13-05

Om even het geheugen op te frissen een korte samenvatting van de eerste helft van het veld. Er werden 8 veldwedstrijden gespeeld met 7 verschillende tegenstanders. (2x ovvo) Al deze 8 wedstrijden werden gewonnen. Unitas 1 eindigde de eerste helft van het veld dus met 16 punten uit 8 wedstrijden, de twee belangrijkste concurrenten zijn, Nieuwerkerk 1 stond op 13 punten en kvs 1 op 12 punten. Al met al een geweldige eerste seizoenshelft.

Na een welverdiende vakantie stond Unitas/Perspectief 1 - Veo 1 op dinsdagavond 10 mei op het programma. Om half 9 stond Unitas/Perspectief 1 klaar om te beginnen waarna iedere speler van Veo 1 met een bloemetje het veld betrad om ons als spelers te feliciteren met de promotie naar de korfballeague in de zaal. Zeer attent van de spelers uit Voorburg en dit wordt gewaardeerd!

Vervolgens begint de wedstrijd, Unitas komt niet sterk uit de startblokken en kijkt al snel tegen een 0-2 achterstand aan, Unitas oogt wat slap en dit blijkt een voorbode te zijn voor een groot deel van de wedstrijd. Nadat de achterstand in eerste instantie wel omgedraaid wordt naar een kleine voorsprong (3-2) loopt Veo vervolgens uit naar een 3-7 voorsprong. De eerste opleving van de Harderwijkse zijde komt wanneer er drie keer op een rij gescoord wordt waardoor Unitas op gelijke hoogte komt (8-8). Echter lijkt Veo 1 hier niet bepaald van onder de indruk want zij zorgen ervoor dat er uiteindelijk een 10-11 stand op het scorebord staat bij ingaan van de rust.

Voor Unitas zaak om de tweede helft anders uit de kleedkamer te komen en te laten zien dat deze wedstrijd nog goed omgedraaid moet kunnen worden door beter niveau te laten zien met meer energie en beleving. Na rust zorgt Sabine Verhoef met twee rake schoten dat er weer een 12-12 stand is. Ook nu weet Veo direct drie keer de korf te vinden waardoor er weer tegen een achterstand aangekeken wordt. Dit was het signaal voor coach Marc Houtman om zijn eerste wissels te brengen, Noah Bijsterbosch komt in de ploeg en Daan Reijgersberg gaat naar het andere vak toe wat ten koste zal gaan van Thomas Hoekstra. Deze wissel pakt goed uit want de eerstvolgende vier goals komen van Daan Reijgersberg (2x) en Noah Bijsterbosch (2x). Laatstgenoemde schoot als invaller direct zijn twee eerst genomen kansen raak, wanneer hebben we dat toch ook al weer eerder gezien? Na een 16-16 stand neemt Houtman wederom een time-out, dit gaat wederom voor een opleving zorgen bij de oranjehemden, voor het eerst komt er een duidelijke voorsprong van drie goals (20-17). Nu is het zaak om deze voorsprong vast te houden en uit te gaan breiden. Dit blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan tegen een scherp schietend Veo, dat uiteindelijk over de gehele wedstrijd een afrondingspercentage van 30% wist te behalen. Na wat doelpunten aan beide zijdes valt de 22-21 ongeveer één minuut voor tijd. Vervolgens komen er nog twee aanvallen voor Veo 1 om de gelijkmaker te maken, de eerste wordt goed verdedigt en gepareerd zonder kans. De allerlaatste verdediging begint hectisch door het affluiten voor tijdrekken door de goed fluitende scheidsrechter de Boer. Vervolgens laat aanvoerder Mike van Boven zijn directe tegenstander te vrij aanleggen van ver en draait de bal er met een gelukje voor de Harderwijkers uit. De scheidsrechter besluit vervolgens direct af te fluiten en Unitas/Perspectief 1 komt uiteindelijk dus goed weg door met een 22-21 uitslag te winnen in een sportieve wedstrijd.

De selectie van Unitas reist komende zaterdag af naar Nieuwerkerk om daar de twee belangrijkste wedstrijden van het resterende veldseizoen te spelen.
Om 14:00 uur begint Nieuwerkerk 2 – Unitas/Perspectief 2, bij winst voor de Harderwijkers komen zij op één punt van Nieuwerkerk.
Om 15:30 start Nieuwerkerk 1 – Unitas/Perspectief 1, beide ploegen hebben elkaar dit jaar al veelvuldig getroffen op zowel het veld als in de zaal. Bij winst voor Unitas zorgt het ervoor dat Nieuwerkerk op vijf punten achterstand komt, KVS zou dan nog op vier kunnen blijven staan. Kortom er kunnen belangrijke zaken gedaan worden richting het kampioenschap. Wel zijn er dan nog een schepje bovenop moeten ten opzichte van de doordeweekse wedstrijd tegen Veo.
Als selectie kunnen wij dan ook alle steun van de supporters gebruiken bij deze uitwedstrijden, dus zien we jullie graag langs de lijn.