25-09

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen DeetosSnel 2 op het programma. Beide ploegen hadden nog geen punten gehaald in de reserve Ereklasse. Voor Unitas/Perspectief een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien dat het vorig seizoen niet per toeval is gepromoveerd naar de reserve Ereklasse. Echter haalden de oranjehemden over de hele wedstrijd een te laag rendement ten opzichte van Deetos. Hierdoor stond er na het laatste fluitsignaal een terechte 13-19 eindstand op het scorebord.

Unitas startte zoals de vorige twee wedstrijden voortvarend en nam brutaal de leiding, 4-2. Deetos rechtte de rug en maakte vervolgens 7 goals op rij (4-9). In deze fase verdedigde Unitas te matig en kreeg het veel strafworpen en vrije ballen tegen. Daarnaast werd aanvallend niet het gewenste rendement gehaald. De voorsprong die Deetos in deze fase van de wedstrijd nam, kwam Unitas de rest van de wedstrijd niet meer te boven. Met rust stond het 6-12.

In de tweede helft ging Unitas wat beter verdedigen en brachten de wissels meer energie in de wedstrijd. Beide ploegen hielden elkaar in tweede helft redelijk in evenwicht, waardoor de wedstrijd eindigde met een 13-19 eindstand.

Uit de tweede helft kan Unitas vertrouwen putten voor de wedstrijden die nog komen gaan. Volgende week staat de prachtige wedstrijd tegen PKC 2 op het programma. Dit zijn de wedstrijden waar men naar uit mag kijken. Ondanks dat Unitas 2 nog niet het niveau heeft gehaald waar het op kan spelen, geniet het team van elke wedstrijd in de reserve Ereklasse.