Nieuws archief van oktober 2023

30-10

Laatst zijn er 60 extra zonnepanelen op het dak van onze accommodatie geplaatst. Maar liefst 19 zonnepanelen hiervan zijn geschonken door een aantal fantastische sponsoren!
Binnenkort zal er een bord op de accommodatie komen te hangen waar de namen van deze sponsoren op komen te staan.


Lees verder

29-10

Hierbij de notulen van de leden vergadering van 11 oktober 2023. Het verslag van de kascommissie is ook beschikbaar.
vragen en/of opmerkingen kunnen gestuurd worden naar info@ckvunitas.nl


27-10

Vind jij topkorfbal interessant?
Wil jij betrokken zijn bij het topkorfbal binnen Unitas/Perspectief?
Wil jij betrokken zijn bij de spelers en de (technische) staf van onze mooie selectie?

Dan is deze oproep aan jou gericht!


Lees verder

27-10

Korfbal League 2 - Tarief losse entree of passe-partout

Er staat weer een nieuw LEAGUE-seizoen voor de deur en we hopen dat jullie net als het afgelopen jaar weer in een volle zaal komen genieten van mooie wedstrijden.

Voor het seizoen 2023/2024 hanteren we de volgende prijzen:


Lees verder

26-10

Graag verwelkomen wij onze nieuwe sponsor, ISO Groep. ISO Groep is al ruim 25 jaar in bedrijf en is gespecialiseerd in printers, IT en telefonie. ISO Groep werkt bijvoorbeeld met onze hoofdsponsor Perspectief, AWL en Ridder Harderwijk. Maar de ISO Groep is ook maatschappelijk betrokken en organiseert zelf ook graag sportieve activiteiten. Daarnaast zijn zij zichtbaar bij meerdere sportverenigingen. 


Lees verder

25-10

Vrijdag 27 oktober zal de contributie over Q3 2023 geïnd gaan worden met als omschrijving “Contributie Unitas Q3 2023”

De nieuwe tarieven voor het seizoen 2023/2024 kun je vinden op de website vinden onder het kopje Leden Informatie- Contributie

Mocht je vragen hebben met betrekking tot de inning van de contributie neem dan gerust contact met ons op via de mail met penningmeester@ckvunitas.nl

Graag onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

Met vriendelijke groet,

Penningmeester


23-10

RTC Randmeren U15, onderdeel van RTC Oost, kreeg de kans om, op uitnodiging van het KNKV, deel te nemen aan een vriendschappelijk toernooi in Krotoszyn, Polen, van vrijdag 14 t/m zondag 16 juli. De organisatie van dit toernooi was in handen van gastvrije en bevlogen Poolse korfballers die aan de wieg hebben gestaan van de introductie van korfbal in Polen.


Lees verder

20-10

In de herfstvakantie zijn er in de zaal RTC-toernooien gespeeld. Tijdens het U19 toernooi zijn Jeroen, Moniek en Sanne, gekozen voor de voorselectie van Nederland U19. Van harte gefeliciteerd toppers!

Na afloop van de Talenten Challenge U19 op de Korfbal Challenge (30 december) zal bondscoach Leon Simons het Nationaal team bekend maken. 


Sanne


Moniek


Jeroen
 

 


18-10

Vorige week stelde Unitas/Perspectief 2 zich al zeker van de kampioenspoule. Deze zaterdag nemen Unitas/Perspectief 2 en DOS'46 2 het tegen elkaar op in de laatste veldwedstrijd van het seizoen. De inzet was niets minder dan het kampioenschap, en de spanning was om te snijden.


Lees verder

18-10

Jullie hebben de D2 wellicht al zien shinen in de nieuwe trainingspakken. Focuzop, het bedrijf van Jeroen van Loo en William Dekker heeft deze pakken gesponsord.

Op de vraag waarom Jeroen is gaan sponsoren bij Unitas geeft hij de volgende reactie: “Mijn vrouw Andrea korfbalt bij Unitas en mijn dochter Fenne speelt bij de Kangoeroes. Verder vind ik de sfeer erg goed als ik hier kom, iedereen is erg open naar elkaar. Vorig seizoen heb ik ook een mooie avond in het sponsorhome bij een zaalwedstrijd mee mogen maken, dat was genieten.”


Lees verder

17-10

Iets later dan gehoopt publiceren we hierbij het trainingsrooster voor het zaalseizoen. De afgelopen weken is er hard gewerkt om dit schema in elkaar te zetten, opnieuw een flinke uitdaging wegens de beperkte zaalruimte. Het trainingsschema voor de zaal gaat in vanaf 23 oktober.


Lees verder

16-10

Afgelopen weekend zijn er weer een hoop kampioenen bijgekomen. De A4, B1, C1, C3, C4, D2, E5 en F2 zijn kampioen geworden! Wat een fantastische prestaties van deze teams! We zagen een hoop blije kinderen rondlopen met de mooie medailles.

Namens het Bestuur, TC en JTC van harte gefeliciteerd!


Lees verder

15-10

Op maandag 9 oktober werd er door Spelenderwijs Verbeteren wederom een clinic gegeven aan een deel van onze jeugdtrainers. In navolging van de clinic voor de E/F trainers was het dit keer de beurt aan de trainers van de D en C teams. Het was een geslaagde clinic waar de trainers handvatten en slimme tips kregen om hun trainingen in te delen en hoe ze de aandacht van kinderen gedurende de hele training kunnen vasthouden. De visie en methodiek van Spelenderwijs Verbeteren gebruiken we bij Unitas/Perspectief als basis in onze jeugdtrainingen. Een leuke. leergierige en enthousiaste groep trainers maakten het samen met de trainers van Spelenderwijs en natuurlijk de kinderen op het veld tot een succesvolle avond!

 13-10


Op vrijdag 10 november is het zover, de allereerste spooky escape bij ons eigen clubgebouw in Harderwijk. Met Halloween nog geen twee weken ervoor zit iedereen al helemaal in de spannende stemming. De kleedkamers zullen omgetoverd worden tot spannende escapekamers voor de F- tot en met de C-jeugd. Iedere kamer valt op een andere manier op te lossen en heb je als groep andere kwaliteiten voor nodig, als je alle kamers op weet op te lossen los je misschien wel het grote mysterie op!
Vanaf 19:30 uur – 21:00 uur zijn jullie allemaal welkom in het Unitas gebouw te Slingerbos. Aanmelden kan hier!


12-10

Op een zaterdagmiddag, omringd door een enthousiaste menigte korfbalfans, stonden Unitas 2 en LDODK 3 tegenover elkaar in een competitieve strijd. De wedstrijd begon wat moeizaam voor Unitas 2, maar ze herstelden zich goed.


Lees verder

11-10

En dan sluiten we komende zaterdag alweer het veldseizoen af.
Het weer ziet er zaterdag wat herfstiger uit dus tijd voor lekkere warme happen in onze mooie sportkantine.

Ook nu staan de fantastische vrijwilligers weer klaar om jullie culinair te verwennen met:

  • Overheerlijk warm saucijzenbroodje voor slechts € 1,35
  • Een warme gehaktbal uit de jus voor € 2,00                                                     
  • De verrukkelijke kipburger met hamburgersaus voor slechts € 2,00
  • De laatste smoothies van het seizoen voor € 2,50 

Let op: prijzen zijn bij betaling met de Unipas!

En natuurlijk zaterdag weer een geweldige daghap.
Dit keer nasi met een kipspies in een fantastische sesamsaus.
Laat je heerlijk verrassen.
Toch liever satésaus?
Ook die hebben we warm.

Uiteraard serveren we de nasi met frisse Atjar, gebakken uitjes en knapperige kroepoek.
En dit voor een vriendelijke familieprijs van € 6,75!!!


11-10

Sinds afgelopen seizoen is LampenShopOnline een nieuwe sponsor van Unitas/Perspectief. Zij zijn zilver sponsor geworden, wat betekent dat ze o.a. een bord langs het veld en wedstrijdshirts sponsoren. Onlangs is er een foto gemaakt met de D2, waarbij Rick Lammers namens LampenShopOnline aanwezig was.


Lees verder

10-10

Hierbij nodigt het bestuur van CKV Unitas/Perspectief alle Unitasleden van 15 jaar en ouder en ouders van onze jeugdleden van harte uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering,
die gehouden wordt op:

Woensdag 11 oktober 2023, aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

Mocht u onverhoopt verhinderd zijn dan kunt u zich afmelden via Margreet Bakkenes (info@ckvunitas.nl )


Lees verder

09-10

Opgelet!

Aanstaande zaterdag 14 Oktober is de laatste speelronde van de veldcompetitie en gaan we de zaal weer in.
Wij als materialencommissie gaan de ballen die uit de hokjes komen verdelen over de zalen die we dit jaar tot onze beschikking hebben.

Controleer zelf of alle ballen er nog zijn, als dit niet compleet is laat het ons even weten.
We hebben alle ballen echt nodig om in de zalen te kunnen trainen."
In het materialenhok achter op het veld hangen 2 emmertjes (1 bij de ingang, 1 aan de kant van de ballenhokjes).
Train je deze week nog maar geen wedstrijd denk er dan aan om het sleuteltje in te leveren!
Speel je zaterdag nog een wedstrijd lever erna dan even je sleuteltje(s) in!

"Dit geld ook voor de midweek"!!!!

Maarten (06 46393341)
Kars.      (06 12995160)


09-10

Vorige week woensdag was er een clinic georganiseerd voor de trainers van de F en E- jeugd. Aan de hand van oefeningen met een groep fanatieke kinderen, werden er goeie tips gegeven hoe je de trainingen het beste kan aanpakken. Ook was er ruimte voor de trainers om vragen te stellen over dingen wat ze lastig vonden en wat ze graag anders zagen. 
Het was een leerzame avond en de trainers waren erg enthousiast!!


08-10

De returnwedstrijd tegen Spirit uit Voorthuizen op het programma. Om zeker te zijn van plek 2 én om nog kans te hebben op plek 1 in de poule moest er vandaag gewonnen worden.

De start van de wedstrijd was nogal moeizaam te noemen. Felle duels, laag afrondingspercentage en een twijfelachtig arbiters duo zorgden voor veel commentaar vanaf de kant. De wedstrijd kwam hierdoor pas laat op gang. Bij een stand van 5-5 waren de odds (lees: teams) gelijk aan elkaar. Vanaf dat moment ging het soepeler lopen en werden er betere kansen genomen. Verdedigend is Unitas eigenlijk het hele seizoen al erg sterk maar ook vandaag maakten ze het Spirit extreem lastig.


Lees verder

08-10

Het veldseizoen heeft nog één officiële speelronde voor de boeg en daar zijn onze eerste KAMPIOENEN al!

Gister zijn S3, S5, A1, B2, B4 en de D6 kampioen geworden! Wat een fantastische prestaties van deze teams! Gisteren liepen er weer een hele hoop blije koppies rond op ons sportpark..

Namens het Bestuur, TC en JTC van harte gefeliciteerd!Lees verder


06-10

Scheidsrechter nodig voor morgen 7 oktober voor de wedstrijd C5 tegen Sparta C4 om 14.15 uur

wie kan er!   
Marjelle Koornwinder 

0630615616


04-10

Zaterdag 7 oktober wordt weer een drukke dag op het korfbalveld.

Meerdere teams kunnen al kampioen worden!

Uiteraard gaan we de zonnige zaterdag afsluiten met een bijzondere daghap. Dit keer maakt Cora een broodje pulled pork met heerlijke saus, salade en knapperige frietjes. Dat wordt smullen.

Tussen de middag herhalen we het succesnummer van broodje kipburger voor slechts € 2,00 met de Unipas.

Ondanks dat het nog prachtig weer is en zomers aanvoelt, staat er op verzoek vanaf donderdag Bockbier en Karmeliet op de tap!

 


04-10

In een wedstrijd die nooit echt loskwam wist Unitas vrij eenvoudig te winnen van DOS (W). Het schotpercentage lag daarvoor veel te laag, maar door sterk verdedigend werk, is Unitas geen moment in de problemen gekomen. Met een 2-7 ruststand werd er goed verdedigd de eerste helft en kwam DOS er nauwelijks aan te pas. In de tweede helft werd dit wat meer losgelaten, bleef het afrondingspercentage laag en werd de einduitslag 9-16. Prettig is wel dat als het aanvallend minder goed loopt, er terug kan worden gevallen op een stabiele verdediging, iets waar de ploeg zeker verder mee kan.


Lees verder

03-10

Zaterdag speelde Unitas/Perspectief 2 alweer haar eerste returnwedstrijd tegen AVO 2. De thuiswedstrijd werd na een stroeve start alsnog met 25-19 gewonnen. Zaak om deze wedstrijd scherp te starten, de punten mee naar Harderwijk te nemen en volgende week tegen LDODK 3 een plekje bij de eerste twee en dus de kampioenspoule veilig te stellen. Maar goed, eerst AVO!


Lees verder

01-10

In de week van 30 september t/m 8 oktober willen we de scheidsrechters weer in het zonnetje zetten. Ook de leden van CKV Unitas/ Perspectief willen hun grote waardering uitspreken voor de scheidsrechters (juryleden en andere officials).
Geef ook jóuw blijk van waardering en bedank de scheids deze week na jullie wedstrijd eens extra voor zijn of haar inzet!
Dankzij het scheidsrechterskorps zijn we in staat onze prachtige sport te beoefenen, waarbij sportiviteit, respect en spelplezier zeer belangrijk zijn. 

Daarom geven wij alle scheidsrechters deze week een kleine attentie als dank voor hun inzet.