Nieuws archief van april 2022

29-04

Nadat we om de bekende reden in maart 2020 plotseling moesten stoppen met onze kaartavonden, zijn we nu blij dat we komend seizoen weer kunnen starten met de “Klaverjascompetitie” van CKV Unitas/Perspectief. In de tussenliggende periode hebben we echter niet stilgezeten en hebben we hard gewerkt aan de bouw van ons nieuwe clubgebouw. We zijn dan ook trots dat we jullie klaverjassers nu in onze schitterende kantine mogen verwelkomen.


Lees verder

25-04

Zaterdag is de C3 gehuldigd omdat ze kampioen in de zaal geworden zijn. Er was nog geen moment gevonden om het te vieren, maar afgelopen zaterdag is dat wel gelukt.

De C3 is een echt kampioenen team, want het vorige veldseizoen zijn ze ook al kampioen geworden.

Twee teamleden waren helaas niet aanwezig, maar zullen binnenkort alsnog van Mart de kampioensmedaille krijgen.

We zijn trots op onze kampioenen! Wij zijn Unitas, wij zijn de beste!

Het bestuur


22-04

Afgelopen vrijdag is 4x4 weer buiten aan het trainen geweest, lekker ballen op onze vertrouwde locatie. Het team traint de komende weken op de volgende data (1900 start met koffie, 1930 op het veld):

01-04-22
15-04-22
22-04-22
06-05-22
13-05-22
27-05-22

Kriebelt het ook weer om een balletje te gooien kom gewoon eens langs. Contact persoon Kars Pos (06 12995160)


Lees verder

22-04

Houden jullie er rekening mee dat de contributie over Q1 2022 aanstaande maandag geïnd zal worden.

Periode Omschrijving Datum
     
jan/feb/mrt Q1 2022 25-04-2022
apr/mei/jun Q2 2022 27-06-2022  

 

Mocht je vragen hebben met betrekking tot de inning van de contributie neem dan gerust contact met ons op via de mail via penningmeester@ckvunitas.nl

Graag onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

Met vriendelijke groet,

Frank Wever

Penningmeester


21-04

De teller loopt snel op.... Op dit moment van schrijven zijn er 85 aanmeldingen. Dit betekent dat er nog 15 plekken beschikbaar zijn. 

Wil jij ook mee op kamp woensdag 25, 26 en 27 mei? Aanmelden kan tot 1 mei. Klik hiervoor op deze link. 

Meer informatie vind je in deze presentatie zoals gegeven op de informatieavond

Wil je weten wie van je teamgenoten al opgegeven heeft? Klik hier. 


21-04

Zaterdag is weer de eerste drukke thuisdag op ons veld . 
En natuurlijk willen we dit veldseizoen weer gezellig beginnen.                      

Een zonnige sportdag verdient ook met liefde gemaakte lekkernijen!
Let op: de lunchkaart is volledig vernieuwd. Ga jij voor de wrap met ambachtelijke kip of kies jij voor foccacia met heerlijke brie of filet americain? Natuurlijk zijn onze favoriete panini’s kip/pesto en de tosti ook nog aanwezig in het assortiment.

Voor de snelle trek hebben we vers afgebakken gevulde koeken en kaasstengels!

Zien wij je aankomende zaterdag? 

Nog leuker als jij je naam invult op het barrooster! We hebben veel mensen in de keuken en achter de bar nodig.
Ervaring niet nodig maar een glimlach is fijn.


21-04

In een poule met KVZ 2, AVO 3 en Wêz Handich 2 is Unitas/Perspectief 3 eerste geworden. Het onderling resultaat met KVZ 2 is in het voordeel van de Harderwijkers. In Harderwijk verloren de oranje-hemden met 20-21 maar in Zutphen werd deze misstap rechtgezet door een verdiende 17-24 uitslag. Tegen AVO 3 en Wêz Handich 2 werden relatief makkelijke overwinningen behaald.
In de play-off nam Unitas/Perspectief 3 het op tegen KV Heerenveen 3.
Gezien het doelsaldo leken beide ploegen aan elkaar gewaagd. 
Unitas/Perspectief 3 speelde 9 april thuis in sportcomplex De Sypel en liep via een 10-6 ruststand naar een ruime 27-14 overwinning. Een goede uitgangspositie voor de returnwedstrijd. In Heerenveen kwam KV Heerenveen 3 beter voor de dag en zij wonnen dan ook met 19-15. Gezien het onderling resultaat duidelijk in het voordeel van de Harderwijksers is vierden zij het kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar de reserve overgangsklasse.


20-04

Het veldseizoen gaat aankomende zaterdag weer beginnen, dus hebben we meteen weer scheidsrechters nodig voor alle thuiswedstrijden in de breedte sport. Best lastig want het zijn  veel wedstrijden die voorzien moeten worden van een scheidsrechter………maar met elkaar kunnen wij dit oplossen. Marjelle heeft samen met Jesse weer haar best gedaan om iedereen in te delen, dus je weet nu al wanneer je moet fluiten en kan je hier dus nu al rekening mee houden. Bovendien krijg je een herinnering voor die zaterdag. Is het echt niet mogelijk dan zoek jezelf vervanging en ruil je bijvoorbeeld met iemand uit je team !!!

Woon je ver weg, moet je vroeg op, werken, kijken bij een ander team? Iedereen verdiend een scheidsrechter en je bent niet elke zaterdag aan de beurt, dus dit doen we met elkaar!

Bedankt, namens de scheidsrechterscommissie.


20-04

[UPDATE 20-04] Nog veel lege plekken. Tijd om het schema in te vullen :)
[UPDATE 07-04] Het programma voor het veldseizoen is ook gepubliceerd, dus het is nu nog makkelijker en leuker om een leuk moment te plannen :) 

Beste leden en ouders van leden,

Wat fijn dat we weer lekker met z’n allen kunnen genieten van het korfballen zowel op het veld als langs de lijn. Heerlijk om de vibe bij een ieder te zien.

Wij van de kantinecommissie kijken met een schuin oog alweer naar het veldseizoen. Korfballen op ons eigen terrein. Dit betekent dat we voor de donderdagvonden en zaterdagen hulp nodig hebben voor de kantinediensten.

Zoals het er nu uitziet zal het zaalseizoen lopen t/m medio april. Vanaf zaterdag 23 april zal de veldcompetitie weer starten. Oefenwedstrijden zullen zeer waarschijnlijk 2 weken daarvoor al beginnen.

We hebben een format gemaakt voor de kantinediensten. We willen je vragen om aan te geven wanneer je een kantinedienst wil draaien. Dit kan je via deze pagina doen.. Uiteraard mag je samen met iemand doen, vul dan beide namen dan in op een tijdsblok.

Vele handen maken licht werk.

Kunnen we op je bijdragen rekenen?

 


19-04


18-04

Zaterdag 16 april 2022, een korfbaldag die de geschiedenis boeken in gaat voor Unitas/Perspectief. De laatste weken zijn in een waas voorbij gevlogen, maar er is een hele hoop gebeurd. Hier een korte terugblik.


Lees verder


16-04

Namens alle spelers en staf van Unitas/Perspectief 1 & 2


15-04

Het is bijna zover! Met z'n allen naar Dordrecht om ons vlaggenschip aan te moedigen!

Er zijn nog wat busplaatsen over, dus schrijf je in. De jeugd kan ook gewoon mee, want het is Paasweekend en maandag hoef je niet naar school. De bus is gratis door onze fantastische sponsoren:

PerspectiefTS ConsultantsOntwiqqelBroekhuisRandmeer MakelaarsPOS ZonweringWillem van de VeldeDe Berekuyl, Bart Jansen MakelaarsWever Finance, HEAU en Sportcafé de Sypel 

Klik snel op lees verder voor praktische informatie!


Lees verder

15-04

Iedereen weet het inmiddels, aanstaande zaterdag speelt ons Vlaggenschip de hoofdklasse finale.  Wat nog niet iedereen weet is dat er ook een heuse afterparty komt in Sportcafe de Sypel.
Bij winst of bij verlies is er sowieso reden voor een klein feestje. De Afterparty start pas om 0:15 ( eerder kan helaas niet ivm een ander prive feest in het sportcafe ) dus we kunnn rustig aan doen op de terugreis.

Wij zien jullie graag na die tijd nog even in het Sportcafe!

Tot zaterdag!


14-04

Naast de fantastische finale die ons eerste zaterdag 16 april speelt zijn er die zaterdag ook nog 3 halve finales voor de jeugd die in de Sypel worden gespeeld.

10.30 uur Sypel 2 CSL D1 - SKF D1
10.30 uur Sypel 1 DVO/Accountor B1 - PKC/Vertom B1
12.00 uur Sypel 1 LDODK/Rinsma Modeplein C1 - ONDO (G) C1

Livestreams vanuit sypel 1 zijn te vinden op https://youtu.be/aAKIfZTdpoE 


14-04

Beste Unitassers,

Wat zijn wij trots op onze toppers uit de selectie en vrijwilligers. Onbeschrijfelijk hoe mooi dit avontuur nu al is, maar zoals men al schreef: het kan alleen maar mooier worden!

De afgelopen dagen is er weer ontzettend veel tijd gestoken in aanstaande zaterdag: de HOOFDKLASSEFINALE!
En hoe gaaf is het dan dat er sponsoren opstaan die een gratis busreis voor supporters mogelijk maken! Hulde!

Perspectief, TS Consultants, Ontwiqqel, Broekhuis, Randmeer Makelaars, POS Zonwering, Willem van de Velde, De Berekuyl, Bart Jansen Makelaars, Wever Finance, HEAU en Sportcafé de Sypel --> Goud!

Het is momenteel een heel gedoe in touringcarland, maar wij hebben inmiddels de toezegging voor 170 busplekken naar Dordrecht. Aanmelden voor de bus doe je via deze pagina. Je kaarten voor de toegang koop je via deze pagina

Heel stad en land is reeds afgebeld, wellicht dat er morgen nog een aantal plekken bij komen. Sponsoren ontvangen een aparte uitnodiging via de sponsornieuwsbrief. 

Vertrek is om 18:00 vanaf de Sypel, dresscode is natuurlijk duidelijk: ORANJE!


13-04

De hoofdklasse finale tussen HKC  en ons Vlaggenschip  wordt as zaterdag ook gestreamd via Eyecons ( https://eyecons.com/videos/de-korfbal-hoofdklasse-finale-live-vanuit-de-deetossnel-sporthal-te-dordrecht-6329 ).  Je dient je gratis te registeren om de wedstrijd te bekijken. We zien je natuurlijk liever in het oranje in de zaal, maar als je echt niet kan is dit natuurlijk een prima alternatief.


11-04

Zoals jullie 2 weken geleden hebben kunnen lezen, kun je opgeven voor het kamp! 

Al 54 kinderen hebben zich opgegeven!! Jij nog niet? Dit kun je hier doen. Zorg wel dat je dit voor 1 mei doet.

Zit jij in een RTC team en heb jij op Hemelvaartsdag een toernooi? Geen probleem, deze dag ga jij lekker naar het toernooi en daarna kom je weer terug. 

Wil je weten wie er allemaal al mee gaan? Kijk naar dit berichtje. 

Voor ouders/verzorgers: aanstaande woensdag 13 april om 20:00 is er een informatiebijeenkomst voor het kamp. Locatie: Kantine Unitas. Zie deze uitnodiging.


10-04

Nadat Unitas/Perspectief 1 als promovendus dit jaar aan een op voorhand loodzware poule begon aan de hoofdklasse schrijven we geschiedenis door de hoofdklasse finale te behalen volgende week zaterdag 16 april in Dordrecht! 


Lees verder

10-04

Zoals jullie wellicht in het vorige nieuwsbericht hebben kunnen lezen, zijn er 400 kaarten beschikbaar gesteld voor supporters van Unitas. Bestelling en betaling van deze kaarten zal gaan via onderstaand formulier of via de  directe link: https://eventix.shop/jxvq28wj

Let op: je bent dus zelf verantwoordelijk voor een juist entreebewijs, kaarten kunnen NIET ter plekke gekocht worden!

Sponsoren van Unitas krijgen nog een aparte uitnodiging via de sponsorcommissie.

We zijn druk bezig met het regelen van bussen, alleen hebben we daar net iets meer tijd voor nodig. Het aanmelden voor meegaan met de bus zal losstaan van de kaartverkoop voor de finale. Nog even geduld hiervoor dus… We houden jullie op de hoogte! Inmiddels zijn er bussen geregeld. Wil je mee? Meld je hier dan aan

Voor vragen graag een mail aan info@ckvunitas.nl

 


10-04

Ik hoop dat jullie allemaal lekker geslapen hebben na het geweldige resultaat van gisteren!

Inmiddels krijgen we een hoop vragen over het vervolg en met name hoe we om moeten gaan met kaarten en vervoer. We krijgen als club 400 kaarten toegewezen, we zullen zsm het proces delen hoe je je kan inschrijven voor deze kaarten. 

Daarnaast krijgen we een hoop vragen of er bussen worden geregeld, ook daar zijn we druk mee bezig maar zullen we morgen moeten afwachten als de maatschappijen weer hun telefoon opnemen.

Geef het bestuur even lucht om de zaken op te pakken en in 1 keer goed te procedures te kunnen communiceren

alvast dank en geniet nog even van deze mooie mijlpaal

Het (trotse) Bestuur

 


09-04

Een van de redenen dat we afgelopen week over twee wedstrijden terecht wonnen van Mid-Fryslân, en dinsdag ook van Arnemuiden is dat onze mannen en vrouwen bereid zijn een bizarre hoeveelheid verdedigende arbeid te leveren. Van meet af aan lijkt het wel of ze een touwtje spannen tussen zichzelf en de opponent, en dat touwtje mag niet slap hangen. Zowel in de ruimte als onder de korf vechten ze zich een weg naar de overwinning. De ogen blijven op de bal! En waar Unitas tegen bijvoorbeeld Wageningen aan het eind van de wedstrijd pudding in de armen leek te krijgen, was de wil om te blijven werken dinsdag tot de laatste microseconde aanwezig.


Lees verder

09-04

Vanavond speelt Unitas S1 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Top. Afgelopen week werd er in Arnemuiden gewonnnen, bij winst vanavond spelen we volgende week de Hoofdklasse finale!

We hopen jullie allemaal te zien. De wedstrijd begint om 2000. Mocht je niet kunnen dan is er natuurlijk de livestream:

https://youtube.com/watch?v=TejpYuCLTvY&feature=share

Tot vanavond

 


08-04

Dinsdagavond 5 april 2022, de avond waarop we met ca. 70 mensen de tweehonderdtwintig kilometer naar Top Arnemuiden (blijkt toch net iets voor China te liggen) mochten afreizen voor de eerste wedstrijd van de halve finale. Dan vraag je je af, waarom 70 mensen? Je staat toch maar met z’n 8-en in het veld?


Lees verder

06-04

Het is bija zover; we gaan weer op kamp! Het kamp is voor de gehele jeugd, van kangoeroe t/m A-jeugd. Speciaal ter voorbereiding organiseren wij een informatieavond op woensdag 13 april om 20.00 in het clubgebouw. Op deze avond willen wij graag de kampstaf aan jullie voorstellen en geven we praktische informatie zoals wat je moet meenemen en wat we ongeveer gaan doen. Er is uiteraard ook alle ruimte om jullie vragen te kunnen stellen. 

Mocht u niet kunnen, maar heeft u toch vragen? Stuur een mail naar: kamp@ckvunitas-perspectief.nl

Tot woensdag 13 april, namens de kampcommisssie - Thomas, Maarten, Mirjam, Inge en Hessel

 


06-04

Het veld seizoen staat weer voor de deur dus het betekend dat we ook weer met de teams gaan schoonmaken. Dit zal samen gebeuren met de dames van de schoonmaak groep.Het volgende schema hebben we opgesteld (aanvang 1900):

Maandag 25-04                S6
Maandag 02-05                S5
Maandag 09-05                S4
Maandag 16-05                S3
Maandag 23-05                S2
Maandag 30-05                S1
Dinsdag 07-06                  Midweek
Maandag 13-06                Recreanten
Maandag 20-06                Handbal

Groetjes, Judith (06-42555625), Vanessa (06-51225085), Evelien


06-04

Samen met je teamgenoten uit je bol gaan op de leukste muziek in een felgekleurde outfit. Hoe leuk is dat?!?

Op vrijdag 8 april is het zover!

De E-jeugd, F- jeugd en de kangoeroes zijn vanaf 18.00 welkom in het clubhuis. Eerst eten we lekker een patatje, daarna gaat de muziek aan en kunnen jullie lekker gaan dansen. Om 19.45 is voor jullie het feestje klaar en mogen jullie weer opgehaald worden!

Vanaf 19.30 begint het feest voor de D- en C-jeugd. Tot 21.45 draait FeestDjNiels voor jullie de leukste muziek.

Zien we jullie dan? Meld je snel aan op de site

Tot dan! 
Funitas


04-04

Vorige week is opgave voor het Unitas/Pos Zonwerin kamp van start gegaan! En hoe..... vanuit veel teams is er al belangstelling. Open het bericht om een overzicht te zien van wie zich al heeft opgegeven. Dit wordt een paar keer per week bijgewerkt.


Lees verder

04-04
                                       Oefenwedstrijden 2e heflt veld 2022  
           
  9-apr-22       scheidsrechter uit
Unitas B3 Exakwa B2 thuis 12.00 uur Veld 3 S1
Unitas B4 Exakwa B3 thuis 11.00 uur Veld 2 S2
Unitas C2 Nova C1 thuis 11.00 uur Veld 1 S3
Unitas E1 Rood Wit E1 thuis 12.00 uur Veld 3 S1
Unitas E4 Rood Wit E3 thuis 12.00 uur Veld 3 S2
Unitas E5 Rood Wit E4 thuis 11.00 uur Veld 3 B1
Unitas E6 Sparta(Zw) E3 thuis 10.00 uur Veld 3 A2
Unitas E7 Sparta(Zw) E4 thuis 11.00 uur Veld 3 B1
Unitas E8 Sparta(Zw) E5 thuis 10.00 uur Veld 3 A2
           
           
  16-apr-22       scheidsrechter uit
Unitas 6 Fortissimo 4 thuis 12.00 uur Veld 2 S4
Unitas B2 Woudenberg B1 thuis 13.15 uur Veld 2 S5
Unitas B3 Rood Wit B3 thuis 13.15 uur Veld 3 S3
Unitas C2 Synergo C1 thuis 12.00 uur Veld 1 S5
Unitas C3 Synergo C2 thuis 11.00 uur Veld 1 A2
Unitas D1 Woudenberg D1 thuis 10.00 uur Veld 1 S4
Unitas D3 Woudenberg D3 thuis 11.00 uur Veld 2 A2
Unitas D4 Woudenberg D4 thuis 10.00 uur Veld 2 S6
Unitas F1 Woudenberg F1 thuis 10.00 uur Veld 4 A1
Unitas F2 Woudenberg F2 thuis 10.00 uur Veld 4 A1

04-04

Het zaal seizoen is bijna gespeeld, de eerste teams trainen alweer buiten. 
Om weer aan het veld te wennen hebben we een aantal oefenwedstrijden gepland. Kijk onder competitie en dan programma voor het meest actuele oefenprogramma.


04-04

Hallo Allemaal,

Hier een berichtje van de scheidsrechterscommissie. Er zijn nog een aantal teams die nog belangrijke zaalwedstrijden moeten spelen, maar voor de meeste teams is het voorbij en kijken we weer uit naar het veldseizoen.

Er staan al oefenwedstrijden vast en die moeten natuurlijk gefloten worden, iedereen vind het fijn als er een scheidsrechter is!

Vanaf dit jaar gaan we het anders doen met het aanwijzen van scheidsrechters van oefenwedstrijden, je krijgt per team een wedstrijd of wedstrijden door die jullie moeten fluiten.

Spreek met elkaar af wie dit voor zijn rekening neemt, en eventueel wie reserve staat als er wat gebeurd met degene en deze niet kan fluiten.

Wie die wedstrijd fluit  hoor ik graag uiterlijk as woensdag.

We doen het namelijk met elkaar!

alvast bedankt,

Scheidsrechterscommissie

 

 


03-04

Het is gelukt!!! Doordat onze toppers afgelopen zaterdag hebben gewonnen van KV Mid-Fryslan heeft Unitas/Perspectief 1 zich geplaatst voor de nieuwe tussenklasse. Wat een geweldige prestatie! Namens het bestuur willen wij dan ook de spelers enorm feliciteren met deze bemachtigde plek!

Dit betekent dat er weer 2 wedstrijden op het programma staan tegen de andere play-offwinnaar: TOP Arnemuiden. De 1e wedstrijd vindt aanstaande dinsdag plaats om 20.30 uur in Arnemuiden. Ondanks dat dat niet naast de deur is, hopen we dat er toch veel supporters mee zullen gaan die kant op.

We zullen nog horen van TOP met hoeveel we mogen komen dinsdag. Het is daarom noodzakelijk dat je je aanmeldt! Geef je dus snel op voor een plekje! Dit kun je doorgeven aan Margreet Bakkenes (tel. 06-26326655 of info@ckvunitas.nl).  Wij zouden graag gemeenschappelijk met iedereen in één oranje stoet willen vertrekken, 17:30 verzamelen en uiterlijk 17:45 wegrijden vanaf de Sypel.

Ga je erheen en/of kun je nog 1 of meer mensen extra in de auto meenemen? Dan horen wij dat graag! Heb je geen auto tot je beschikking of wil je graag met iemand meerijden? Meld dat ook even bij Margreet. Als er genoeg chauffeurs zijn, kunnen we iedereen blij maken met een plekje in een auto.


03-04

Cola, sinas, 7-up Unitas is de beste club! Ja zelfs ik als nieuwkomer begin de liedjes te kennen.
 
Gisteravond was de beslissende tweede wedstrijd tussen Unitas/perspectief en Mid-Fryslân om een plek in de tussenklasse binnen te slepen. De wedstrijd van dinsdagavond werd gewonnen met 2 punten verschil maar daar was nog niks mee gespeeld. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.


Lees verder

03-04

Wat een mooie clubdag was het toch gisteren. Nadat de afgelopen weken al de S4, C3 en E8 kampioen zijn geworden was het gisteren tijd om de F1, F2, E2, D2, C2 en B2 als kampioen te huldigen. Dit leverde een aantal mooie en trotse gezichten op voor de kampioenen.


Lees verder

02-04

Het was een raar gezicht, deze maand. Allemaal legervoertuigen die in colonne oostwaarts reden. Ooit, vroeger -ach, vroeger!- heb ik bij de rijlessen wel iets geleerd over colonnes: er was iets met een groene en een blauwe lamp, en dat je een colonne nooit mocht onderbreken. De bedoeling van een colonne is dat men, net als bijvoorbeeld in een begrafenisstoet, in een ononderbroken optocht blijft rijden. 


Lees verder

02-04

Vanmiddag om 17:00 speelt ons vlaggenschip de belangrijke wedstrijd tegen Mid-Fryslan / Jansma Burdaard 1. Bij winst is Unitas / Perspectief 1 geplaatst voor de nieuwe tussenklasse.
Unitas / Perspectief 1 kan alle support van gebruiken. Zien we je om 17:00 uur in sporthal de Sypel?  Het beloofd een mooie wedstrijd te worden.

Kan je er niet bij zijn? geen paniek. Kijk en juich live mee via onze livestream 


01-04

Afgelopen zaterdag was het dan zover voor het 4e, een absolute kraker in de 3e Klasse 3FB.  De mensen die de afgelopen periode in het 4e hebben gespeeld hebben weten wel hoe dit soort potjes genoemd worden!;) De Hoeve 3, een ervaren ploeg met oud eerste spelers, werd na een mooie wedstrijd met 21-16 aan de kant gezet. Hierdoor is het 4e volgend jaar actief in de tweede klasse!


Lees verder