Nieuws archief van januari 2021

30-01

Hebben jullie die bouwmannen gezien met die dikke glimlach…….vrijwilligers van het JAAR!!! Dank allen voor de stemmen, de biertjes smaken lekker en het geeft de nodige motivatie naar de laatste weken van de bouw. Het moet ook gezegd worden dat het bouwteam geholpen wordt door vele vrijwilligers…….de beker is dus een beetje van een ieder die de laatste jaren wat gedaan heeft aan de bouw. We zullen hem en mooie plek geven in het gebouw!

 

Wat mooi is om te zien dat vanaf tekeningen ergens gemaakt 2-3 jaar geleden de elementen prachtig bij elkaar komen. De kleuren, de afwerking, het gevoel van ons nieuwe sport honk…..het komt allemaal bij elkaar.

 

We lichten nog een paar zaken uit die we de laatste weken uitgevoerd hebben:  


Lees verder

29-01

Vanaf komend seizoen speelt Noah Bijsterbosch bij Unitas Perspectief. De 24-jarige Puttenaar is na vijf  seizoenen in de hoofdmacht van de Meeuwen toe aan een nieuwe uitdaging waar hij zich verder kan ontwikkelen als korfballer.


Lees verder

28-01

Voor het eerst in de geschiedenis van Unitas kon de Algemene ledenvergadering vanwege de avondklok en coronamaatregelen niet in het clubgebouw plaatvinden. Dankzij de moderne technologie is deze vergadering online gehouden. De belangrijkste punten uit deze vergadering:


Lees verder

27-01

Beste leden,

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er vanuit diverse social media kanalen wordt opgeroepen om ook in Harderwijk mee te doen met rellen en vernielingen. De afgelopen dagen zijn er diverse screenshots en oproepen gedeeld in onder andere WhatsApp groepen, TickTock, Snapchat en Instagram

We willen de leden van Unitas oproepen om hier zeker niet aan mee te doen. Naast het feit dat je de samenleving schade toebrengt, beschadig je door vernielingen ook de eigendommen van ondernemers en bedrijven die onze club sponsoren. Daarnaast willen we de ouders van onze jeugdleden vragen om in gesprek te gaan met je kinderen over de invoed van deze berichtgeving en oproepen.

Wanneer we merken dat leden toch betrokken zijn bij rellen en vernielingen, zullen we als bestuur passende maatregelen nemen tegen deze leden. 

Met vriendelijke groet,
het bestuur


23-01

Afgelopen najaar hebben we besloten om de Algemene Ledenvergadering van onze vereniging uit te stellen in de hoop dat we deze in januari of februari fysiek konden laten plaatsvinden. Helaas kunnen we dit niet fysiek doen, dus hebben we besloten om de vergadering online te houden.

Hierbij nodigt het bestuur van CKV Unitas/Perspectief alle Unitasleden van 15 jaar en ouder en ouders van onze jeugdleden van harte uit voor de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering, die gehouden wordt op woensdag 27 januari 2021, aanvang 20.00 uur online.

De agenda en de jaarverslagen staan online. Het financieel jaarverslag en de begroting kun je opvragen via de penningmeester@ckvunitas.nl.

Omdat de vergadering online is, zullen een aantal zaken wat anders verlopen. Je moet je hiervoor van te voren opgeven via deze pagina. Daarnaast willen we jullie vragen om zoveel mogelijk vragen over het jaarverslag, het financieel verslag, de begroting en de rondvraag zoveel mogelijk van de voren te mailen naar voorzitter@ckvunitas.nl. 


22-01

Beste jeugdleden en ouders,

De lockdown loopt in ieder geval door tot 9 februari 2021 en vanaf zaterdagavond 23 januari hebben we te maken met de avondklok vanaf 21:00 uur. Bestuur en JTC vinden het belangrijk dat jeugdleden kunnen blijven sporten (trainen). Dat moet op een veilige manier en binnen de regels.

Jullie hebben in 2021 twee weken kunnen trainen. De meeste jeugdleden vinden het heerlijk om samen met leeftijdgenoten, vrienden en vriendinnen weer te kunnen sporten. Prachtig om te horen en te zien. Wij willen dit heel graag blijven stimuleren en mogelijk maken. We hebben daarom een extra nieuwsbrief gemaakt met informatie.


Lees verder

20-01

Digitale Sportquiz – 12 februari 2021
Unitassers opgelet! Wie doen er mee aan de Digitale Sportquiz van de Gemeente Harderwijk? De winnaar wint 400 euro voor de club! Dat bedrag zouden we super goed kunnen gebruiken voor ons nieuwe clubhuis. Wij doen in ieder geval mee, jullie ook?!


Lees in onderstaand bericht hoe jij je met een team op kunt geven:
Doe mee met de digitale Sportquiz voor Harderwijkse sporters op vrijdagavond 12 februari 2021. Vorm een team van maximaal 4 personen en maak kans op de hoofdprijs van 400 euro voor onze sportvereniging! Tevens zijn de volgende prijzen te winnen:
Hoofdprijs: 400 euro
2e prijs: 300 euro
3e prijs: 200 euro
Een uitgebreide, luxe borrelbox voor het team die onze club het meest uitdraagt.

Meld je nu aan!


12-01

Het KNKV heeft vanavond naar aanleiding van de maatregelen het besluit genomen dat de zaalcompetitie niet meer zal worden gestart. Zie ook https://www.knkv.nl/streep-door-zaalcompetitie/ voor het persbericht.


10-01

Na een heerlijke rustige kerst reces op de bouw zijn we nu toch echt in de afbouwfase gekomen van de bouw. Er komen steeds meer onderdelen ten einde en we zien steeds minder bouwers op de bouw. Daarnaast zien we steeds meer vrijwilligers vanuit de vereniging klussen aan het oppakken; een super mooie en leuke fase.


Lees verder

10-01

Al een paar jaar verzorgt Maarten van den Bosch onze materialen. Dat is best een klus om alleen te verzorgen. Zeker op de piekmomenten van veld / zaal wisseling en opstart seizoen is dit een hele klus. Maarten dank voor het geduld en dat je dat toch maar een tijd alleen hebt gedaan. We zijn op zoek gegaan naar extra handen en nu zagen we op de bouw regelmatig de jonge garde enthousiast aan het klussen. We hebben Twan Hop, Sjoerd Gerlofsma en Mart Postma gevraagd om Maarten te gaan ondersteunen bij het invullen van de materiaal verzorging. Met veel plezier kunnen we melden dat deze jongens Maarten gaan helpen waarbij Maarten duidelijk de aansturing van het team op zich gaat nemen. Het komende jaar staan er een paar zaken op stapel:


Lees verder

08-01

Vanuit de JTC wensen we alle spelers, trainers en betrokkenen, een sportief en gezond 2021! Het blijven bijzondere omstandigheden. We maken er met elkaar het beste van.

Trainen

Op 11 januari 2021 starten de trainingen weer. We gaan buiten trainen op het veld. Via de trainers is iedereen al geïnformeerd over de plannen. Deze week hebben vrijwilligers gezorgd dat alle materialen weer aanwezig zijn. Per team is er een ballennet met ballen beschikbaar. Wij gaan buiten trainen omdat we dit veiliger en gezonder vinden! We houden er een beetje rekening mee dat de zaalcompetitie dit seizoen niet meer hervat wordt. We kunnen ons op het veld goed voorbereiden op het veldseizoen. We hopen allemaal dat we in maart de veldcompetitie mogen hervatten.

Veiligheid

Elke trainingsavond is er een Corona Coördinator aanwezig. We willen zorgen voor veilige trainingsomstandigheden. Luister s.v.p. naar de aanwijzingen en volg instructies op.

Trainingen

Het kan in januari en februari voorkomen dat de weersomstandigheden minder goed zijn (kou / veel regen). Onze oproep is om zoveel mogelijk wel te komen trainen. Korfbal is een teamsport en dan moet je op elkaar kunnen rekenen.

Communicatie

Wij vinden ook dat ouders een belangrijke rol hebben. Als een kind vanwege kou of ziekte niet komt trainen, dan graag tijdig afmelden bij de trainer. Het kan ook zijn dat de trainer besluit dat het niet verantwoord is om te trainen. De trainer zal de spelers en/of ouders tijdig informeren. De trainer zorgt dat de communicatie met de leeftijdcoördinator en Corona Coördinator plaats vindt.

Wij denken dat we ons goed voorbereid hebben. Als u tips heeft kunt u altijd mailen of een van de leeftijdcoördinatoren benaderen.

De JTC wenst iedereen veel trainingsplezier.


04-01

Vanuit het bestuur wensen we iedereen de beste wensen en een heel gezond en sportief 2021. Een nieuw jaar en ook nieuwe kansen en mogelijkheden. Dit jaar zal onze nieuwe accomodatie worden geopend en ook in gebruik worden genomen. Met recht de mooiste accomodatie van Harderwijk en zeker ook de mooiste accomodatie van korfballend Nederland. Wat mogen we trots zijn op de vele vrijwilligers die hier belangeloos veel tijd en energie in hebben gestoken.

En 2021 wordt ook het jaar waarin we weer mogen gaan korfballen. Dat is de hoop en ook zeker de verwachting van het bestuur. Waardoor ook onze vereniging weer mag bloeien zoals voorgaande jaren. En 2021 is ook het jaar waarin we als vereniging 60 jaar mogen bestaan. En wat we zeker zullen vieren op een manier die past bij onze vereniging! Daarover later meer!

Afgelopen oktober hebben we de ledenvergadering verschoven in de hoop dat we deze weer met elkaar konden houden in januari of februari. Op dit moment ziet het er niet naar uit dat we dit weer fysiek kunnen doen. Daarom zullen we op woensdag 27 januari online onze Algemene Ledenvergadering houden. Nadere informatie volgt!

Namens het bestuur,

Jos Aikema