27-09

Afgelopen zaterdag reisde Unitas 1 af naar Kampen voor een belangrijke wedstrijd. Unitas/Perspectief 1 stond op voorhand namelijk samen met één andere ploeg op 6 punten bovenaan. Dit was Wit-Blauw. Vorig jaar in de zaal zijn er ook twee wedstrijden gespeeld tegen Wit-Blauw, waarvan er één werd gewonnen en de laatste werd verloren in Kampen. Het was ook nog een bijzondere wedstrijd voor onze hoofdcoach Marc Houtman die de afgelopen twee jaar hoofdcoach was bij Wit-Blauw.

Alle omstandigheden waren goed. Het was een mooi veld, het weer was goed en Unitas/Perspectief 1 zat vol energie en was er klaar voor.

Dit was echter niet te zien toen de wedstrijd begon. Het was een moeizame start met weinig doelpunten. Wit-Blauw verdedigde achter en je zou zeggen dat de Harderwijkers dit concept inmiddels wel kenden. Unitas kwam wel met 2-4 voor, maar al gauw wist Wit-Blauw dit om te draaien naar een 6-5 voorsprong. Reden voor Marc om een time-out te nemen. Het probleem zat hem op dit moment in het eerste aanvalsvak van Lara, Marleen, Thomas en Mike. Dit vak kwam moeilijk tot scoren en maakten te weinig tempo na het achterverdedigen van Wit-Blauw. Kort voor rust kwam er nog een wat betere fase voor de Harderwijkers wat resulteerde in een 7-8 voorsprong bij rust.

Nadat in de rust de nodige dingen besproken worden start Unitas/Perspectief 1 na rust goed. Het aanvalsvak met Matté, Daan, Sabine en Ineke maakt al snel na rust een doelpunt. Een aantal minuten later komt er voor het eerst een verschil van drie doelpunten in het voordeel van Unitas op het scorebord, 8-11 is dan de stand. Dit was het moment dat Wit-Blauw weer bijschakelde en de achterstand omdraaide naar een 15-13 voorsprong. Wederom reden voor een time-out, en deze keer ook een aantal wissels aan de zijde van Unitas. Jolien betreedt het veld voor Marleen, en Matté wordt naar het andere vak gebracht wat ten kostte gaat van Thomas Hoekstra omdat Mark Kreikamp in het andere vak gebracht wordt. Unitas komt dan nog wel twee maal op één verschil, maar de gelijkmaker blijft uit. Wanneer Wit-Blauw de 18-16 maakt lijkt het gedaan, maar al gauw scoort Daan een schot voor de 18-17. Er komen nog wel een aantal aanvallen op de gelijkmaker, maar deze valt helaas niet meer.

Wit-Blauw heeft de wedstrijd tactisch goed benaderd en goede lange aanvallen gespeeld om de wedstrijd uit te spelen. Unitas/Perspectief 1 had de wedstrijd niet hoeven/mogen verliezen maar dit gebeurde helaas toch. Reden voor nadenken voor de Harderwijkse hoofdmacht, analyseren en door naar de volgende wedstrijd. Volgende week speelt Unitas/Perspectief 1 thuis tegen Antilopen 1 om 15:30 uur.

Als laatste willen we graag alle supporters nog bedanken die meegereisd waren naar Kampen!