Nieuws archief van maart 2020

30-03

Inmiddels zijn we een aantal weken onderweg in de coronacrisis en is er nog geen duidelijkheid hoe en wanneer deze crisis gaat eindigen. Op de website van Unitas zijn al een aantal berichten geplaatst en het lijkt ons goed om ook vanuit het bestuur een aantal zaken te benoemen:

Wedstrijden en trainingen

Vanuit de KNKV (korfbalverbond) is de oproep gekomen om alle korfbalaccomodaties gesloten te houden tot 1 juni (nav maatregelen RIVM en kabinet). Daarnaast zijn alle wedstrijden en toernooien voor de rest van het zaal- en veldseizoen geannuleerd. Over de uiteindelijke uitslag van de poules (wie is kampioen en wie degradeert) zal de KNKV na 6 april meer mededelingen doen. Meer informatie is te vinden op https://www.knkv.nl/veelgestelde-vragen-coronavirus.  

Bouw van de accomodatie

Zoals al te lezen is op deze site, is de bouw van onze nieuwe accomodatie inmiddels gestart en gaat deze gestaag door. De ontwikkeling is te volgen via de webcam. Op dit moment loopt dit volgens planning en verwachten we hier nog geen vertraging door het coronavirus.

Financieel

Ook financieel voelen we als CKV Unitas/Perspectief helaas de gevolgen van het coronavirus. Door de gedwongen sluiting van het sportpark loopt de vereniging veel inkomsten mis. De kantineopbrengsten zijn voor elke sportvereniging een belangrijke bron van inkomsten, zo ook voor Unitas.

Voorlopig lopen alle kosten gewoon door en betekent dit dus een verslechtering van onze financiële positie. Gelukkig hebben we afgelopen jaren onze financiële positie kunnen verbeteren, waardoor de liquiditeit nog niet onder druk komt te staan. Echter we hopen als vereniging dat er vanuit de sportbond/NOC*NSF en Gemeente rekening zal worden gehouden met de positie waarin (lokale) sportverenigingen zich op dit moment bevinden.


30-03

Het zijn onwerkelijke tijden, corona heeft impact op ons allemaal. Kinderen die niet naar school gaan, verplicht thuis werken en zo min mogelijk het huis verlaten. Onze vereniging merkt daar de directe invloeden van en ook voor Unitas / Perspectief is het een lastige tijd!

Ook de ondernemers van regio Harderwijk ondervinden de gevolgen van de maatregelen. Buiten de supermarkten om zijn winkels bijna leeg, fysiotherapeuten mogen alleen onder strikte voorwaarden nog 1 op 1 de patiënten helpen en de horeca is dicht. Ook de toeleveranciers missen hierdoor veel omzet.


Lees verder

28-03

Na overleg met het bestuur, zijn we genoodzaakt het Unitas/Pos Zonwering jeugdkamp te annuleren.

Wij volgen de regels van het RIVM en zij geven aan dat er geen grote evenementen tot 1 juni georganiseerd mogen worden.

Ontzettend jammer aangezien de voorbereidingen al in volle gang waren en er al kinderen waren aangemeld.

De kosten die een aantal ouders al betaald hebben, worden zo snel mogelijk door de penningmeester teruggestort. 


27-03

Geen korfbaltrainingen meer, een afgelaste zaalcompetitie, geen 2e helft veldseizoen.....geen korfbal meer tot 1 juni 2020... ‘t Is bijna niet te geloven en dat hadden we een paar maanden geleden nooit verwacht... De JTC vindt het ontzettend jammer dat we geen lachende, sportende, trainende en wedstrijd-spelende kinderen meer op de velden zien... :-(

 

Waarom is dit allemaal? Waarom wordt er niet gekorfbald tot 1 juni 2020? Waarom worden andere activiteiten afgelast? Wat betekent dit voor de competitie? Allemaal vragen, waar gelukkig al antwoorden op zijn: https://www.knkv.nl/veelgestelde-vragen-coronavirus.

 

Staat dan alles stil? En hoe kom je die tijd (thuis) nou toch door? Kun je nog wel korfbalplezier hebben de komende weken? Natuurlijk! Gelukkig zijn er allerlei leuke initiatieven; daar zit voor jou vast ook wat bij!

 

Hoe  blijf je korfbalfit? Assistent-bondscoach Leon Braunstahl geeft tips om korfbalfit te blijven! https://www.korfbal.nl/nieuws/leon-braunstahl-tips-en-challenges 

En KofrbalFit zet allerlei trainingsoefeningen op de Facebookpagina Korfbalfit, die je korfbalfit kunnen houden https://www.facebook.com/Korfbalfit/

 

Zijn er korfbalchallanges? Natuurlijk! Leon daagt internationals (en jou!) uit met #fitmetteamnl-challenges, die ze uitvoeren op de Instagrampagina van TeamNL Korfbal https://www.instagram.com/teamnlkorfbal/. Zet een leuk filmpje van jezelf op je Insta en tag @ckvunitas!! Leuk voor op je verhaal of op je Instagram-account!!

 

We volgen het laatste nieuws op de voet en hopen dat we snel weer het veld op kunnen; als we nieuws hebben, laten we dat z.s.m. weten. Ondertussen wensen we jullie veel gezondheid en korfbalfitheid toe!

 

 

 


24-03

De bouw van het nieuwe clubhuis is inmiddels gestart. Via https://www.ckvunitas-perspectief.nl/site/fieldcam kunt u op de hoogte blijven van wat er zich allemaal afspeelt op het bouwterrein.
Tussen 7:00 en 17:00 wordt er iedere 30 seconden een foto gemaakt. Zo blijft u dus op de hoogte van wat er allemaal gebeurd op de Bouw.


20-03

Voor alsnog gaan de voorbereidingen voor het Unitas Pos / zonwering kamp 2020 gewoon door. We volgen het nieuws uiteraard op de voet en handelen naar de richtlijnen van het RIVM. Wij zullen jullie op de hoogte houden als er mogelijke veranderingen zijn. Je aanmelden kan nog steeds gewoon via de website: https://www.ckvunitas-perspectief.nl/site/nieuws/bekijk/4299/aanmelden_unitas_pos_zonwering_kamp_2020


Lees verder

20-03

Beste ouders/verzorgers, graag jullie aandacht voor het volgende!

Zojuist hebben jullie van ons een mail ontvangen met het verzoek om uiterlijk zondag 22 maart je voorkeur op te geven voor het vrijwilligerswerk voor het voorjaarseizoen van 2020. De volledige mail vinden jullie achter de 'lees verder'.

Wij rekenen op jullie waardevolle medewerking, want zonder jullie kan onze club niet!

Bij voorbaat dank!


Lees verder

18-03

Helaas moeten wij melden dat het JAM Schoolkorfbaltoernooi dit jaar niet door kan gaan i.vm. het corona-virus. Doordat de scholen nu gesloten zijn en vermoedelijk 6 april weer opengaan hebben wij straks een te korte voorbereidingstijd om dit grote toernooi goed te kunnen organiseren. 
Überhaupt is het de vraag of er vanaf 6 april weer lesgegeven kan worden en of er grote evenementen georganiseerd mogen worden. Dus door alle onzekerheid en korte voorbereidingstijd kan het toernooi helaas niet doorgaan. We vinden het erg jammer dat we deze beslissing moeten nemen.

Als de scholen op 6 april weer opengaan EN er evenementen georganiseerd mogen worden, dan proberen we nog een toernooi op woensdagmiddag 13 mei te organiseren voor alleen de groepen 3 en 4. Hierover zullen we jullie ter zijner tijd informeren.

Bedankt voor jullie begrip!

Met vriendelijke groeten,

Jan van der Velde
JAM Schoolkorfbaltoernooi
Unitas/Perspectief

 


11-03

Op zaterdag 7 maart stond de 11e wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. Unitas reisde hiervoor af naar Kampen, waar de heer Benedictus om 20:15 uur infloot voor de wedstrijd Wit-Blauw/Green organics 1 tegen Unitas/Perspectief 1.

 


Lees verder

10-03

De oplettende toeschouwer heeft het al lang geconstateerd. De jonge talenten van de D1 lopen al sinds het begin van het seizoen in nieuwe schitterende kleding met bedrukking van Camas IT / Perspectief. De officiële handelingen lieten door omstandigheden echter op zich wachten. U kent dat wel; druk, druk, druk. En ook het stukje in de media liet op zich wachten.

Camas IT is een 100% dochter van Perspectief en is in 2018 opgericht als zelfstandige organisatie voor het beheer van CAMAS (verzuimsysteem van Perspectief) en de daarin vastliggende data. Daardoor voldoet CAMAS aan hoge veiligheidseisen, privacy richtlijnen vanuit de Autoriteit Persoonsgegevens en verplichtingen vanuit de Algemene Verordening Gegevensbescherming.


Lees verder

09-03

Alle jeugd verzamelen, we gaan weer op UNITAS KAMP!

Ook dit jaar is het weer zover, het Unitas Pos zonwering kamp op 20, 21 en 22 mei! 3 dagen lang plezier maken met elkaar, sporten, elkaar beter leren kennen, weinig slapen en heel veel lachen!


Lees verder

09-03

Op 12 & 13 mei is het jaarlijkse JAM Schoolkorfbaltoernooi bij onze vereniging! Uiteraard hebben we weer ontzettend veel vrijwilligers nodig. Geef je nu alvast op om te fluiten en zet het in je agenda.

Op de volgende tijden hebben we scheidsrechters nodig:

Dinsdagavond                  12 mei  +/- 17:30 – 20:30
Woensdagmiddag            13 mei +/- 13:00 – 16:00
Woensdagavond              13 mei +/- 17:30 – 20:30

Als je op woensdagmiddag én woensdagavond fluit, dan zorgen wij voor patat in de kantine.

Mocht je niet de hele avond aanwezig kunnen zijn, dan kan je dat bij opmerkingen vermelden.

Voor vragen kan je terecht bij Jesse Roozeboom: jesse-roozeboom@hotmail.com

Let op: na opgave krijg je een bevestigings e-mail welke in je spam terecht kan komen.

Opgeven dinsdagavond
Opgeven woensdagmiddag
Opgeven woensdagavond

Alvast bedankt!

Team Schoolkorfbal


06-03

UPDATE: Helaas, omdat we nog niet de helft van het aantal zitplaatsen gevuld hebben zal er geen bus rijden. Mocht je nu met de auto gaan en plek over hebben; laat dat svp even via Facebook weten bij Marcel

Aanmelden kan tm Donderdag! Die bus MOET vol! 
Meld je aan!

Meld je aan!04-03

Matte LipkeWe zijn trots dat we bekend kunnen maken dat Matté Lipke (20) vanaf komend seizoen, onze selectie komt versterken. Na goede gesprekken, waarin we onze ambities en plannen hebben besproken, heeft Matté besloten terug te keren bij Unitas/Perspectief. Met Matté halen we een zeer getalenteerde speler in huis die zich dit seizoen bij zowel KV Wageningen als bij Talent TeamNL uitstekend heeft ontwikkeld. We kijken dan ook uit naar een mooie samenwerking en hebben er vertrouwen in dat zijn komst een goede bijdrage levert aan onze ambities en plannen.

Technische commissie


02-03

Wie o Wie kan en wil onderstaande wedstrijd fluiten?

UNITAS / PERSPECTIEF A3 - EXAKWA A2       28 maart 2020