01-11

Zaterdag 30 oktober mocht Unitas / Perspectief 1 voor de laatste keer in 2021 aantreden op het veld. Op deze regenachtige dag treuren weinig mensen daar om. Ondanks de regen waren er veel Unitassers richting Maarssen gereden om aan te moedigen, waarvoor veel dank! Met dit weer en OVVO als tegenstander, waarvan de eerste wedstrijd dit veldseizoen met 19-15 gewonnen werd, beloofde het geen makkelijke wedstrijd te worden. Toch was het noodzaak om te winnen om als enige koploper het eerste gedeelte op het veld af te sluiten.

OVVO opende de score, waarna Unitas de voorsprong terugpakte na mooi samenspel tussen Daan, Lara, Mike en afronder Renee. Echter begon OVVO de wedstrijd sterker dan Unitas, waardoor een 6-2 achterstand op het scorebord stond. De ploeg wist het hoofd koel te houden en knokte zich knap terug tot een 6-7 voorsprong. Tot de rust scoorden beide ploegen 3 keer. Scherpschutter Jules Verweij was belangrijk met zijn 4 goals in de eerste helft. Met een stand van 9-10 werd gerust. Dit betekende dat het nog een spannende tweede helft kon gaan worden.

Unitas breidde na rust de voorsprong direct uit tot 9-12. Een domper na het pakken van deze voorsprong was de blessure van Daan. Gelukkig kwam er een waardige vervanger (Noah) in het veld, wie met een mooie doorloopbal de 10-13 maakte. Langzaam liep de voorsprong steeds verder uit. Voornamelijk door knap verdedigend werk, waardoor OVVO maar 2 keer de korf wist te vinden in de tweede helft. Uiteindelijk zette Mark Kreikamp met een afstandsschot de eindstand op 11-18.

Dit betekent dat Unitas / Perspectief zich herfstmeister mag noemen en ongeslagen de zaal in gaat. Alle spelers en de staf mogen trots zijn op zichzelf. Nu gaat de ploeg zich voorbereiden op het spelen van Hoofdklasse in de zaal. Wij hopen dan ook weer op jullie steun vanaf de kant. Tot dan!

Unitas / Perspectief 2 speelde ook in Maarssen tegen OVVO 2. De eerste helft werd gerust met een kleine voorsprong (6-8). Na rust ging de doelpuntenmachine aan en scoorde Unitas 6 keer achter elkaar. Uiteindelijk werd met dubbele cijfers gewonnen (10-21). De ploeg gaat op een knappe gedeelde tweede plaats in de reserve hoofdklasse de zaal in. Goed gedaan!