14-11

12 november 2022, eindelijk was het zover! Na het bizarre zaalseizoen van 2021-2022 met natuurlijk een geweldig einde waarin de Hoofdklassefinale werd gewonnen, mocht Unitas/Perspectief voor het eerst in de geschiedenis aantreden in de Korfbal League.

Voorafgaand aan deze wedstrijd is er al heel veel gezegd, geschreven en gebeurd. Als spelers/speelsters staan wij daar zichtbaar in het veld, maar wat er allemaal achter de schermen gebeurd om ons daar zo goed mogelijk voor de dag te krijgen is allereerst een heel groot bedankje waard! Alle respect en lof voor wat er binnen de club allemaal geregeld wordt en de vrijwilligers die zich hiervoor inzetten!!

Dat gezegd hebbende op naar de wedstrijd. Wij hebben ons de afgelopen tijd voorbereid op deze eerste wedstrijd. In de voorbereiding werden er 4 oefenwedstrijden gespeeld, waarin wij als groep een begin konden maken met het meten met de teams van het hoogste niveau.

Het debuut in de Korfbal League mocht beginnen tegen Groen Geel uit Wormer. Allereerst Groen Geel 2 – Unitas/Perspectief 2. Hierin heeft Mees Andreae de eer mogen krijgen om het allereerste doelpunt in de geschiedenis van Unitas/Perspectief in de Reserve Korfbal League te mogen maken!
Het team maakt gelijk duidelijk wat ze komen doen, een hoop passie en strijd, en samen een zo goed mogelijke pot neerzetten. Na een 7-6 ruststand werd er helaas in de slotminuten verloren met 16-15.

Vervolgens mocht Unitas/Perspectief 1 aantreden tegen Groen Geel 1. Bij de laatste veldwedstrijd werd er nog gewonnen door de oranjehemden, dus wie weet hoe het deze wedstrijd zou verlopen. In de nieuwe oranje tenues mochten we voor het eerst de strijd aangaan. De eerste helft werd er goed partij gegeven. Verdedigend zoveel mogelijk pressie en aanvallend de juiste kansen kiezen. Om en om scorend lijkt Groen Geel vlak voor rust een klein gaatje te slaan, 10-7. Met nog 2 goede goals vlak voor rust van Mark Kreikamp en Noah Bijsterbosch is er uiteindelijk een ruststand van 10-9.

In de tweede helft is er dus nog van alles mogelijk. De puntjes op de i en misschien is er dan wel een resultaat mogelijk. Na de rust promoveert Thomas Hoekstra het eerste afstandsschot direct tot een doelpunt, 10-10. Tot 14-14 gaat de wedstrijd gelijk op, waarna het aanvalsvak op dat moment moeizaam tot scoren komt. Groen Geel kan op dat moment net even wat vaker herhalen en met wat meer pogingen weten ze uiteindelijk via 17-15 een gat te slaan naar 20-15. Dit komt Unitas/Perspectief niet meer te boven en het scheidsrechtersduo fluit af bij een 22-17 eindstand.

Al met al houdt Unitas/Perspectief een dubbel gevoel aan het debuut over. Gaaf om er te mogen staan samen, 40 minuten verdienstelijk gespeeld en lang goed partij kunnen bieden, met uiteindelijk na de laatste 10 minuten een beetje het gevoel dat er misschien meer in had gezeten.

Heel veel dank voor alle meegereisde supporters!

Komende zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen PKC/Vertom 1. Heel gek, maar volgens mij hoeven we deze keer eigenlijk niet te vragen; bent u daar ook?!