Nieuws

26-11

Afgelopen zaterdag stond voor Unitas/Perspectief A1 en SKF A1 de eerste competitiewedstrijd in de zaal op het programma. Na een spannende wedstrijd waren het uiteindelijk de bezoekers uit Veenendaal die aan het langste eind trokken.

SKF was de scherpere ploeg in de beginfase, er werd nog niet kort genoeg verdedigd door de thuisploeg en Unitas creëerde te weinig kansen om SKF in de score te volgen. Het resulteerde na vierenhalve minuut in een 1-5 achterstand wat de coaches van Unitas deed besluiten om al een vroege time-out te nemen. Het resultaat was er, hoewel er nog voor de 1-6 getekend werd waren daar dan eindelijk twee goals achter elkaar voor Unitas. Het verschil werd kleiner en Unitas begon aanvallend beter in het spel te komen. Door verdedigende foutjes werd het verschil echter niet kleiner dan twee. SKF kreeg vaak nog te veel ruimte om aan te leggen, en hierdoor wisten zij toch het mandje met regelmaat te vinden. Het verschil van twee doelpunten werd vier, en het verschil van vier doelpunten werd zes in het voordeel van de bezoekers. De coaches van Unitas vonden het tijd voor verandering, Ilse werd erin gebracht en Kjell werd eruit gehaald voor Mees die met zijn eerste schot het gat van de korf wist te vinden. Echter werd deze goal – in de ogen van de Unitassers - ten onrechte afgekeurd voor lopen. Kjell werd er in het andere vak weer ingebracht en Leroy kwam weer voor Mees. Unitas kwam iets terug tot vier verschil maar zag SKF net voor rust onder hoge druk nog de 10-15 op het scorebord zetten.

Unitas moest in de tweede helft een tandje bijschakelen om minder doelpunten tegen te krijgen en meer te scoren. Het duurde echter lang voordat Unitas dichterbij kwam. Unitas wist langzaamaan naar een verschil van vier te komen toen SKF probeerde in de laatste seconden van de schotklok met één hand te scoren. Leroy verdedigde uitstekend, maar de kleine kans die volgde op deze poging werd goedgekeurd. Unitas wist zich echter weer goed op te richten en kwam terug tot drie doelpunten. Het publiek ging er, met nog een kwartier te gaan, even goed voor zitten. Unitas kwam na doelpunten van Kjell en een doelpunt van de uitstekend spelende Annelie terug tot een verschil één. Toch was het SKF dat het initiatief weer in handen nam. De ploeg uit Veenendaal scoorde drie keer achter elkaar. Bij een stand van 19-23 kwam Mees erin voor Lois. Unitas wist zich wederom sterk op te richten en terug te komen tot een verschil van één doelpunt maar weer was het SKF dat zand in de motor strooide om zo te voorkomen dat de equipe van Thomas en Youri voorbijging aan de bezoekers. SKF scoorde nog twee keer en zo eindigde de wedstrijd in een 23-26 eindstand.

Een zuur verlies voor Unitas A1 dat kans zag om de eerste punten van het seizoen te pakken. Helaas gingen de punten mee naar Veenendaal doordat er nog te veel makkelijke doelpunten werden weggegeven. A.s. Zaterdag staat Oranje-wit uit Dordrecht op het programma. Een ploeg waar ook zeker kansen zijn om te winnen, maar ook een tegenstander die de punten nodig heeft. Ook dat belooft een spannende strijd te worden.

Met dank aan de mystery reporter van de A1