23-01

21 januari 2023 moest het gaan gebeuren. De eerste winstpunten van 2023 en tegelijkertijd het historische Korfbal League seizoen. Deze zaterdag was KCC/CK Kozijnen de tegenstander. Een ploeg met 5 punten voorsprong, welke verkleind moest gaan worden tot 3 punten.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het vlaggenschip was het de beurt aan Unitas/Perspectief 2. De ploeg speelt het dit gehele zaalseizoen al erg verdienstelijk. Tot en met afgelopen zaterdag werd het alle tegenstanders erg lastig gemaakt, en werden er zelfs 2 overwinningen en 1 gelijkspel behaald. Heel erg netjes dus! Helaas kon de wedstrijd niet vergeleken worden met de eerdere goede wedstrijden, en was 10-24 de einduitslag. Ook dit kan er een keer tussen zitten!

Vervolgens was het de beurt aan het vlaggenschip. Zou het dan nu een keer andersom zijn? De wedstrijd van het tweede wat minder, en de eerste winstpunten voor het eerste?

Het begin van de wedstrijd was in ieder geval voor de thuisploeg. Er werd uit de startblokken geschoten en stond al gauw een 6-1 voorsprong op het scorebord. Prima begin dus! Unitas kon relatief lange aanvallen draaien, er werd met goed rendement afgerond en de aanvallen van KCC werden op tijd afgebroken. Opvallend was dat er van de 6 goals er 4 uit de handen van de dames kwamen.

Vervolgens de taak om deze voorsprong vast te houden, en misschien zelfs uit te bouwen. Helaas voor de oranjehemden had KCC de Oranje international Bo Oppe in de ploeg. Met onder andere 3 goals van zijn kant kwam de ploeg terug tot 8-6. Signaal voor de coaches van Unitas om dit ritme even te onderbreken middels een time-out. Uiteindelijk om en om scorend gingen de ploegen de rust in met een 11-11 stand.

En dan de beruchte tweede helft. De eerste en derde helft is vaak wekelijks goed, maar de tweede blijft nog een beetje achter. De week ervoor tegen LDODK werd de goede lijn al ingezet met een stuk betere tweede helft en deze dag zou de dag moeten worden dat de wedstrijd in winst zou worden omgezet.

Helaas was KCC de beginfase van de tweede helft een stukje scherper en nam een 12-15 voorsprong. Dit ging de thuisploeg natuurlijk niet zomaar laten gebeuren, en er werd een extra versnelling ingezet. Vier doelpunten van het powerkoppel Sabine & Mike zorgden voor een voorsprong, 16-15! Waarvan Mike zijn best deed om weer eens het plafond te raken met zijn schot, maar deze viel voor degenen die het niet gezien hadden toch echt door de korf. Het wederom in volle getalen aanwezige publiek (trots!) konden uit hun dak gaan en op het puntje van hun stoel gaan zitten voor een zinderende slotfase. En een heksenketel werd het.

De 18-17 en de 19-18 waren helaas de laatste keer dat de stand in het voordeel van Unitas op het scorebord stond. Er volgden een paar belangrijke gemiste kansen aangevuld met enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter, die gedurende de wedstrijd al genoeg commentaar te verduren hadden gekregen vanuit beide ploegen. En op dat moment kwam de klasse van wederom Bo Oppe bovendrijven. Hij sleepte zijn ploeg er doorheen en maakte met zijn 8e en 9e goal de 19-20 en 19-21 waarbij de genadeklap gegeven was.

Helaas (weer) niet de beloning die de ploeg wellicht een keer verdiend. Trots op de strijdlust en de hoop op de punten tot vrijwel de laatste minuut, maar met pijn in het oranje hart de punten mee moeten geven aan de mensen uit Capelle.

Voor alle supporters, bedankt!! Komende zaterdag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma tegen Groen Geel. Een nieuwe kans voor de eerste punten, wij kunnen de support weer heel hard gebruiken!