Eigen actie's

40000
36000 
25-09

Vanochtend tijdens een rondje op het veld troffen we onder andere onderstaande dingen aan. Helaas lijkt het lastig om fatsoenlijk met ons nieuwe veld en materiaal om te gaan.

Graag vragen we jullie hulp om elkaar aan te spreken en te helpen om de boel netjes te houden:
- De metalen voeten moeten in de houders buiten de hekken.
- Laat geen spullen achter in de dug out of velden (in dit voorbeeld bidons, paraplu's en vorken) als je klaar bent met trainen.
- Ga je als laatste van het veld, doe het hek dan dicht.

 

 


02-03

Zoals jullie elders al hebben kunnen lezen start de aannemer maandag 4  maart met de aanleg van de nieuwe korfbal en handbal velden.
Onderstaande groep vrijwilligers is daarom alvast zaterdag begonnen met de voorbereidingen om het de aannemer zo makkelijk mogelijk te maken. Zo zijn de sponsorborden verwijderd, de  dug outs weggehaald, de vlaggemasten verwijderd en is het scorebord weggehaald. Onder het motto vele handen maken licht werk waren de heren vanmorgen mooi op tijd klaar. Iedereen bedankt voor de hulp.

U kunt vanaf nu ook mee kijken wat er op de velden gebeurd is. Dit kunt u doen op de speciale bouwcam pagina. Hier is een timelaps te zien van de werkzaamheden. 

 


02-03

Wilt u mee kijken om te zien wat er allemaal op het veld van de club gebeurd tijdens de verbouwing?? Dat kan vanaf heden. Via een speciale pagina kunt u mee kijken wat er allemaal op het veld gebeurd. Veel kijk plezier.


30-12

Zo aan het einde van het jaar toch nog even een bericht van de bouwcommissie. Misschien hebben jullie het gelezen in de krant de aanvraag voor het nieuwe clubgebouw is in volle gang. Verschillende hobbels worden genomen door de commissie in samenwerking met de gemeente. Het ziet er wat dat betreft erg goed uit. Naast de aanvraag voor het nieuwe clubgebouw worden er ook zeer grote stappen gemaakt voor de nieuwe velden, Jan Tonny is de trekker op dit gebied. Zoals het er nu naar uitziet gaat de gemeente


Lees verder

09-09

We maken grote sprongen met de bouw. Zoals jullie misschien gezien hebben hangen er regelmatig tekeningen en schetsen bij de ingang van het clubgebouw. De schetsen en plattegronden worden steeds nauwkeuriger en we zoomen op steeds meer detail in.


Lees verder

11-04

Het is alweer een tweetal maanden geleden dat we een update hebben gegeven. Op dat moment hadden we de tekeningen rond en was het wachten op een offerte van de bouwer. Deze hebben we inmiddels ontvangen en op haalbaarheid getoetst. Helaas viel de offerte erg hoog uit waardoor wij genoodzaakt waren om het traject met deze bouwer te stoppen. De totale hypotheeksom die wij nodig hadden om dit traject te kunnen ondersteunen was ver boven onze begroting en drukte te zwaar op onze gezamenlijke exploitatie. 


Lees verder

29-01

De afgelopen periode zijn er diverse belangrijke stappen gezet in de bouwplannen op sportpark Slingerbos. Intensief overleg heeft er nu toe geleid dat er unaniem gekozen is voor een bouwontwerp. De bijbehorende tekening is uitgewerkt en het wachten is nu op een overzicht van de te verwachten bouwkosten. Na toetsing kan er definitief worden overgegaan tot een opdrachtverlening. Hierbij is de belangrijkste voorwaarde dat de bouw- en exploitatiekosten kunnen worden gedragen door de Stichting en Unitas/Perspectief en de Handbalvereniging Harderwijk.


Lees verder

06-12

In de Sportnieuwsbrief van de Gemeente Harderwijk staat een stuk over de plannen voor het nieuwe clubhuis.
 

Leuk om te lezen.


Lees verder

18-09

Ben je ook zo nieuwsgierig waar we staan met de bouwplannen? Op vrijdag 22 september is de bouwcommissie in het clubgebouw aanwezig om een korte update te geven over de plannen.

Er zal ingegaan worden op de volgende punten:

  • Status stichting
  • Bouwplannen velden, Accommodatie, Sporthal
  • Status gesprekken gemeente
  • Exploitatie – lening gesprekken
  • Tijdslijnen / planning bouw
  • Status acties (thermometer)

Onder het genot van een bakje koffie kan je natuurlijk al je vragen stellen aan de aanwezige bouwcommissie leden.
Dus kom allen op vrijdag 22 September van 19.30 – 20.30 uur!!

De Bouwcommissie


14-09

Er is een nieuwe tussenstand voor Unitas Bouwt. Inmiddels is er 10.000€ opgehaald waarvoor dank.
Een specificatie:
 

Verloting zaal

2000

Kok was programma

1000

24 uur schieten A1/B1

1250

Sponsorloop jeugd

2750

Loten Buiten

500

koningdag verkoop

1350

Schoolkorfbal, incl Jam

1150


16-07

Unitas bouwt: dit keer aan een gezonde structuur. In Maart van dit jaar hebben we in de ingelaste ledenvergadering het voorstel gedaan om een Stichting op te richten van waaruit we de accommodatie gaan beheren. Afgelopen week is de Stichting Sportpark Slingerbos daadwerkelijk opgericht; een belangrijke mijlpaal in het bouwtraject. De stichting heeft als doelstelling het beheren en exploiteren van de nieuw te bouwen accommodatie en velden. Vanuit de stichting zullen we contracten met onze derde partijen (voor verhuur slingerbos) aangaan. Daarnaast zal vanuit de stichting de nieuw te bouwen accommodatie worden beheerd. De komende tijd zullen we samen met de vereniging Unitas/Perspectief gaan bekijken hoe het verenigingsbestuur en het stichtingsbestuur samen de vele uitdagingen aangaan om tot een gezonde werkverhouding te komen.

De bestuurders van de stichting zijn:

Mark van de Greijn
Jan Tonny Visser
Jan Hop

De komende 2 jaar zullen we vanuit de stichting met name bezig zijn met de realisatie van de nieuwbouw en het opnieuw inrichten van het Sportpark Slingerbos

Fijne vakantie


05-06

De thermometer is weer flink gestegen! De verkoop van de lootjes tijdens het veldseizoen heeft € 588,- opgeleverd.
En tijdens de afsluitingsdag hebben onze A-junioren een geweldige prestatie geleverd door 24 uur te schieten voor de nieuwe accommodatie. Zij hebben maar liefst € 1.190,- bij elkaar geschoten!

Verder hebben onze jeugdleden zich in het zweet gewerkt tijdens de sponsorloop. Hoe succesvol deze actie is geweest horen jullie zodra alle bedragen bij elkaar zijn opgeteld.

Vergeten jullie de komende maanden ook de Kok Wasactie niet?

De bouwcommissie


23-05

Deze week was een week waarvan je echt energie krijgt…..verschillende sponsoracties zijn namelijk van start gegaan (dus kom op: Koop de KOK wasbonnen, daag de A1 uit of geef je op voor de sponsorloop!!). Daarnaast hebben we een zeer goed gesprek gehad met de voorzitter van de handbal. Maar misschien wel het leukste van deze week: de sfeerimpressiefoto’s die we gekregen hebben van de architect Johan Hofman..........


Lees verder

19-05

Er is weer een forse stap in de goede richting gezet voor onze nieuwe accommodatie. De subsidie die vorig jaar door ons is aangevraagd bij de Gemeente is volledig overgenomen in de kadernota:

""[...]Vorige week lekte in deze krant al uit dat Scouting Harderwijk voor de ontwikkeling van haar bosterrein met nieuwe groepsaccommodaties en een kampeerterrein mag rekenen op 345.000 euro. Korfbalvereniging Unitas krijgt een kwart miljoen voor de bouw van een nieuw clubgebouw dat 675 duizend euro moet gaan kosten.""

De kadernota moet uiteraard nog wel door de gemeenteraad definitief vastgesteld worden maar een enorme boost om de koers vol kracht vooruit te zetten! Lees het volledige artikel hier: http://hetkontaktharderwijk.nl/lokaal/college-iedereen-krijgt-geld-240399


03-05

Het is hoogtijd voor een update over onze bouwplannen. Het is inmiddels alweer even geleden sinds we onze Ledenvergadering hebben gehad waarin we onze plannen m.b.t. de bouw en stichting kenbaar hebben gemaakt. Het heeft veel losgemaakt binnen de vereniging, wij als bouwgroep worden vaak aangesproken over de plannen, over goede acties en gedachten om geld te werven of om mee te helpen in de diverse commissies. DANK HIERVOOR!! We mogen met ons allen trots zijn op zo’n actieve vereniging, neemt niet weg dat we dit ook zeker nodig hebben. Er is namelijk op velerlei fronten actie nodig. Mede hiervoor heeft de bouwcommissie zich opgesplitst in diverse werkgroepen, zo hebben we:


Lees verder