11-10

Op deze vijfde speelronde van het seizoen mochten zowel Unitas/Perspectief 1 en 2 aantreden op het zonovergoten complex in Scheveningen. Er zijn mindere momenten te bedenken om af te reizen naar deze badplaats.

Unitas/Perspectief 1 en KVS/Maritiem 1 mochten deze middag gaan uitmaken wie de strijd om de koppositie ging winnen. Net als de twee voorgaande wedstrijden, weer een ploeg die in de zaal in de Hoofdklasse uitkomt, dus op papier ook nu dus weer een wedstrijd waarbij er gevraagd werd om te pieken! Wedstrijdspanning genoeg dus. Gelukkig gaf Unitas/Perspectief 2 alvast het goede voorbeeld, door een puike wedstrijd op de mat te leggen tegen een fysiek sterk team van KVS/Maritiem 2. De eerste twee punten waren binnen! Vervolgens de pittige taak aan het vlaggenschip om hier de verdubbelaar op in te zetten.

Unitas/Perspectief leek in het begin geen moeite te hebben met de genoemde wedstrijdspanning, want binnen een paar minuten stond er een stand van 0-3 op het scorebord. Genoeg reden voor de coach van KVS/Maritiem om een time-out aan te vragen. Dit werpte zijn vruchten af, want KVS kwam terug tot een 2-3 stand. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte, dus na een aantal scores om en om werden de kleedkamers opgezocht met een 6-8 ruststand.

Saillant details van de eerste helft: bij de eerste 8 doelpunten van Unitas, zaten maar liefst 6 verschillende doelpuntenmakers. Met hierin onder andere de buzzerbeater van Daan Reijgersberg in het laatste fluitsignaal.

De tweede helft was tot genoegen van de meegereisde Unitas-supporters (waarvoor weer heel veel dank!!) bijna een kopie van de eerste helft, waarbij de eerste twee doelpunten uit handen kwamen van de oranjehemden en er een 6-10 stand op het scorebord verscheen. Het arbitrale duo had ondertussen nog steeds hun handen vol aan de stevige duels die uitgevochten werden onder de korf aan beide kanten.

Unitas/Perspectief bleef door het goed uitvoeren van de taken gestaag door scoren en weinig weggeven aan de verdedigende kant, waardoor er in de tweede helft een duidelijk gat van 8-15 was ontstaan. Toch wist de ploeg dat dit nog geen garantie voor winstpunten zou zijn, want met KVS/Maritiem staat er een makkelijk scorende ploeg, die er ook maar zo wat doelpunten bij kon snoepen. Zaak om ‘het koppie’ erbij te houden dus. Van 10-17 naar 15-18 leek het door de opleving van KVS/Maritiem nog even spannend te worden, maar de deur werd op tijd weer dicht gegooid, waardoor met het laatste doelpunt van Mark Kreikamp de wedstrijd eindigde in een 16-20 eindstand.

Al met al mooie overwinningen van zowel 1 als 2, met veel dank voor de afgereisde supporters!

Volgende week komt BEP uit Purmerend op bezoek in Harderwijk, tot dan!

• 14:00 Unitas/Perspectief 2 – BEP 2
  • 15:30 Unitas/Perspectief 1 – BEP 1