Nieuws

15-01

Het was zaterdag 12 januari aan het uiterste einde van de middag toen het arbitrale duo de wedstrijd DVO A1 – Unitas/Perspectief A1 in gang zette. Wie naar de ranglijst keek zag dat het voor de thuisploeg uit Bennekom een koud kunstje moest zijn om te winnen van Unitas A1, maar wederom doet de uitslag anders vermoeden dan de wedstrijd daadwerkelijk gegaan is. Met strijd, werklust en veerkracht maakte Unitas het de thuisploeg tot een kwartier voor tijd nog ontzettend moeilijk. Helaas duurde de wedstrijd een kwartier te lang om een goed resultaat over te houden aan de wedstrijd.

Het was een begin zoals de vorige wedstrijden. De Harderwijkers kregen weliswaar de 1-0 in de eerste aanval die DVO opzette tegen maar beantwoordde dit wel met drie goals op rij. Lang kon Unitas niet genieten van deze voorsprong want het was DVO dat zich alweer herpakte en in de score over Unitas heenging. Langzaam maar zeker liepen ze uit tot een steeds grotere marge waar Unitas in de beginfase geen antwoord op leek te hebben. Een vroege wissel aan de kant van Unitas leek het gewenste resultaat te hebben en zo liep Unitas stukje bij beetje weer in. Unitas nam het initiatief over en wist de achterstand met mooie en goede scores te beperken tot vier verschil.

Na rust ging de ploeg uit Harderwijk verder waar het gebleven was. De achterstand werd kleiner en kleiner en na tien minuten gespeeld te hebben in het tweede bedrijf was het voor het eerst sinds de 3-3 weer dat beide ploegen gelijk kwamen. Nu was het taak om over DVO heen te gaan. Helaas wilde dit niet lukken en was DVO net op tijd wakker om ervoor te zorgen dat Unitas er niet op en over ging. DVO scoorde een paar keer en daarmee was het verzet gebroken. De energie was op en de thuisploeg wist hier uitstekend mee om te gaan waardoor de Harderwijkers met lege handen en een uiteindelijk nog ruime nederlaag (27-19) huiswaarts keerden.

Het was helaas niet genoeg voor de punten maar de wedstrijd liet wel zien dat Unitas A1 graag wilde. A.s. zaterdag wacht een herkansing om de eerste punten in 2019 bij te schrijven. Om 15:45 wacht in ‘de Sypel’ de thuiswedstrijd tegen LDODK, wat eveneens twee punten heeft verzameld dit zaalseizoen. Tot dan!

 

Met dank aan de mystery reporter