Nieuws

04-11

Voortgang Bouw en sloop:
Nog even een update van de bouw en de sloop van het oude gebouw


Bouw:
Binnen het gebouw gaan de werkzaamheden ontzettend hard. Dat moet ook wel want we willen met 5 weken beginnen met de afwerkvloeren. Lopend door het gebouw moet er dan nog best veel gebeuren.

Inmiddels is het tegelwerk geheel afgerond, alle douches en wc’s zijn van mooie tegels voorzien. De komende week gaan deze nog gekit worden.

Scheer en Foppen is druk bezig met het aanbrengen van de verschillende waterleidingen, het aanbrengen van de douches en het afwerken van de hemelwaterafvoeren. Hier zit nog best een behoorlijke klus in en alle zeilen zullen moeten worden bijgezet om de deadline te halen.

Op Electra gebied lopen de zaken goed, van Drunen is bezig met het afmonteren van de verschillende schakelmaterialen. We hebben een proefopstelling laten maken mbt de lampen in de kleedkamers en inmiddels hebben we daar ook een goedkeuring aan gegeven.

De zonnepanelen zijn ook op het dak gelegd. Een mooie strip panelen die een warme bijdrage gaan leveren aan onze energienota:

Inmiddels is Chris Timmer ook begonnen met het afschilderen en sausen boven in de kantine:

Maar ook een groepje schilders (Jan, Peter, Arjen, Twan en Sjoerd) zijn begonnen met het opknappen van de bankjes voor de kleedkamers:

 

Met betrekking tot de timmerwerkzaamheden is er ook een hoop werkzaamheden verzet. De koven in de kleedkamers zijn op de afwerking na klaar, de afwerkingen boven zijn een groot gedeelte klaar en men heeft inmiddels het materiaal hok achter in elkaar gezet:

Inmiddels is de A28 zijde ook voorzien van de beplating. Deze is mooi aangebracht en loopt ook binnen in de kantine door. Het wachten is nog op verschillende afwerkingsstrippen zodat ook de laatste kozijnen geplaatst kunnen worden:

De firma Kamphorst heeft het gebouw inmiddels aangesloten op het riool, de volgende stap is het afmaken van de taluten en het aansluiten van het hemelwater op de afwateringskratten op het veld:

De sloop gaat ook heel hard, er staat niet veel meer in het gebouw. Flink wat zaken hebben we nog weten te verkopen, zo is de bar aan een 2e leven toe in een keet in de achterhoek. Zelfs de jonge garde stond al vroeg klaar met bouwhelm en al om ons te helpen met slopen maar ook een enthousiaste groep vrijwilligers heeft hier avonden en zaterdagen in zitten:

Al met al een mooie voortgang, even een sprint trekken tot aan de kerst zodat we rustig het begin van het jaar kunnen opstarten met afwerken / inrichten.

Als alles goed verloopt gaat het oude gebouw in de eerste of tweede week van december plat. Wil je dus nog even cultuur opsnuiven en nog even afscheid nemen van je favoriete plek wacht dan zeker niet te lang

Een gezonde groet,

Het Bouwteam