11-12

Het leek op voorhand een wedstrijd te worden die één kant op zou gaan, maar niets bleek minder waar. Velen zullen de uitslag zien en zeggen: dit was éénrichtingsverkeer, maar wie de wedstrijd daadwerkelijk gezien heeft weet wel beter. Met name in de eerste helft wist Unitas A1 het de koploper uit Nijeveen ontzettend moeilijk te maken. Ondanks de goede eerste helft stond er na afloop een flinke uitslag op het scorebord maar toch hield Unitas A1 een prima gevoel over aan de thuiswedstrijd tegen DOS’46 A1 die verloren ging met 35-22

Unitas ging de wedstrijd in met het geloof om te kunnen stunten, en zo begonnen ze ook. Al vroeg in de wedstrijd kwam Unitas op voorsprong. DOS’46 wist echter snel iets terug te doen met de 1-1 tot gevolg. Het was het weer Unitas dat scoorde en het initiatief nam, maar ook nu wist DOS’46 de gelijkmaker te maken. Zo om en om scorend vlogen beide ploegen naar een 4-4 tussenstand na 6 minuten spelen. Het was de thuisploeg die vervolgens het eerste gaatje van twee verschil wist te slaan. Ook nu wist DOS’46 weer terug te komen tot een gelijke stand, maar het was wel degelijk te zien dat Unitas A1 tegen een uitstekende tegenstander prima kan korfballen. Helaas wist DOS’46 nu echter door te drukken en een voorsprong te pakken van vijf doelpunten. Beiden ploegen wisten vervolgens nog twee doelpunten te maken en dus gingen ze rusten met een tussenstand van 11-16.

Unitas A1 begon de tweede helft zeker met vertrouwen. De tweede helft begon als de eerste, om en om scorend. Het was bij een stand van 14-19 toen DOS’46 twee keer op rij wist te scoren en het verzet van de Harderwijkers wist te breken. DOS’46 werd langzaam sterker en sterker en Unitas kwam de man met de hamer tegen. De voorsprong van DOS’46 werd snel groter en zo stond er halverwege de tweede helft een tussenstand van 17-25 op het scorebord. Unitas kon verdedigend niet meer brengen wat ze de eerste helft wel brachten en DOS’46 wist de kansen uitstekend te benutten. met nog een paar mooie doelpunten eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 22-35 uitslag.

Het mag gezegd worden, de ploeg van Thomas en Youri speelde een erg goede eerste helft en de tactiek van de coaches bleek een uitstekende keuze maar het was niet genoeg voor de vooraf gedroomde stunt. Met soms aanvallen uit het boekje wist Unitas A1 het publiek bij vlagen te vermaken en doet het zichzelf te kort door met zulke cijfers te verliezen. A.s. zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen AVO in Assen, waar de Harderwijkers met vertrouwen naar toe zullen reizen. Een team dat vooralsnog gelijk staat in de poule met Unitas A1, het belooft dus een mooie wedstrijd te worden. Aanvang 18:45.