiek)
Annelie de Korte (Unitas/Perspectief)
Romy de Rijke (Fortis)
Anouk de Visser (PKC/SWKGroep)
Resy Weijts (Fortuna/Delta Logistiek)
Ceren Wonink (DOS'46)
Heren:
Krijn van het Kaar (DVO/Accountor)
Merijn Mensink (Fortuna/Delta Logistiek)
Luuk Montagne (DOS'46)
Stan Olsthoorn (TOP/SolarCompleet)
Menno Remans (PKC/SWKGroep)
Stef Schaap (GG/IJskoud de Beste)
Roel Visser (KCC)
Jorne van der Zee (DOS'46)

Coach: Barry Schep
Assistent coach: Stijn Hoekstra
Fysiotherapeut: Inge Jansen
Arts: Sandra Chung
Team manager: Dick van Remmerden


04-01

Ook dit jaar gaan we weer op Pos Zonwering - Unitas kamp!! 

Wanneer: Woensdag 20 mei (we starten na schooltijd) t/m vrijdag 22 mei (einde van de middag).

Waar: Dit is elk jaar weer een verassing. We geven een aantal hints in de weken voor het kamp zodat jij kunt raden waar het kamp is. Vlak voor het kamp maken we de locatie definitief bekend.

Voor wie: ALLE Unitas jeugd! Dus kangoere, F, E, D, C, B en natuurlijk de A-jeugd.

 

Meer informatie volgt!