22-01

Afgelopen zaterdag was het voor de reserves van Unitas/Perspectief tijd om de strijd aan te gaan voor de tweede plek in de reserve hoofdklasse B. Om de tweede plek steviger te gaan bezetten was het zaak om DSC 3 te verslaan. DSC, dat al eerder had bewezen dat zij het Unitas/Perspectief lastig konden maken was dan ook gebrand om de dure punten terug mee naar Eindhoven te nemen.

De ploeg uit de Eindhoven begon dan ook uitstekend aan de wedstrijd in sportpaleis De Sypel. Mede dankzij de scherpe spitsen en verdedigende foutjes van de Harderwijkers stond DSC binnen 10 minuten 2-8 voor. Trainer van Unitas, Erik van Hulsteijn werd door de goede start van de DSC’ers gedwongen tot een time-out. Unitas begon matig aan de wedstrijd en wist zichzelf niet op de rails te krijgen. Toen direct na de time-out de 3-8 werd gemaakt kwam Unitas enigszins tot zichzelf en stond het vijf minuten later op een 5-10 tussenstand. DSC bleef scherp en Unitas wist daar nog steeds niet heel sterk op te  reageren. Een 8-16 tussenstand was daarvan het resultaat.

De rust had de Harderwijkers blijkbaar goed gedaan. Langzamerhand wist de tweede ploeg van Unitas haar eigen niveau te halen en begon de motor steeds beter te draaien. Na de 10-19 werd het vuur weer ontstoken en volgde er veel oranje goals. Binnen een paar minuten stond het 14-20. De score bleef de verdere wedstrijd wat schommelen tussen de 5 goals verschil toen in de  20e minuut het eerste gaat van 4 werd gemaakt. Het geloof was terug in de ploeg. Helaas bleven te tegengoals komen en wisten de Unitassers niet aan te haken waardoor DSC geen paniek in de ploeg kreeg.

Een betere tweede helft bleek niet genoeg voor een punt. Het verschil werd in de eerste helft al gemaakt. Toch konden de Unitassers de tweede helft het veld met een beter gevoel verlaten. Laten we dat gevoel vasthouden want aankomende zaterdag staat er een wedstrijd tegen de koploper Dalto op de planning. Tot dan!