Nieuws archief van januari 2023

31-01

Na een knappe overwinning van Unitas 2, op Groen Geel 2, waarbij de ploeg zich mooi revancheert van de off-day tegen KCC 2 van vorige week, was het aan het eerste team om dit kunstje te herhalen. In plaats van een 23-21 overwinning, was het GroenGeel 1 wie met 21-23 de belangrijke punten mee kon nemen naar Wormer. De wedstrijd was bijna een kopie van de wedstrijd tegen KCC. Een snelle voorsprong van 5-1 wordt makkelijk weggegeven, waarna de bezoekers in de slotfase het initiatief nemen, een gat van 4 doelpunten, blijkt uiteindelijk te groot om nog te overbruggen in de laatste minuten.


Lees verder

30-01

Er is al een mooi bedrag bij elkaar gehaald, maar missen nog een aantal deelnemers. 

Er komen 2 extra data bij voor het inleveren van het geld van de sponsorloop ; 
Dinsdag 31 januari en dinsdag 7 februari beide avonden tussen 1800 uur en 1900 uur.

Let op! Dit zijn de laatste inlever momenten

Locatie; Slingerbos 1, 3844 AC Harderwijk28-01

Hoewel slechts de wiskunde ons nog een sprankje hoop biedt, kunnen we op basis van realisme wel stellen dat afgelopen zaterdag het doek gevallen is voor Unitas. Natuurlijk weet je nooit hoe een koe een haas vangt -kijk maar naar bijvoorbeeld Unitas 2- PKC 2-, maar als je naar de komende wedstrijden kijkt, de andere uitslagen beziet en je realiseert dat de ploegen boven ons ook nog tegen elkaar moeten, kunnen we helaas wel stellen dat ons debuut in de Korfbal League vooralsnog beperkt zal blijven tot één seizoen. Een jaar of tien geleden konden we het op het veld het verblijf in de Ereklasse nog een jaartje rekken doordat Nic. onderweg wat steken liet vallen, maar de kans dat het doek valt voor ons nadert één, zoals de wiskundigen zo mooi kunnen stellen. En daarom is misschien de wedstrijd van vanavond wel de belangrijkste van het seizoen.


Lees verder

25-01

Vrijdag 27 januari zal de contributie over Q4 2022 geïnd gaan worden met als omschrijving “Contributie Unitas Q4 2022”

Mocht je vragen hebben met betrekking tot de inning van de contributie neem dan gerust contact met ons op via de mail via penningmeester@ckvunitas.nl

Graag onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

Met vriendelijke groet,

Frank Wever

Penningmeester


24-01

de kaarten voor de wedstrijd UNITAS / PERSPECTIEF 1 - GG / RMCD HUIS EMMA 1 kunnen vanaf heden gekocht worden via:
https://app.clubcollect.com/forms/nl/ckv-unitas-pers/toegangsticket-kenonz-korfbal-league-wedstrijd-28-januari-bij-un
t/m 17 jaar gratis entree


23-01

21 januari 2023 moest het gaan gebeuren. De eerste winstpunten van 2023 en tegelijkertijd het historische Korfbal League seizoen. Deze zaterdag was KCC/CK Kozijnen de tegenstander. Een ploeg met 5 punten voorsprong, welke verkleind moest gaan worden tot 3 punten.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het vlaggenschip was het de beurt aan Unitas/Perspectief 2. De ploeg speelt het dit gehele zaalseizoen al erg verdienstelijk. Tot en met afgelopen zaterdag werd het alle tegenstanders erg lastig gemaakt, en werden er zelfs 2 overwinningen en 1 gelijkspel behaald. Heel erg netjes dus! Helaas kon de wedstrijd niet vergeleken worden met de eerdere goede wedstrijden, en was 10-24 de einduitslag. Ook dit kan er een keer tussen zitten!


Lees verder

23-01

In de maanden april en mei komen er weer een paar mooie dagen aan waar we ons als vereniging kunnen tonen onder de kinderen van de gemeente Harderwijk. Lara Kreikamp heeft zich opgeworpen als aanspreekpunt voor de dagen die gehouden worden op ons sportpark en krijgt hulp van Dionne van Dunschoten en Thom Munnik die binnen Unitas hun stage-uren lopen voor hun studies. Wat staat er te gebeuren?

Allereerst gaan we in april 3 middagen op ons sportpark een mogelijkheid bieden aan de kinderen om kennis te maken met onze korfbalsport. Dit zal plaatsvinden op woensdagmiddag 5, 12 en 19 april van 15.30-17.00 uur en is voor de groepen 3,4,5.

Op 3 mei stellen we het park open waarbij verschillende verenigingen workshops en clinics geven aan de jeugd. De exacte invulling volgt maar uiteraard kan onze eigen korfbalsport hier niet ontbreken.

Als laatste gaan we meedoen op de Koningspelen op vrijdag 21 april aan de Sypel. Hier komen veel kinderen op af en daar willen we een vleugje korfbal natuurlijk niet laten ontbreken.

Vanuit de vereniging zoeken we enthousiaste mensen die willen helpen onze sport te promoten. Lijkt het je leuk om een middag te verzorgen of past dit in je stage van je school? Laat het dan weten aan Lara Kreikamp.

Voor de Koningspelen zoeken we naast de helpende handjes nog een coördinator, dus kom op en geef je op bij Lara!


23-01

Sanne en Bert halen Team NL onder 17

Tijdens de korfbal challenge is duidelijk geworden dat Sanne van der Velde en Bert Hopma Zijlema Team NL onder 17 hebben gehaald. Een prestatie waar we uiteraard als vereniging super trots op zijn. Het verhaal van Bert is wel heel speciaal te noemen, want niet lang geleden zagen we hem nog op krukken voorbij strompelen!

Bert en Sanne in oranje outfit is voor ons normaal, maar deze versie van oranje is natuurlijk wel erg speciaal:

Sanne en Bert jullie maken ons trots, vanuit de vereniging van harte gefeliciteerd!

 

 21-01

Het is tot nu toe niet het gedroomde debuut in de Korfbal League. Halverwege de competitie staan we nog op nul punten, en lijfsbehoud lijkt vooralsnog een hopeloze zaak. Maar anders dan alle andere jaren zijn er niet twee zwakke ploegen in de League, maar is eigenlijk alleen Unitas de ploeg die steeds het onderspit delft. Dat is op het eerste gezicht nogal problematisch, maar het betekent ook dat er een relatief grote groep ploegen is die óók weinig punten hebben. Normaal gesproken zijn er twee zwakke broeders in de competitie, en die vliegen eruit, maar nu lijken er meer ploegen te zijn van wie we toch punten van zouden kunnen pakken in de tweede seizoenshelft, en die dus nog in te halen zijn. Niet alleen omdat we de heenwedstrijd prima tegenstand boden, maar vooral omdat we die ploegen ook vrijwel allemaal nog thuis krijgen. En dat biedt hoop.


Lees verder

19-01

Op vrijdag 6 januari hebben we tijdens de vrijwilligersavond / nieuwjaarsborrel een fantastisch contract mogen tekenen met autodealer Pouw en hun leasemaatschappij XLLease. Een delegatie van Pouw en XLLease heeft met ons van de stamppotten genoten en we hebben samen met de vereniging de bedrijfsfilm in de kantine bekeken. Daarna is het contract in de bestuurskamer ondertekend! Er zijn als ‘verzegeling’ van onze samenwerking de handtekeningen op een bal gezet, die aan de sponsor is aangeboden.


Lees verder

17-01

Bent u of kent u een bedrijf wat tijdens de league-wedstrijden van Unitas/Perspectief in De Sypel graag zichtbaarheid heeft? Alle wedstrijden worden uitgezonden middels een livestream waar gemiddeld zo'n 5000-6000 mensen naar kijken.

Wij bieden twee mogelijkheden aan tijdens deze topwedstrijden:

Balsponsor van de League wedstrijd  €100,-
Time-out sponsor per wedstrijd         €200,-
 
Geïnteresseerd? Neem contact op met de sponsorcommissie!
Stuur een mail naar: sponsoring@ckvunitas.nl


16-01

De wedstrijd LDODK 2 - Unitas/Perspectief 2 begon om 18:15. Na een wat mindere start van de Harderwijkers (2-0 en 5-3) kwam er een mooie run van vijf doelpunten waardoor Unitas op een 5-8 voorsprong kwam. Echter stokte het vervolgens waardoor LDODK De laatste 7 goals voor rust wist te maken. Dit zorgde voor een 15-10 ruststand. Er was dus werk aan de winkel.


Lees verder

16-01

as zaterdag 21 januari speelt Unitas / Perspectief een belangrijke wedstrijd tegen KCC / CK Kozijnen

Tickets zijn nu te koop via: https://app.clubcollect.com/forms/nl/ckv-unitas-pers/toegangsticket-kenonz-korfbal-league-wedstrijd-20-januari-bij-un

 

Tot zaterdag


14-01

Wisten jullie dat 4 februari een hele bijzondere dag in de geschiedenis van Unitas gaat worden? Funitas presenteert dan namelijk het eerste gala, met als thema…… Valentijn!
Vanaf nu kunnen de tickets worden besteld via deze link( https://app.clubcollect.com/forms/nl/ckv-unitas-pers/funitas-valentijn-gala ). Wees er snel bij, want op = op. Elk ticket zal 12,50 per stuk kosten. Dit is inclusief een lekker welkomstdrankje en bittergarnituur in de loop van de avond. 
Het gala begint vanaf 20.00 in de kantine van CKV Unitas/Perspectief. Om 1.00 is het feestje afgelopen en zullen de deuren sluiten. 
Zien wij jullie dan? 

P.s. neem je Valentijn mee (uiteraard zijn ook de niet-Unitassers zijn welkom) 

Verliefde groetjes,
Funitas


13-01

Hallo Allemaal,

 

Ik ben nog op zoek naar een scheidsrechter voor as zaterdag voor de b3 om 1615 uur, wie kan er fluiten?

 

Groeten, Marjelle


08-01

Allereerst de beste wensen aan alle lezers. Vrijdag 6 januari jl. was de start van het korfbaljaar 2023. Een nieuwjaarsreceptie met een sponsorloop, bekendmaking vrijwilliger van het jaar en een overheerlijk stamppotbuffet.


Lees verder

08-01

Afgelopen vrijdag hebben we met z’n allen een mooie start gemaakt van 2023. Deze dag stond namelijk in het teken van een sponsorloop voor de jeugd en de nieuwjaarsreceptie met verkiezing vrijwilliger van het jaar.


Lees verder

07-01

Vorige week keek ik naar de livestream van DVO-Unitas, en het viel me op dat het de commentatoren opviel dat Unitas het door hen zo verfoeide achterverdedigen in de praktijk bracht. De meeste korfballiefhebbers prefereren voorverdedigen, omdat de aanvallende partij dan sneller tot een schot kan komen: spektakel gegarandeerd! Ik herinner me inderdaad ook een zaalfinale medio jaren 90 waar ik in Ahoy fanatiek meedeed met het uitfluiten van de tegenstander (ik meen Deetos, maar het kan ook hun opponent geweest zijn), die de aanvallende partij dwong heel lang te rommelen voor er een goede rebound stond. Wij wilden goals zien, en geen tactische trucjes die het spel enorm vertraagden! Ik snap overigens wel dat Unitas dit seizoen hoop put uit het achterverdedigen: tot nu toe schieten de tegenstanders beter dan wij, dus we zullen konijnen uit de hoge hoed moeten toveren. 


Lees verder


04-01

Na een lang proces van ontwerpen, aanpassen, gesprekken, proefdrukken, oranje kleur kiezen, passen en meten zijn alle shirts binnen! Dit betekent dat elk team zijn shirts moet komen omruilen!
Dit kan vrijdag 6 januari van 17.00 tot 20.00 uur bij Jan van der Velde.

Wat wordt er verwacht?
- 1 iemand van het team (trainer, speler, ouder of iemand anders) komt naar ons clubhuis
- Levert de tas met oude shirts in
- Je krijgt een nieuwe tas + de nieuwe shirts mee!

Zorg dat er iemand van het team even langskomt!

De kledingcommissie


03-01

Helaas staat ons 1e team na 6 wedstrijden in de Kenonz Korfbal League nog op 0 punten. We doen elke wedstrijd lange tijd goed mee, maar vergeten onszelf te belonen. De punten gaan zeker komen! Hierbij zullen wij de selectie moeten helpen door onze support! De thuiswedstrijden is er heel veel publiek aanwezig, dat willen we doortrekken in het nieuwe jaar!

Op zaterdag 7 januari speelt onze selectie tegen KZ/Thermo4U. Om de support te versterken hebben we een sfeeractie op de tribune met heel veel vlaggen!

Veel teams hoeven zelf niet te spelen, dus iedereen kan komen! Wees erbij en schreeuw de selectie naar de winst!

Mocht je nog geen passe partout hebben, dan kan je via onderstaande link tickets kopen voor de wedstrijd:
https://app.clubcollect.com/forms/nl/ckv-unitas-pers/toegangsticket-kenonz-korfbal-league-wedstrijd-7-januari-bij-uni

 


01-01

Wat een jaar was dit voor Unitas zeg, als je de berichtgevingen op de site nog eens rustig naleest dan moet je toch wel concluderen dat het een jaar vol hoogtepunten was. Toch begon 2022 lastig, we zaten nog steeds met de Corona Lockdown. Gelukkig kregen we eind januari te horen dat de competitie (met publiek) weer hervat kon worden en och wat hadden we het spelletje gemist. We kregen ook de nieuwe opzet door en waren ingedeeld in de zwaarst mogelijke poule met de hoofdmacht, ploegen als Wageningen, Nieuwerkerk en HKC waren onze tegenstanders. Er zijn heel wat gesprekken met de clubs onderling en met de KNKV gevoerd hoe men dit toch zo had kunnen bedenken. Toch zijn we de strijd aangegaan en hoe……een fantastische reeks werd er door de selectie neergezet die eindigde in een finale tegen HKC op 16 April. Wat een reis en wat een resultaat. Sportief gezien was niet alleen de selectie een hoogtepunt maar wat te denken van al die kampioenen in de senioren en junioren. Bij de Afsluitdag was uiteraard de kampioenenparade het hoogtepunt…..Ik denk dat de hele vereniging bijna kampioen is geworden. Wat een feest!

In februari nog een hoogtepunt:  de contracten met onze hoofdtrainers worden getekend, met veel bravoure hebben we dit aangekondigd; voor wie het filmpje heeft gemist: https://www.youtube.com/watch?v=DzUy31lXi60

In April heerlijk genieten van feestjes en diverse daghappen in de kantine aan het Slingerbos, mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers. Wat een genot om elkaar zo te treffen: het verenigingsleven in volle glorie. In mei konden we eindelijk weer op het POS Zonwering Kamp. Geweldig om zoveel kinderen op de fiets richting Zeewolde te zien vertrekken! Daarnaast natuurlijk het schoolkorfbal, wat een toernooi, wat een organisatie en wat een goede reclame voor onze vereniging.

Juni de traditie weer hersteld met de Afsluitdag, heerlijk feest onder genot van hapje en drankje. Prachtig weer, leuke mensen, veel sponsoren gewoon volop genieten.

 De zomervakantie werd ook zeker niet stilgezeten, er werd door fanatiekelingen gewoon doorgetraind. Maar ook projecten als kledinglijn vergde de nodigde aandacht van heel wat mensen.

September en Oktober werden vooral gebruikt door de vrijwilligers om geheel klaar te zijn voor de naderende Korfbal League, wat een mooi feestje is dit toch. Wel ontzettend veel werk moeten verzetten door de club maar wat een resultaat. Onze eerste thuiswedstrijd tegen PKC is er 1 om nooit te vergeten. Tribune vol, nieuwe sponsorhome in gebruik, sportkantine afgeladen en wat een strijd op het veld. FANTASTISCH!

November en December zijn omgevlogen, heerlijk weer korfballen in de zaal, genieten van mooie wedstrijden, top om ook weer met de bus op pad te gaan naar de uitwedstrijden van de selectie. Op de valreep worden Sanne en Bert nog geselecteerd in TeamNL; wat een prestatie en wat maken ze de club trots……

 Naast al deze mooie zaken begrijpen we ook dat er voor sommige mensen 2022 toch een (financieel) moeilijk jaar was, mocht dit tot problemen leiden kijk dan ook nog eens in het volgende stuk: https://www.ckvunitas-perspectief.nl/site/nieuws/bekijk/4806/unitasperspectief__meer_dan_korfbal_alleen

 Dan nog even vooruitkijken naar 2023…….tja het zal erg lastig worden om sportief gezien 2022 te overtreffen. Nou hoeft dat niet altijd natuurlijk maar ik hoop dat we als club zijnde nog verder kunnen groeien, nog meer kunnen genieten van het spelletje, laten we met z’n allen proberen nog meer mensen naar de club te halen door naar elkaar om te kijken. Soms is de drempel voor een aantal leden (of ouders van) nog net te hoog om actief deel te nemen binnen de vereniging. Een simpele uitnodiging, een handreiking is dan al vaak genoeg. Dus neem de mensen mee en laat ze vooral genieten van onze mooie club.

Als bestuur weten we dat we vaak veel vragen van onze vrijwilligers, daarom zijn we zo verschrikkelijk trots op de Vrijwilliger van het jaar-verkiezing. Dit jaar kunnen we kiezen uit Niels, Maarten of Gerrit. 1 van hen volgt Lara Kreikamp op. Heb je je stem nog niet uitgebracht hier vind je wat meer informatie over hen: https://www.ckvunitas-perspectief.nl/site/vrijwilligervanhetjaar/

 We hopen jullie allemaal te zien op onze nieuwjaarsbijeenkomst (https://www.ckvunitas-perspectief.nl/site/nieuws/bekijk/4876/programma_en_opgeven_voor_eten_6_januari__nieuwjaarsreceptie) , laten we dan proosten op een sportief en gezond 2023. Dat we maar vaak van de mooie sport en de prachtige mensen mogen genieten!

 

De allerbeste wensen

Het bestuur

Afbeelding van kjpargeter op Freepik