21-10

Na een eenvoudige winstpartij op Velocitas stond deze week de uitwedstrijd tegen BEP 1 op het programma. De laatste uitwedstrijd van deze helft van de veldcompetitie. Het is voor Unitas/Perspectief 1 van belang om de resterende wedstrijden in winst om te zetten, om met een goed gevoel de zaal in te gaan.

Unitas/Perspectief 1 liet dit ook gelijk merken aan BEP. BEP 1 kwam nog met 1-0 voor, maar dit was ook direct de laatste voorsprong en spanning in de wedstrijd. Met 5 snelle goals liep Unitas/Perspectief uit naar een 1-5 voorsprong. Het grootste verschil zat hem in het aantal doelpuntenmakers. Waar bij Unitas over alle schijven meerdere goals werden gemaakt, bleef dat bij BEP ver achter.

Na de 1-5 vielen de goals even om-en-om, via 5-10 liep Unitas/Perspectief 1 eenvoudig weg naar een 7-13 ruststand. Ook na rust ging Unitas/Perspectief eenvoudig door en maakte met 4 goals op rij. Via 8-17 naar 9-19 had Unitas het verschil in dubbele cijfers. Vanaf dat moment gunde de coach ook nog een aantal wisselspelers hun debuut, waaronder Annelie de Korte en Leroy Meyners. Zij werden beloond voor hun sterke spel. Eerstgenoemde mocht haar debuut zelfs opluisteren met twee goals. Annelie bepaalde dan ook de eindstand op 14-27, het grootste verschil van de wedstrijd.

Al met al een eenvoudige overwinning waarbij meerdere spelers het vizier op scherp hadden staan. Het lijkt erop dat de ploeg van Daniël Beekmans langzaam in de goede vorm komt richting de zaal. Aanstaande zaterdag nog de laatste thuiswedstrijd op het veld tegen Vriendenschaar. Vriendenschaar bevindt zich met 4 punten op plek nummer zeven maar verliest haar meeste wedstrijden nipt, zo ook afgelopen weekend (19-20) tegen koploper Nieuwerkerk. De heenwedstrijd won Unitas/Perspectief 1 met 13-15, dus het is gewaarschuwd!