15-01

Na een geslaagde vrijwilligersavond en nieuwjaarsborrel op vrijdag, waar Jan Hop tot vrijwilliger van het jaar werd gekozen, reisde Unitas/Perspectief 1 voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar af naar Maartensdijk voor een belangrijke wedstrijd tegen Dos Westbroek.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond Unitas/Perspectief bovenaan en Dos Westbroek op een gedeelde tweede plaats op 3 punten achterstand. Met enorm veel meegereisd publiek beloofde dit een mooie wedstrijd te gaan worden.

De wedstrijd begon voor beide ploegen moeizaam en de verdedigende tactieken betaalden zich dan ook uit in een eerste helft met weinig scores. Unitas kwam in de beginfase 3-1 achter, maar na een time-out werd dit omgedraaid naar een 3-4 voorsprong. De ruststand werd uiteindelijk 5-7 in het voordeel van Unitas.

Na rust kwam Dos Westbroek al snel op gelijke hoogte en werd het 8-8. De wedstrijd ging gelijk op tot een stand van 11-11. Het eerste en enige gaatje van drie verschil voor Unitas kwam onder luid gejuich van het meegereisde publiek op 11-14. Dit was het moment om de wedstrijd naar zich toe te trekken, echter wist Dos Westbroek ook dit gat snel te dichten en stond er al snel weer een 15-15 stand op het scorebord. Dit beloofde een spannende slotfase te worden.

Ineke de Boer maakte na een lange aanval met meerdere rebounds de 15-16. Waarna Dos Westbroek verzuimde om een doelpunt te maken. Thomas Jongma was inmiddels in de ploeg gekomen in de aanval, en hij gooide de wedstrijd met minder dan een halve minuut te spelen in het slot door 15-17 te maken. Dos Westbroek deed nog wat terug met de 16-17 maar de winst was al zeker voor Unitas Perspectief 1. Er vielen nog wel vier gele kaarten en een rode kaart in deze beladen wedstrijd.

Al met al moeten ook niet zo goede wedstrijden gewonnen worden en Unitas heeft afgelopen zaterdag bewezen ook dat te kunnen. Één van de gedeelde nummers 2 voor zaterdag was OWK. Zij verloren van ASVD waardoor alleen Meeuwen nu nog op 3 punten achterstand staat.

Komende zaterdag staat de nummer 3 van het klassement, Avo uit Assen, te wachten om 20:20 uur in de Sypel in Harderwijk. Wij hopen wederom een volle tribune te zien waar hopelijk weer de punten in Harderwijk kunnen blijven. Tot zaterdag!