12-02

In een volle sporthal De Sypel heeft Unitas/Perspectief 1 laten zien dat het met de druk kan omgaan om topwedstrijden te winnen. Een meeslepende derby van begin tot eind. De Meeuwen 1 knokte voor iedere meter, maar het is Unitas/Perspectief wat een definitief gat lijkt te hebben gemaakt om kampioen te worden. Via een 15-15 ruststand waarin om-en-om gescoord werd wint Unitas/Perspectief uiteindelijk met 33-31.

Voorafgaand aan de wedstrijd won ook Unitas/Perspectief 2 haar wedstrijd van LDODK. Hierdoor vindt het de aansluiting met de middenmoot en slaat een gat met de onderste twee plekken. Unitas/Perspectief 2 treft alleen nog de onderste ploegen van de competitie en zal dus zeker nog meer punten willen pakken om bovenin de middenmoot te eindigen.

Na het voorstellen van de spelers was het De Meeuwen 1 wie als eerst van zich liet horen. Basis debutant bij de Meeuwen opende de score met een afstandschot. Hij gaf het signaal af om een doelpuntenfestijn ervan te maken, iets wat met name door de heren van De Meeuwen werd begrepen. Zij zouden uiteindelijk 24 van de 31 Puttense goals make.

In het vervolg van de wedstrijd namen Unitas/Perspectief en De Meeuwen om-en-om een voorsprong. Via 3-2 liep de Meeuwen naar een 3-5 voorsprong, waarna bij 4-5 ook de dames van Unitas/Perspectief zich met de scores gingen bemoeien. Het gat werd nooit groter dan twee goals, en De Meeuwen leek bij een stand van 14-15 met een voorsprong te gaan rusten. Een ongeduldige aanval leidde ertoe dat er vroegtijdig balverlies werd geleden en Unitas/Perspectief de stand gelijk kon trekken en een mentale opsteker voor de tweede helft; 15-15.

De tweede helft leek Unitas/Perspectief weg te gaan lopen. Via 19-16 en later een dubbele damesgoal werd het 24-20. In de uitwedstrijd kon De Meeuwen niet een tandje bijschakelen en was het Unitas/Perspectief wie in de tweede helft domineerde. In Harderwijk bleek niets minder waar, het was juist De Meeuwen wie bij deze stand haar tanden liet zien. Bij 24-24 was de stand alweer gelijk, maar vanaf dit moment wisten de Harderwijkers continu op het goede moment te scoren. Na de 26-24, een dubbele goal van de excellerende Daan Reijgersberg werd het 29-26. Bij de 31-27 van Mike van Boven en nog 2,5 minuut op de klok leek de wedstrijd beslist.

Door slordige aanvallen en een paar snelle tegengoals werd het toch nog 32-30. Maar met nog 50 seconden op de klok en de bal in de aanval van Unitas/Perspectief werd de wedstrijd uitgespeeld. Zowel Unitas als De Meeuwen scoorden in haar laatste aanval en zo stond er een 33-31 eindstand op het scorebord.

Hoe anders dan de uitwedstrijd was dit een derby. De nummer 1 tegen de nummer 2. Een volle sportal, scherpe duels, emotie en sportiviteit. De laatste kans om aan te haken voor De Meeuwen wie daar alles aan gedaan hebben. De vele schijven waarover Unitas/Perspectief heeft gescoord zijn doorslaggevend in de overwinning en in deze competitie.

Hoe mooi is het dan ook om te zien dat na de wedstrijd er gezamenlijk met een uitstekend spelende Meeuwen er gefeest werd. Rivaliteit en sportiviteit van atleten in het veld en daarna met elkaar een drankje doen. Er zijn maar weinig sporten waar dit kan en daar mogen we best trots op zijn.

Komende zaterdag 15 februari spelen zowel het eerste als tweede team van Unitas/Perspectief weer een thuiswedstrijd. Het tweede speelt een belangrijke wedstrijd tegen PKC/SWK Groep, laatst genoemde ploeg zal er alles aan doen om degradatie te voorkomen. Deze wedstrijd start om 17:45. Aansluitend speelt Unitas/Perspectief 1 tegen ASVD 1. De ploeg uit Dronten zit in degradatiezorgen na het verlies tegen de directe concurrent. Het zal er dus alles aan gaan doen om te gaan stunten in de resterende wedstrijden.

Punten na een topwedstrijd worden pas verzilverd als je de week erop dit kan herhalen. Aan Unitas/Perspectief 1 de taak om te laten zien dat het met deze druk kan omgaan. De wedstrijd start om 19:15 in sporthal De Sypel.