Nieuws archief van september 2021

30-09

Speelt het 1e en 2e thuis: kom dan bij Unitas een heerlijke daghap halen!
Inmiddels al weer de 3e keer dit seizoen dat we jullie heerlijk culinair kunnen verwennen.
Afgelopen zaterdag was de gerookte zalm en forel een groot succes!
Zaterdag 2 oktober serveren we een heerlijk kipsaté met nasi of friet.


Lees verder

28-09

Met trots presenteren we de UNIPAS. De Unipas is het betaalmiddel voor onze leden, waarmee je in ons clubgebouw kan betalen. Dit kan doormiddel van de pas zelf of met een app op je telefoon.

De voordelen van de pas zijn:


Lees verder

27-09

Het plan van trainer Marc Houtman klopt tot in detail en de spelers van Unitas voeren het prima uit. De Harderwijkse korfballers laten titelfavoriet Nieuwerkerk struikelen: 17-15. Dat je als afvaller toch van waarde kan zijn bewijst Thomas Hoekstra (30) met een goede invalbeurt.

 


Lees verder

27-09

Op een mooie zonnige dag op sportpark het Slingerbos wint Unitas 1 ook haar tweede thuiswedstrijd. In een spannende slotfase weet Unitas het goed uit te spelen en komt niet echt meer in de problemen. Via een 9-6 ruststand werd er uiteindelijk met 17-15 gewonnen. Een hele knappe prestatie tegen een kwalitatief zeer sterke ploeg. 


Lees verder

23-09

Vanaf zaterdag 25 september vervalt de 1.5 meterregel, maar gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs (een geldig vaccinatie- of herstelbewijs of een negatieve testuitslag van max 24 uur oud) nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt alleen binnen; het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten versoepeld. Net zoals we eerder altijd de richtlijnen van het RIVM en de KNKV hebben gevolgd, zullen we dit nu ook weer doen.

Wat betekent dit voor jou? 


Lees verder

22-09

Jij wil straks toch ook aan alle Unitassers kunnen laten zien dat je de beste bent in 30 seconds, Twister, Flappykorf  of Hali Galli?! Funitas begrijpt dit helemaal en daarom openen wij binnenkort: de Funitas Speel-o-Theek!

Hoe werkt het? In de nieuwe kantine komt een spelletjeskast met verschillende spelletjes die jij mag spelen in de kantine. Uitgespeeld? Zorg dan dat alles weer netjes en compleet terug in de kast ligt, zodat de volgende spelers er weer goed gebruik van kunnen maken.

Funitas zorgt ervoor dat er veel spelletjes in de spelletjeskast liggen.

Heb jij spelletjes thuis die je niet meer speelt en die leuk zijn voor de Funitas Speel-o-Theek? Dan nemen wij ze graag van je over! 💪🏼 Spelletjes die je aan Funitas wilt schenken mag je naast het speelhuisje in de kantine leggen.

Bedankt voor jullie hulp en veel strijd- en speelplezier in de kantine! 🤩


22-09

De Week van de Scheidsrechter 2021 gaat bijna van start! Van zaterdag 25 september tot en met zondag 3 oktober gaan we deze vrouwen en mannen in het zwart traditiegetrouw laten merken hoe belangrijk ze zijn en we hun wekelijkse inzet waarderen.

Van zaterdag 25 september tot en met zondag 3 oktober geven we onze scheidsrechters weer de eer die hen toekomt tijdens de jaarlijkse ‘Week van de Scheidsrechter’. Na wederom een lange coronaperiode van veel ‘stilzitten’, staan onze scheidsrechters weer klaar om gewapend met de fluit de wedstrijden van onze vereniging mogelijk te maken. Laten we ze samen vertellen hoe belangrijk zij zijn voor onze mooie sport. Helpen jullie mee?

 
Onmisbare kracht in het veld
Zonder scheidsrechter, geen wedstrijd. Iedere keer stappen zij in hun auto, op de fiets of pakken ze de trein, zodat heel korfballend Nederland kan genieten. En ook al zijn we het niet altijd eens met de beslissingen die zij maken, zij doen het voor ons, zodat wij kunnen genieten van onze prachtige sport. 


Blijk van waardering  
De scheidsrechterscommissie van Unitas steunt van harte ' de Week van de Scheidsrechter  en heeft het initiatief genomen om de (Bonds)scheidsrechters een kleine blijk van waardering te geven. We roepen alle spelers/ speelsters op om in de actieweek de scheidsrechter te bedanken en te vertellen hoe blij we met ze zijn. 
Scheidsrechters commissie Unitas/ Perspectief
 


20-09

Voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen reisde Unitas/Perspectief 1 op zaterdag 18 september af naar Voorburg om daar een wedstrijd te spelen tegen VEO 1. De weersomstandigheden waren fantastisch, het was lekker weer en er was vrijwel geen wind. Het belooft een mooie middag te worden. 


Lees verder

20-09

Tijdens de wedstrijd van Unitas/Perspectief 1 op 25 September zal er weer vis gerookt worden. Om 14 uur beginnen we met het roken en om 15.30 zullen de eerste visjes klaar zijn.

We hebben Zalm en Forel, deze gaan overigens heerlijk samen met de wijn (Pinot Grigio uit Recaș, Banat in Roemenië) die we in de kantine schenken.

Als er nog mensen zijn die willen helpen bij het roken, meldt je dan bij Kars Pos.

Als er mensen zijn die willen helpen met eten en drinken, kom dan 25 september naar het sportpark!


16-09

Op woensdag 13 oktober 2021 zal de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van korfbalvereniging Unitas worden gehouden. Tijdens deze vergadering zal het algemene jaarverslag, het financiele jaarverslag en de begroting voor de komende jaren worden vastgesteld. Ook zullen er vijf nieuwe bestuursleden worden gekozen vanwege het aftreden van Niels van der Beek, Robert den Hartog en Jos Aikema uit het bestuur. Vanuit het bestuur zullen vijf nieuwe kandidaten worden voorgesteld en vanuit de vereniging kunnen tegenkandidaten worden voorgesteld voor deze verkiezing. Deze tegenkandidaat dient zelf in de stemmen met de kandidaatstelling en de kandidaatstelling moet worden ondersteund door tenminste 3 leden.


Lees verder

14-09

Beste Unitassers, 

het blessurespreekuur zal vanaf nu elke dinsdag weer plaatsvinden en is toegankelijk voor alle leden. Het blessurespreekuur zal zijn van 19:00-20:00. 

Het blessurespreekuur zal via afspraak verlopen. Neem contact op met jullie trainers voor het maken van een afspraak.

Jeroen Dirksen, de Berekuyl


13-09

De presentatiegids voor het seizoen 2021-2022 is uit! De gidsen liggen voor alle leden per team klaar in de kantine.
Voor leden en andere unitassers die niet in een team zitten liggen de gidsen uiteraard ook los in de kantine, neem gerust een exemplaar mee naar huis.

Sponsoren, vrijwilligers en partners: hartelijk bedankt! Het is weer een mooie gids geworden. 


13-09

Afgelopen zaterdag 11 september was het dan eindelijk weer zover, na bijna een kalenderjaar lang wachten mochten we eindelijk weer een competitiewedstrijd spelen! Tevens de eerste competitiewedstrijd die gespeeld werd op het geweldige nieuwe complex. 


Lees verder

11-09

Gisteren was het zover, de eerste trainingsavond! Er waren maar liefst 18 korfballers op af gekomen, wat een geweldige opkomst. 
Naast de korfballers waren er 3 vrijwilligers voor de bar gevonden waardoor er een ontzettend gezellige 3e helft gevierd kon worden. 


Lees verder

11-09

Update:

Momenteel zijn we hard op zoek naar korfballers die één of meerdere trainingen willen verzorgen voor de beweegcarrousel. Met één keer helpen zijn we al hartstikke blij! Zou jij dit willen doen? Stuur dan een berichtje naar Lara Kreikamp of Jesse de Ruigh.

Beste (oud)-lid, of andere geïnteresseerde,

In het verleden heeft u wellicht bij onze vereniging gesport en misschien bent u wel gestopt, omdat de sport niet meer bij uw leeftijd paste.
Dit is iets wat we veel zien bij senioren: ze vinden de sport nog steeds heel erg leuk, maar kunnen het niet goed meer volgen of moeten stoppen omdat ze  te vaak blessures oplopen.
Bij deze willen we u uitdagen om weer te gaan bewegen en deel te nemen aan uw oude sport.

 


Lees verder

09-09

We zijn inmiddels weer opgestart met het seizoen en dat betekend ook dat de schoonmaak weer moet gaan beginnen.

We hebben samen met de hoofdsponsor Perspectief gekeken of we de schoonmaak ook professioneel kunnen aanbesteden. Dat is voor een groot deel gelukt. Het bedrijf dat ook de gebouwen van Perspectief schoonmaakt gaat ook ons clubgebouw schoonmaken te weten de kantine boven, de bar, de bestuurskamer, de centrale hal inclusief de centrale wc’s. Dit gaan ze in het hoogseizoen 2 keer per week doen en in het laagseizoen 1 x per week.


Lees verder

09-09

Hij is pas 22 jaar, maar Mike van Boven gaat al zijn vijfde seizoen in bij de hoofdmacht van Unitas. Ook is hij voor het tweede jaar aanvoerder van de Harderwijkse korfballers, die bovenin mee willen draaien in de overgangsklasse op het veld. ,,Dit is mijn cluppie, ik kan er op de fiets naar toe.”


Lees verder

08-09

Aangezien (bijna) alle thuiswedstrijden weer voorzien zijn van scheidsrechters en  veel spelers zijn aangewezen die voor het eerst een wedstrijd gaan fluiten heeft de scheidsrechterscommissie een boekje uitgebracht waarin je alles kunt vinden over o.a. de spelregels, aparte regels voor  E en F jeugd, wedstrijdduur enz. Ook staat er in vermeld waar je terecht kunt voor vragen of begeleiding tijdens de wedstrijden die je moet fluiten.

Succes, namens de scheidsrechterscommissie


07-09

Leuk nieuws, dit jaar worden de teams allemaal professioneel op de foto gezet door Winanda van Zwamen!
De teamfoto's zullen vervolgens op de website komen te staan. Om alles gestructureerd te laten verlopen is er een planning gemaakt voor jouw team! Zorg dat je op tijd aanwezig bent in wedstrijdkleding, zodat er mooie foto's gemaakt kunnen worden. Mocht jouw team nou willen ruilen? Dat kan! Stuur een berichtje naar Winanda: Info@wvzfotografie.nl. 

Klik op lees verder voor de planning:)


Lees verder

03-09

Hallo Allemaal,

De planning voor het eerste veldseizoen staat  (bijna compleet) weer op de site.

Een aantal wedstrijden hebben nog geen scheidsrechter daar ben ik nog mee bezig.

Mochten jullie een wedstrijd niet kunnen fluiten dan graag zelf vervanging regelen en dit even aan mij doorgeven zodat de lijsten up to date blijven.

Mocht er iets niet kloppen dan hoor ik het graag.

Groeten,

Marjelle Koornwinder - van Dalen

Scheidsrechtersplanning

0630615616

 


03-09

We staan op het punt om ons jubileum te vieren dit weekend. De laatste puntjes worden op de i gezet. Om alles achter de bar en in de keuken in goede banen te leiden hebben we een grote groep vrijwilligers bereidt gevonden om te helpen. Alvast superveel dank daarvoor. Iedereen die zich heeft opgegeven kan op het barrooster (na de lees verder ) kijken wanneer ze staan ingedeeld.

Wij zullen op zaterdag vanuit de kantinecommissie jullie uitleg geven wat ervan je wat wordt verwacht. Laten we er vooral een schitterend feest van maken dit weekend.

 

Kantinecommissie CKV Unitas/Perspectief


Lees verder

02-09

Goedemorgen,

je hebt het vast al gezien maar het maximale aantal bezoekers voor as zaterdag is bereikt. we zitten vol. Mocht je nu je toch aangemeld hebben en toch niet kunnen, wil je dit dan door geven aan de organisatie? zo kunnen we mensen op de reservelijst blijmaken :)

alvast bedankt

 

Vragen? Stuur een berichtje naar Lara Kreikamp (larakreikamp@hotmail.com), Mees Andreae (andreae.mees@gmail.com), Niels van der Beek (vanderbeekniels@gmail.com), Aleida Descendre (d_aleida@hotmail.com) of Frans Aartsen (fam.aartsen@kpnmail.nl)