Corona nieuws

27-01

De competitie wordt weer hervat! En ook publiek is weer toegestaan! Dat is natuurlijk supergoed nieuws, alleen komen we daarmee gelijk voor een uitdaging te staan. Op de zaterdagen moet er namelijk in de Sypel controle gedaan worden op het CoronaToegangsBewijs. Deze controle moet worden uitgevoerd door onze eigen vrijwilligers en daar zoeken we mensen voor. Op een gemiddelde zaterdag hebben we daar 8 tot 12 mensen voor nodig, dus reken maar uit… We hebben mensen nodig!

Wil je helpen door een keer een blok van anderhalf of 2 uur in de Sypel te staan en de mensen te ontvangen? Uiteraard stemmen we in overleg het tijdstip af. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van Unitas, dit kan ook gedaan worden door een vader, moeder, opa of oma. Wel is een voorwaarde dat je minimaal 18 jaar bent. Voor aanmelding of wat voor vragen dan ook, kun je je richten tot Margreet Bakkenes, tel. 06-26326655.

Hopelijk hoeft het niet zo ver te komen, maar mocht het niet lukken om hiervoor voldoende vrijwilligers te vinden, dan moeten we er helaas toe overgaan dat er geen publiek meer toegestaan is bij de wedstrijden. Dat willen we toch niet? Dus: geef je op!


26-01

Goed nieuws! Gisteravond is tijdens de persconferentie bekend gemaakt, dat we weer wedstrijden mogen spelen tegen andere clubs. De KNKV heeft ook al het bericht gedeeld, dat de competitie hervat wordt zoals hieronder te lezen is: 

Zaalcompetitie gaat weer van start - KNKV

De Rijksoverheid heeft zojuist bekendgemaakt dat de coronamaatregelen verder versoepeld worden. Nadat er al anderhalve week volop getraind kon worden, is vanaf woensdag 26 januari het spelen van competitiewedstrijden tot 22.00 uur (einde wedstrijd) met publiek ook weer mogelijk. Wel is voor spelers en toeschouwers van achttien jaar en ouder het coronatoegangsbewijs verplicht. Top- en […]

www.knkv.nl

 

Dit betekent, dat voor de volgende teams de competitie aangehouden wordt zoals op de website en in de KNKV-app vermeld staat:
S5, S6
Midweek
B2, B3, B4
C3, C4
D2, D3, D4,
E1 t/m E8
F1, F2 

Voor de (meeste) teams die wedstrijdkorfbal spelen en voor een aantal teams die aanstaande zaterdag geen wedstrijd zouden hebben, is het gelukt om oefenwedstrijden te regelen. Die zijn te vinden in het schema hieronder: 

S1 

Thuis 

20:30 

Pernix 1 

Sypel 1 

Bas van Meerveld

S2 

Thuis 

19:00 

Pernix 2 

Sypel 1 

 

S3 

Thuis 

19:00 

Dindoa 3 

Sypel 2 

 

S4 

Thuis 

20:20 

Dindoa 4 

Sypel 2 

Willem van Garderen 

A1 

Uit 

15:15 

Dindoa A1 

Dindoa Hal 

 

A2 

Thuis 

17:30 

Dindoa A2 

Sypel 2 

Jesse de Ruigh 

B1 

Uit 

14:30

Meeuwen B1 

Meeuwen hal 

 

C1 

Uit 

13:15 

Dindoa C1 

Dindoa Hal 

 

C2 

Uit 

14:15 

Dindoa C2 

Dindoa Hal 

 

D1 

Uit 

12:15 

Dindoa D1 

Dindoa Hal 

 

 

Ook mag er weer publiek bij de wedstrijden aanwezig zijn! Houd hierbij wel de 1,5 meter afstand in acht zodat we met elkaar kunnen genieten van een mooie voortzetting van het zaalseizoen!

Voor de volledigheid willen wij erop wijzen, dat iedereen van 18 jaar en ouder in het bezit moet zijn van een CoronaToegangsBewijs (QR-code). Dit geldt niet voor vrijwilligers met een functie zoals zaalwachten, trainers, scheidsrechters enz. 

Voor zaalwachten, scheidsrechters, autorijders en elke andere (vrijwilligers)functie geldt dat de gemaakte indelingen weer van toepassing zijn! Wij hopen in de komende dagen weer met een update te komen aan de hand van de nieuwe indelingen voor het wedstrijdkorfbal.  

Sportieve groet en enorm veel plezier gewenst de komende weken. 

De JTC, TC en het bestuur. 


15-01

Zoals iedereen reeds heeft kunnen lezen mogen wij weer de spreekwoordelijke wei in!
Vanaf volgende week wordt dan ook het reguliere trainingsschema weer hervat.
Voor de zaterdagen komt de vereniging nog met een update.

Veel plezier weer de komende weken, hopelijk wordt de competitie snel hervat!

JTC, TC & Bestuur
 


07-01

Momenteel zitten wij helaas nog steeds in een lockdown. Echter is de situatie verbeterd en zijn de maatregelen weer iets versoepeld! Voor ons betekent dat, dat we met de jeugd vanaf dinsdag 11 januari weer buiten mogen trainen tot 20:00!

Een aantal vrijwilligers zijn weer hard voor jullie aan de slag geweest zodat jullie weer kunnen genieten van onze mooie sport! Let op, trainingen beginnen vanaf volgende week dinsdag. Hier is een apart rooster voor gemaakt wat alleen van toepassing is voor de komende weken.


Lees verder

20-12

Helaas, we zitten weer in een lockdown. Voor ons betekent dat, dat we tot en met 14 januari 2022 niet BINNEN mogen sporten. Hierdoor komen de wedstrijden, gepland op 8 januari, te vervallen.

Wat niet verandert: sport is gezond en belangrijk! Vandaar dat wij aan het kijken zijn naar de mogelijkheden om BUITEN het één en ander te organiseren. Het is namelijk wel mogelijk en toegestaan, dat de jeugd tot en met 17 jaar buiten sport. Dit mag onderling met leden van de eigen vereniging en tot 17.00 uur. Wij hebben kunnen regelen, dat de geplande inlooptraining van aanstaande dinsdag (21 december) buiten plaatsvindt.
Tijdstippen blijven gelijk:
D-, E- en F-jeugd van 15.00 tot 16.00 uur
A-, B- en C-jeugd van 16.00 tot 17.00 uur

Kom je weer mee doen? Geef je snel op bij je trainer!
We willen degenen die dit mogelijk maken, zoals de JTC, trainers en materiaalcommissie hiervoor hartelijk bedanken!

Wij zullen u via de website op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen.


16-12

De huidige coronamaatregelen worden verlengd tot 14 januari 2022. Dit betekent dus ook dat we nog steeds niet na 17.00 uur kunnen trainen en dat ook de wedstrijden na 17.00 uur niet doorgaan.

Wel zullen we zoveel mogelijk proberen om trainingen te organiseren. Voor dinsdag 21 december staat de inlooptraining voor de jeugd nog steeds op het programma! Ook proberen wij meer zaterdagen te regelen om te trainen in het RSG. Wij zullen jullie hiervan op de hoogte brengen zodra er meer bekend is.

Mocht u als rijdende ouder naar een uitwedstrijd er geen goed gevoel bij hebben om meerdere kinderen mee te nemen, wilt u dan contact opnemen met Margreet Bakkenes? Tel. 06-26326655 of bakkenesmargreet@gmail.com.

Voor nu wensen wij iedereen nog een leuke wedstrijdzaterdag toe in het oude jaar en hopen we dat we volgend jaar weer volop kunnen spelen! Ondanks deze gekke tijd toch fijne feestdagen gewenst! En vooral: blijf gezond!


01-12

Inmiddels is er bericht gekomen vanuit het KNKV dat de competitie doorgaat, tussen 9.00 en 17.00 uur. De wedstrijden die later dan 17.00 uur eindigen, komen te vervallen. Voor het breedtekorfbal tellen de wedstrijden mee voor de competitie. In het wedstrijdkorfbal worden de gespeelde wedstrijden als oefenwedstrijden beschouwd. De competitie van het wedstrijdkorfbal wordt door het KNKV stopgezet. In plaats hiervan komt er een aangepaste (nader te bepalen) competitie.

We gaan ervan uit, dat alle ingedeelde vrijwilligers (scheidsrechters, zaalwachten, jurytafel, autorijders) het huidige schema aanhouden. Indien een individuele sporter niet mee kan doen met een wedstrijd, dient diegene zich via de normale kanalen (wedstrijdsecretariaat) af te melden, in principe voor woensdag 19.00 uur. Indien een wedstrijd om welke reden dan ook, komt te vervallen, zal de eventuele beschikbare zaal op dat moment ingevuld worden door het bestuur, TC en/of JTC.

Deze aanpassingen gelden voor de komende 3 zaterdagen (4, 11 en 18 december).

Eventuele wijzigingen op de coronamaatregelen zullen op de voet gevolgd worden en gecommuniceerd worden via de website.

Heb je vragen? Neem contact op met de teamcoördinatoren van de TC en/of JTC of het bestuur.


28-11

Zoals niemand ontgaan zal zijn hebben we vanaf zondag 28 november te maken met een avondlockdown, vanaf 17.00 uur. Dit betekent voor ons, dat er helaas niet meer getraind kan worden de komende 3 weken. We zijn nu nog in afwachting van berichtgeving van de KNKV hoe zij om zullen gaan met de geplande zaalcompetitie. Zodra hier meer over bekend is, zullen wij jullie hiervan op de hoogte brengen. Vragen? Neem gerust contact op met Margreet Bakkenes (tel. 06-26326655 of bakkenesmargreet@gmail.com)


17-11

Helaas mochten we maar kort genieten van een paar oefenwedstrijden. Door de nieuwe maatregelen is publiek bij sportwedstrijden niet meer toegestaan. Vrijwilligers die een taak hebben, zoals scheidsrechters, zaalwachten en jurytafel mogen wel naar binnen en voor hen is een CoronaToegangsBewijs niet verplicht. Ook de autorijders bij uitwedstrijden worden als staf/vrijwilligers gezien. Deze regels gelden vooralsnog tot en met zaterdag 4 december.

Eventuele verdere vragen kunnen gesteld worden aan Margreet Bakkenes, tel. 06-26326655 (of via mail bakkenesmargreet@gmail.com).

Het Bestuur


09-11

Afgelopen vrijdag hebben we een update gegeven over de nieuwe coronamaatregelen die genomen dienen te worden. We hebben inmiddels gesprekken gehad met de KNKV en met de Gemeente Harderwijk over de exacte invulling van deze maatregelen.

Maatregelen vanaf 6 november 2021:

-De belangrijkste basisregels blijven van kracht, waaronder het dringende advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand van anderen te houden;
-Bij het betreden van een binnen sportlocatie geldt dat een Corona Toegangsbewijs (CTB) verplicht is vanaf 18 jaar;
-Dit geldt dus voor de volledige binnensport en ook voor kleedkamers, toiletten en kantines;
-Dit geldt voor sporters en publiek;
-Voor mensen met een functie op of in de sportaccommodatie geldt de CTB-verplichting niet. Dat betreft o.a. trainers/coaches (ook van de uitclubs), scheidsrechters, zaalwacht & jurytafel, vrijwilligers;
-Ouders en begeleiders die meerijden naar uitwedstrijden, moeten als publiek wel een CTB tonen.

Hoe gaan we om met deze maatregelen?

 • Een dringend verzoek aan de ouders van onze jeugdleden is om de kinderen voorafgaand aan de training buiten af te zetten op de sportlocaties. Voor de duidelijkheid verwachten we dus geen kijkende ouders bij de trainingen van de kinderen!
 • Op wedstrijddagen bent u natuurlijk van harte welkom om onze teams aan te moedigen. Hierbij geldt dan dat er een actieve controle op het Corona Toegangsbewijs zal plaatsvinden bij het betreden van de desbetreffende sportlocatie.

Bij vragen over deze maatregelen kunt u contact opnemen met Margreet Bakkenes (0626326655)

Het Bestuur


05-11

Afgelopen dinsdag is tijdens de persconferentie naar voren gekomen, dat we helaas weer te maken krijgen met aangescherpte coronamaatregelen. Als verenging zullen wij, net als bij eerder opgelegde maatregelen, de overheid hierin volgen. Vooralsnog betekent het, dat iedere speler en toeschouwer boven de 18 jaar in het bezit moet zijn van een coronatoegangsbewijs. Op dit moment zijn wij nog in afwachting van de gemeente Harderwijk hoe wij hier invulling aan moeten en zullen geven. Zodra er meer bekend is, brengen wij jullie hiervan op de hoogte.

Meer informatie is ook te vinden op https://www.knkv.nl/coronatoegangsbewijs-verplicht-in-sporthallen-en-zalen/

Eventuele verdere vragen kunnen gesteld worden aan Margreet Bakkenes, tel. 06-26326655 (of via mail bakkenesmargreet@gmail.com).


23-09

Vanaf zaterdag 25 september vervalt de 1.5 meterregel, maar gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs (een geldig vaccinatie- of herstelbewijs of een negatieve testuitslag van max 24 uur oud) nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt alleen binnen; het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten versoepeld. Net zoals we eerder altijd de richtlijnen van het RIVM en de KNKV hebben gevolgd, zullen we dit nu ook weer doen.

Wat betekent dit voor jou? 


Lees verder

30-03

Sinds het hervatten van de trainingen voor onze jeugdleden hebben we ook coronawachten ingesteld om te voorkomen dat er ouders (en andere volwassenen) op de accomodatie komen tijdens de jeugdtrainingen. Langzamerhand is er steeds meer mogelijk (volledig trainen tot en met 26) en trainen in viertallen). Daarnaast zien we dat de meeste ouders blijven wachten buiten de hekken en niet meer het terrein opkomen.

Daarom zal er vanaf vandaag alleen nog een coronawacht zijn tijdens de trainingen en (oefen)wedstrijden van de f en e teams. Voor alle andere teams vragen we de ouders om de maatregelen in acht te blijven nemen en niet tijdens de training en wedstrijden de accomodatie te betreden.

Wanneer je hier vragen over hebt, kun je even contact zoeken met Margreet Bakkenes (tel. 06-26326655).


24-10

Nu de trainingen voor de jeugdteams in de zaal weer gaan beginnen, is het goed om weer even de maatregelen rondom corona samen te vatten.

 • Kom alleen naar de training als je geen verkoudsklachten of koorts hebt. Ook wanneer iemand in je huishouden positief getest is op corona, willen we graag dat je thuis blijft.
 • In de verschillende sporthallen en gymzalen zijn de kleedkamers en douches gesloten. Zorg dus dat je aangekleed aankomt.
 • Er zijn geen ouders toegestaan bij de trainingen. De trainers zullen de spelers opwachten in de hal en als team naar de zaal gaan om de training te starten.
 • Mocht je te laat bij de training aankomen, mag je als ouder niet meelopen naar de zaal. De speler zal dan zelf naar de training moeten lopen.

14-10

Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen, vanuit een bestuur een korte update.

 • De competities zijn stil gelegd. Dit betekent dus geen wedstrijden meer voor iedereen. Ook de oefenwedstrijden voor de zaal komen te vervallen.
 • De jeugdteams mogen blijven doortrainen. 
 • Om er voor te zorgen dat dit uitdagend genoeg blijft, zijn we samen met de JTC op zoek naar mogelijkheden om dit zo leuk mogelijk te maken.
 • De kantine, kleedruimtes en douches zijn gesloten
 • Er mogen nog steeds geen ouders op het sportpark komen. Dit betekent dus nog steeds de kinderen afzetten bij het hek.
 • Het sportpark is alleen toegankelijk voor jeugdspelers, trainers en anderen in een sport gerelateerde functie.
 • Na afloop van de training moet je zo snel mogelijk het terrein verlaten

 

Voor vragen kun je terecht bij Margreet Bakkenes (06 263 266 55)


02-10

Ook tijdens de wedstrijden op ons sportpark zijn de corona maatregelen nog steeds van kracht. Kort samengevat nog een keer met een aantal aanvullingen:

Algemeen

 • Er lopen twee corona coordinatoren rond gedurende de dag. Zij zullen aanwijzingen geven en mensen toegang geven tot het sportpark indien ze daar recht op hebben. 
 • Op het Youtube kanaal van Unitas zal vanaf 10:00 een livestream van veld 1 worden uitgezonden.

Lees verder

29-09

Vanaf dinsdag 29 september 18:00 uur zijn er (tijdelijke) verscherpte corona maatregelen voor de sportverenigingen.
De belangrijkste punten staan hieronder beschreven:


Lees verder

23-09

De JTC en trainers krijgen vragen van spelers en ouders van spelers of ze mogen komen trainen met verkoudsheidsklachten. Wij volgen de richtlijnen van de overheid, dwz spelers in de basisschoolleeftijd mogen met lichte verkoudsheidsklachten komen trainen. Spelers die ouder zijn dan 12 moeten met verkoudsheidsklachten thuisblijven.


19-09

De wedstrijden zijn gelukkig weer begonnen en alle teams staan weer met veel plezier te ballen. Het lijkt ons goed om nog even de coronamaatregelen op onze sportpark te herhalen:

 • Wanneer je in de kantine komt, moet je jezelf registreren. Dat kan door het scannen van een QR code die overal opgehangen is
 • Op het sportpark geldt eenrichtingsverkeer. Dit betekent dat je via de normale ingang binnenkomt, vervolgens via het normale pad naar veld 1 kunt lopen en vervolgens om veld 1 weer naar de uitgang kunt lopen. Het is dus NIET de bedoeling dat je over het normale pad weer terugloopt naar de kantine. Dat mag alleen buitenom (via het grasveld)
 • Teambesprekingen vinden buiten plaats. In de kleedkamer is er niet genoeg ruimte voor alle spelers tijdens een bespreking

21-08

Zaterdag 22 augustus worden de eerste oefenwedstrijden al weer gespeeld op onze sportcomplex. Vanuit het bestuur dit bericht met daarin een aantal extra maatregelen tijdens deze wedstrijden:

 • Op het sportpark geldt eenrichtingsverkeer. Je mag alleen met de klok mee om veld 1 heenlopen.
 • De normale ingang wordt gebruikt als ingang en de uitgang is ter hoogte van veld 1.
 • Op de stoep zijn pijlen aangebracht en de in en uitgang zijn ook aangegeven met verkeerstekens (zie foto's)
 • Wanneer je in de kantine wilt plaatsnemen, verzoeken we je om je gegevens achter te laten. Dat kan door het scannen van een QR-code waarna je op een pagina komt waarbij je je gegevens kunt achterlaten.
 • Team besprekingen kunnen plaatsvinden in de kleedkamer waarbij alleen de basisspelers en de trainer aanwezig zijn. Indien een team meerdere spelers (reserves) in de teambespreking wil betrekken, moet de teambespreking buiten plaatsvinden.


16-08

Binnenkort start het nieuwe korfbalseizoen. We hopen dat iedereen weer met veel plezier kan gaan sporten en supporteren. Om dit goed te laten verlopen spreken we iedereen aan zich aan de geldende coronarichtlijnen te houden. Graag brengen we alle geldende richtlijnen naar aanleiding van het coronavirus onder jullie aandacht. Mochten er nieuwe richtlijnen volgen vanuit de overheid, dan zullen we die met jullie communiceren.

Voor iedereen geldt:
• blijft thuis bij klachten en laat je testen
• gebruik je gezonde verstand en help elkaar met het houden aan de regels

Spelers t/m 12 jaar:
• hoeven geen onderlinge afstand te houden tot elkaar en tot anderen, zoals trainers en ouders

Spelers, trainers en scheidsrechters van 13 t/m 17 jaar:
• hoeven voor, tijdens en na het sporten geen onderlinge afstand te houden tot elkaar
• moeten voor en na het sporten 1,5 meter afstand houden tot iedereen die 18 jaar of ouder is

Spelers, trainers en scheidsrechters vanaf 18 jaar:
• hoeven tijdens het sporten geen onderlinge afstand te houden tot elkaar
• moeten voor en na het sporten 1,5 meter afstand houden tot iedereen die 13 jaar of ouder is

Ouders en toeschouwers:
• hoeven geen afstand te houden tot kinderen t/m 12 jaar
• moeten 1,5 meter afstand houden tot iedereen die 13 jaar of ouder is

Afspraken in de kantine:
• qua afstand houden gelden bovenstaande regels
• in de kantine is zichtbaar hoe afstand gehouden kan worden
• in de kantine zijn tafels en stoelen geplaatst waarmee niet geschoven mag worden
• iedereen die in de kantine zit, moet ook een zitplaats hebben  
• er mag niet op de tafels gezeten worden

Richtlijnen vervoer:
• volgens het advies van de overheid is het de bedoeling, dat er een mondkapje gedragen wordt in de auto wanneer er gereisd wordt met mensen buiten je huishouden
• ouders, trainers en kinderen vanaf 13 jaar moeten zorgen dat ze een mondkapje bij zich hebben (alleen kinderen t/m 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen)

Laten we samen de verantwoordelijkheid nemen om er een gezond en sportief veldseizoen van maken!


07-04

Na aanleiding van de gehouden persconferentie door woordvoerder van het RIVM en Minister President Mark Rutte, heeft het bestuur voor Unitas/Perspectief de volgende maatregel genomen:

 • Tot en met 31 maart zal er niet meer worden getraind en zullen er geen wedstrijden worden gespeeld
 • Ook zullen alle andere bijeenkomsten niet doorgaan

Het bestuur volgt hiermee het advies van de KNKV, NOC-NSF en het RIVM.

Namens het bestuur van Unitas/Perspectief

[UPDATE 16-03]

Het KNKV heeft een besluit genomen over het  breedtekorfbal

Breedtekorfbal (zaal)
Als gevolg van de kabinetsmaatregelen heeft het KNKV besloten alle nog geplande duels in de zaalcompetitie van het breedtekorfbal – inclusief de duels die na 6 april gepland stonden – af te gelasten. Met inachtneming van de huidige reglementen heeft het bondsbestuur besloten om de zaalcompetitie 2019/2020 in het breedtekorfbal als niet gespeeld te beschouwen. Het breedtekorfbal kent strikt reglementair gezien geen kampioenschappen, zodat dit hierop officieel ook geen invloed heeft. 

Voor de indelingen voor de zaalcompetitie 2020/2021 zijn de gevolgen minimaal, omdat het breedtekorfbal al enige jaren op basis van sterkte wordt ingedeeld.

UPDATE 23 maart 22.15 uur

De additionele maatregelen, die het kabinet 23 maart aangekondigd heeft in de strijd tegen het coronavirus, hebben de volgende gevolgen voor onze korfbalcompetitie en -evenementen:

 

Oproep: sluit deuren tot 1 juni
Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni en last zelf tot die tijd alle KNKV-bijeenkomsten en bezoeken aan verenigingen af.

 

Afgelasting (tweede helft) veldcompetitie
Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie - dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  - besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

[UPDATE: 07-04]

in navolging van de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus heeft het KNKV in de afgelopen weken enkele ingrijpende besluiten moeten nemen over de Nederlandse korfbalcompetitie. Over de afwikkeling van de veld- en zaalcompetitie 2019/2020 heeft het Bondsbestuur maandag 6 april het volgende besloten: 

Veldcompetitie
Beschouwd als niet gespeeld
De gehele veldcompetitie 2019/2020 wordt beschouwd als niet gespeeld. Van deze competitie is slechts de helft - of iets meer - afgewerkt en daarom is het Bondsbestuur van mening, dat hieraan geen waarde kan worden toegekend. Er zijn dus geen kampioenen en degradanten. Over de indeling  van de veldcompetitie van volgend seizoen doet het Bondsbestuur te zijner tijd nadere mededelingen. 

Zaalcompetitie
Stand is eindstand (let op: lees ook tweede alinea)
In het top- en wedstrijdkorfbal in de zaalcompetitie geldt dat de momenteel bereikte stand als eindstand telt. Daarbij treedt de promotie- en degradatieregeling in werking. 

Slotfase Korfbal League, Hoofdklasse en Topklasse Dames nog open
Het Bondsbestuur wil de kleine mogelijkheid dat de play-offs, play-downs en de finales nog gespeeld kunnen worden - in welke vorm dan ook - open houden tot het eerstvolgende besluit van het kabinet in de week voor 28 april. Over deze optie gaat het KNKV de komende dagen met de betrokken verenigingen in gesprek. Mochten deze competities niet uitgespeeld kunnen worden, dan beslist het Bondsbestuur zo snel mogelijk nadat het kabinet helderheid heeft gegeven over de consequenties.

 

Wedstrijdkorfbal
Zoals hierboven aangegeven, is bij het wedstrijdkorfbal de huidige stand de eindstand en vindt overeenkomstig de geldende promotie-degradatieregeling promotie en degradatie plaats. Over de precieze gevolgen voor alle teams volgt op korte termijn informatie. 

Optie invoegen tussenklasse, uitvraag verenigingen en Bondsraad
Het bestuur is van mening dat het besluit ‘stand is eindstand’, in deze voor het grootste deel afgewerkte zaalcompetitie, leidt tot de minste sportieve schade. Een manier om de sportieve schade verder te minimaliseren zou zijn: het invoegen van een klasse tussen de Korfbal League en Hoofdklasse. Het invoegen van deze tussenklasse zou vanaf onderop leiden tot de doorstroom van de beste teams van de diverse klassen en tot een betere competitive balance. 

Het daadwerkelijk tot uitvoering brengen van dit scenario zou een wijziging in de competitiestructuur met zich meebrengen. Het Bondsbestuur vindt het niet gepast om deze door te voeren zonder overleg met de verenigingen, Bondsraad en de reglementscommissie. Het Bondsbestuur gaat de verenigingen en Bondsraad  hierover middels een enquête bevragen. Bijgevoegd bij de enquête zijn scenario’s van zowel het huidige voorgenomen besluit, als van de impact van een eventuele nieuwe klasse. 

De enquête wordt uiterlijk donderdag 9 april uitgezet en de verenigingen krijgen tot en met 16 april de tijd deze enquête in te vullen. Deze termijn is zo kort, omdat de verenigingen moeten kunnen beginnen met de inhuur van de zalen voor de zaalcompetitie 2020/2021 en daarvoor is een tijdige zaalindeling noodzakelijk. De resultaten van de enquête worden besproken in het Bondsbestuur en de uitkomst daarvan zal het bestuur zo snel mogelijk kenbaar maken. 

Meer informatie
Dit besluit heeft op het overgrote deel van onze verenigingen invloed en het lukt ons niet om op alle komende vragen persoonlijk antwoord te geven. Hiervoor vragen wij begrip van de betrokken verenigingen, korfballers en fans. De meest gestelde vragen - en antwoorden - worden gebundeld in de lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.


30-03

Inmiddels zijn we een aantal weken onderweg in de coronacrisis en is er nog geen duidelijkheid hoe en wanneer deze crisis gaat eindigen. Op de website van Unitas zijn al een aantal berichten geplaatst en het lijkt ons goed om ook vanuit het bestuur een aantal zaken te benoemen:

Wedstrijden en trainingen

Vanuit de KNKV (korfbalverbond) is de oproep gekomen om alle korfbalaccomodaties gesloten te houden tot 1 juni (nav maatregelen RIVM en kabinet). Daarnaast zijn alle wedstrijden en toernooien voor de rest van het zaal- en veldseizoen geannuleerd. Over de uiteindelijke uitslag van de poules (wie is kampioen en wie degradeert) zal de KNKV na 6 april meer mededelingen doen. Meer informatie is te vinden op https://www.knkv.nl/veelgestelde-vragen-coronavirus.  

Bouw van de accomodatie

Zoals al te lezen is op deze site, is de bouw van onze nieuwe accomodatie inmiddels gestart en gaat deze gestaag door. De ontwikkeling is te volgen via de webcam. Op dit moment loopt dit volgens planning en verwachten we hier nog geen vertraging door het coronavirus.

Financieel

Ook financieel voelen we als CKV Unitas/Perspectief helaas de gevolgen van het coronavirus. Door de gedwongen sluiting van het sportpark loopt de vereniging veel inkomsten mis. De kantineopbrengsten zijn voor elke sportvereniging een belangrijke bron van inkomsten, zo ook voor Unitas.

Voorlopig lopen alle kosten gewoon door en betekent dit dus een verslechtering van onze financiële positie. Gelukkig hebben we afgelopen jaren onze financiële positie kunnen verbeteren, waardoor de liquiditeit nog niet onder druk komt te staan. Echter we hopen als vereniging dat er vanuit de sportbond/NOC*NSF en Gemeente rekening zal worden gehouden met de positie waarin (lokale) sportverenigingen zich op dit moment bevinden.


27-03

Geen korfbaltrainingen meer, een afgelaste zaalcompetitie, geen 2e helft veldseizoen.....geen korfbal meer tot 1 juni 2020... ‘t Is bijna niet te geloven en dat hadden we een paar maanden geleden nooit verwacht... De JTC vindt het ontzettend jammer dat we geen lachende, sportende, trainende en wedstrijd-spelende kinderen meer op de velden zien... :-(

 

Waarom is dit allemaal? Waarom wordt er niet gekorfbald tot 1 juni 2020? Waarom worden andere activiteiten afgelast? Wat betekent dit voor de competitie? Allemaal vragen, waar gelukkig al antwoorden op zijn: https://www.knkv.nl/veelgestelde-vragen-coronavirus.

 

Staat dan alles stil? En hoe kom je die tijd (thuis) nou toch door? Kun je nog wel korfbalplezier hebben de komende weken? Natuurlijk! Gelukkig zijn er allerlei leuke initiatieven; daar zit voor jou vast ook wat bij!

 

Hoe  blijf je korfbalfit? Assistent-bondscoach Leon Braunstahl geeft tips om korfbalfit te blijven! https://www.korfbal.nl/nieuws/leon-braunstahl-tips-en-challenges 

En KofrbalFit zet allerlei trainingsoefeningen op de Facebookpagina Korfbalfit, die je korfbalfit kunnen houden https://www.facebook.com/Korfbalfit/

 

Zijn er korfbalchallanges? Natuurlijk! Leon daagt internationals (en jou!) uit met #fitmetteamnl-challenges, die ze uitvoeren op de Instagrampagina van TeamNL Korfbal https://www.instagram.com/teamnlkorfbal/. Zet een leuk filmpje van jezelf op je Insta en tag @ckvunitas!! Leuk voor op je verhaal of op je Instagram-account!!

 

We volgen het laatste nieuws op de voet en hopen dat we snel weer het veld op kunnen; als we nieuws hebben, laten we dat z.s.m. weten. Ondertussen wensen we jullie veel gezondheid en korfbalfitheid toe!