Nieuws archief van mei 2021

31-05

Beste spelers en ouders,

Op 31 mei 2021 kregen wij bericht dat het KNKV op 12, 19, 26 juni een minicompetitie voor de F, E, D, C, B en A jeugd organiseert. De bond heeft besloten dat deze competitie gespeeld gaat worden met de teamindeling voor het seizoen 2021/2022. Heel erg leuk en heel veel wat geregeld moet worden. Dat doet de JTC natuurlijk graag.

We willen heel graag dat alle leden (die kunnen en willen) kunnen spelen en dat we ook een plekje hebben voor de nieuwe leden en voor de leden die inmiddels opgezegd hebben. Dat is best een gepuzzel, maar het gaat lukken.

We hebben gekozen om iets minder teams in te schrijven, zodat we altijd voldoende spelers hebben per team. We hebben rekening gehouden met nieuwe leden, met opzeggingen en met andere verplichtingen. We hebben daarom de volgende aantallen teams aangemeld: A 2 teams, B 4 teams, C 4 teams, D 4 teams, E 7 teams, F 1 team.

Het KNKV is nu bezig alle wedstrijden te plannen en te organiseren. Ze hebben toegezegd dat uiterlijk zaterdag 6 juni alles duidelijk en definitief is. Wij zullen daarom uiterlijk zaterdag 5 juni aanvullende informatie verstrekken via de website en de groepsapp. De informatie die nog volgt gaat over:

  • Wedstrijdschema
  • Aangepast trainingsschema
  • Trainersindeling
  • Teamindeling
  • Indeling spelers die per volgend seizoen stoppen

Alle trainingen en wedstrijden worden georganiseerd nog steeds in coronatijd waar het KNKV en wij rekening moeten houden. Wij houden ons aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Helaas is er nog geen publiek welkom bij de wedstrijden.

De komende dagen gaan we nog veel regelen. We hopen straks op een leuke competitie met veel spelvreugde en mooie wedstrijden. Op deze manier sluiten we het seizoen toch nog een beetje feestelijk af.

We zullen waarschijnlijk nog een beroep doen op ouders en vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Zodra het kan, krijgen jullie aanvullende informatie van ons.

Hartelijke groet,

JTC Unitas/Perspectief


31-05

Update 1-6-2021: Omdat er toch nog een kleine competitie bij de jeugd van start gaat op 12 juni is besloten om deze gave sport en spelochtend te verschuiven naar 3 juli. Dat betekent dat je je nog tot 29 juni kunt opgeven. Mocht je je al opgegeven hebben hoef je dus niets te doen. Tenzij je niet kunt op 3 juli, laat dat dan even weten aan Mirjam (mirjam1990@hotmail.com)

Oorspronkelijke bericht en opgeven via Lees verder

 

 


Lees verder

31-05

Vanaf 5 juni mag er ook weer gebruik worden gemaakt van de kleedkamers en dus ook de douche ruimtes. Dit betekend ook dat we vanaf die dag weer een beroep gaan doen op het schoonmaken door de teams.

Zoals al eerder aangekondigd zullen de teams zich met name richten op de schoonmaak van de onderzijde van het gebouw. Judith Hop en / of Evelien Wingelaar zullen aanwezig zijn om de teams aan te sturen en te begeleiden.

Het schoonmaken zal gedaan worden op een vast tijdstip te weten op maandag avond om 1900. Indien een team vragen heeft over het schoonmaken op de maandag avond dan kan contact worden opgenomen met Judith Hop – 06-42555625

De volgende data & teamindeling is gemaakt:

Maandag 7 Juni                – Team 6
Maandag 14 Juni              - Team 4 & 5
Maandag 21 Juni              - Team 3
Maandag 28 Juni             - Team 2
Maandag 5 Juli                 - Team 1
Maandag 12 Juli               - Team Recreanten

We bekijken in de loop van de maand Juni tot hoever er gebruik wordt gemaakt van de kantine en dus tot hoever we de schoonmaak doorzetten

We verwachten van het hele team een opkomst dus dames, heren, begeleiders en trainers!

Team Facility - Schoonmaak


31-05

Het einde van dit bijzonder seizoen komt er al weer aan en ook de concept teamindeling voor de jeugdteams voor volgens seizoen is al weer geplaatst.
Mocht het zo zijn dat je komend seizoen niet meer wilt korfballen, geef dit dan uiterlijk vandaag via onderstaande link. Volgens onze statuten moet je voor volgend jaar contributie betalen indien je niet opzegt voor 1 juni.

Afmelden kan via dit formulier30-05

Beste allen,

Na de eerste maanden van het gebruik van het nieuwe gebouw zijn we toch tegen wat praktische zaken aangelopen. Met name waar gaan we onze mooie team bidons neerzetten, hoe gaan we om met de coldpacks indien er een blessure is en waar gaan we de EHBO doos neerzetten. Nu hebben we gelukkig een paar handige harries in de vorm van jeroen, twan en sjoerd. Ze hebben aan de Unitas zijde een mooie kast gemaakt en geschilderd:

De Unitas zijde is te bereiken voor alle trainers met hun code. Graag wel het verzoek om de coldpacks en bidons na gebruik keurig terug te leggen in de vrieskist.

Team Facility


30-05

Een beetje regen, een beetje zon en boem het gras blijft maar groeien. Best een uitdaging op de steile taluten. Gelukkig hebben we een paar enthousiaste vrijwilligers en creatieve mensen die zorgen dat ook deze klus weer geklaard wordt. Dank Frans, Kars, Bart en Frank. Het resultaat mag er weer zijn:

De verwachting is dat we dit toch wel elke 2 weken moeten gaan doen. We zoeken daarom nog wel wat hulp bij het maaien van de taluten of bij het opruimen van het gras. Lijkt het je leuk om een keer een avond te komen helpen stuur dan een whatsapp naar Jan Hop: 06-14058714. Vele handen maken licht werk enne het biertje na de klus smaakt dan nog lekkerder ?

Team Facility


29-05

O wat was het een heerlijk feest, in het kader van het 60 jarig bestaan weer veel activiteiten op het park. In dit geval de jeugd, heerlijk partij spelen, knutselen en op het springkussen. Genieten om de vele kinderen plezier te zien maken op onze prachtige locatie. Funitas heeft de voorbereiding voor zijn rekening gehouden en stond vanochtend al vroeg de spullen klaar te zetten op het park. Wat een fantastische club gasten zijn dat toch ook. Hulde dames en heren!


Lees verder

29-05

Onze club is een samenwerking aangegaan met energieleverancier ENGIE. Met het programma SportMatch gaan we bij onze club verduurzamen en hebben we meteen een goede sponsor gevonden. Energieadvies en sponsoring, een mooi een-tweetje. ENGIE is in 2019 met het programma SportMatch gestart. Naast het verduurzamen bij particulieren helpen ze hiermee ook sportverenigingen om minder energie te gebruiken. Dit is goed voor het verlagen van de energierekening en beter voor ons milieu.
ENGIE


Lees verder

28-05

Beste commissies,

We hebben weer een stap weten te maken naar een professionele organisatie. Vanaf vandaag kunnen commissies een verzoek doen om een ruimte te reserveren binnen de accommodatie. We merken namelijk dat er een grote behoefte is om te vergaderen in verschillende ruimtes binnen het gebouw. Om te voorkomen dat de kamer dubbel geboekt is wordt er aan de commissies verzocht om de ruimte vooraf te boeken door een mail te versturen aan: verhuur@sportparkslingerbos.nl
Zet daarbij de kamer(Kantine, bestuurskamer, veld (1,2,3,4), kleedkamer etc) , de datum en tijd dat je nodig hebt voor de ruimte. Nelleke Weijenberg zal jouw aanvraag dan in behandeling nemen.
Je kunt haar eventueel voor lastminute aanvragen ook bereiken via het nummer 06-34194199.

Team Facility
 


28-05

Wijziging in het programma van zaterdag 29 mei (morgen) voor de kinderen. Vanuit de organisatie hebben we even niet gedacht aan COVID-19 in combinatie met het schminken. Nu hebben we inmiddels meerdere terechte geluiden gehoord over dat dit niet handig is omdat sponsjes voor meerdere kinderen hun gezichten zullen worden gebruikt.

Hierdoor hebben we besloten dat we morgen niet zullen gaan schminken,  wel gaan we er alsnog een super leuke dag van maken waarop er veel te doen. Dus we verwachten iedereen nog steeds morgen om veel plezier te maken! Het schminken stellen we uit voor een latere keer.

Wat ook zeker nog het vermelden waard is, is dat het Sportcafe het drinken en de pannenkoeken voor de kinderen heeft gesponsord. Super bedankt daarvoor!

Tot morgen allen! Wij kunnen niet wachten!


28-05

We zijn er wéér bij en dat is pri-hi-ma, Viva Hollandia! Ben jij een held in voorspellen? Grijp dan nu je kans!


Lees verder

27-05

Teamindeling 2021/2022:

Ondertussen hebben alle trainers de ontwikkeling van de spelers gevolgd en doorgesproken met de betreffende leeftijdcoördinator (super bedankt; dit is heel erg behulpzaam geweest bij de teamindeling vooral in deze coronatijd!).

Concept is klaar

De puzzel is rond, ofwel de concept-teamindeling is klaar. Het liefst hebben we in elk team 5 jongens en 5 meiden. Helaas lukt dat lang niet overal omdat we meer meiden op korfbal hebben dan jongens.

Voor een aantal teams is nog geen definitieve keuze gemaakt. 

Waarom nog niet alle teams ingevuld?

 


Lees verder

24-05

Aan alle enthousiaste kinderen van de kangoeroes t/m D jeugd van Unitas (en ouders van enthousiaste kinderen)!

Komende zaterdag 29 mei gaat er voor de kinderen een activiteit plaatsvinden op het terrein van Unitas. De kinderen zijn tussen 10:00-13:00u welkom om te komen knutselen en kleuren. Ook kunnen alle kids geschminkt worden!

Tot slot zullen er ook nog heeerlijke pannenkoeken gebakken worden. Het belooft dus een top dag te worden!

Kleed je wel even warm aan, want alles zal buiten plaatsvinden in grote tenten!

Tot slot willen we graag nog horen wie er allemaal komen eten, en in verband met de inkopen die gedaan moeten worden willen we dit uiterlijk donderdag 27 mei weten. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar mikevanboven99@gmail.com

Zien we jullie ook zaterdag?!


20-05

Door het stoppen van een aantal midweek leden zijn we opzoek naar een aantal heren en dames die de midweek willen komen aanvullen.
De voordelen van de midweek? Door de weeksspelen dus zaterdag vrij. 
Gaan de recreanten te langzaam en is de selectie "net" te hoog gegrepen? Kom de midweek versterken.

Vragen? neem contact op met Gerard Gerlofsma


18-05

Van 4 t/m 11 juni 2021 organiseert GA! Harderwijk de #7dagenwater-challenge. De uitdaging is om 7 dagen lang alleen maar water of thee (zonder suiker) te drinken. Durf jij de uitdaging aan!

Spelregels:
*  Geef je uiterlijk 1 juni op via 7dagenwaterchallenge.nl en ontvang een starterskit. Het is ook mogelijk om je hele klas, school, gezin of bedrijf op te geven.
*  We starten op vrijdag 4 juni om 17:00 uur en eindigen op vrijdag 11 juni om 16:59 uur.
*  Je mag alleen (bruisend) water drinken of thee zonder suiker (dus ook geen koffie).
*  Eten is natuurlijk wel gewoon toegestaan.

Iedere deelnemer maakt kans op een prijzenpakket welke beschikbaar wordt gesteld door GA! Harderwijk.
Wat het prijzenpakket is? Dat wordt in de komende weken bekend gemaakt. 


Lees verder

18-05

In het jaar dat onze mooie club 60 jaar bestaat vieren we ook de 20ste verjaardag van ckvunitas.nl. Op 18 mei 2001 werd ckvunitas.nl geregistreerd en daarmee hadden we een officieel plekje op het internet gekregen.
Het nieuwsbericht werd op 20-06-2001 aangekondigd met onderstaand nieuws bericht:
--------  [ polygoon journaal stem ]  --------
Op de ledenvergadering van 14-06 heeft voorzitter Henk van den Berg officieel bevestigd dat CKV Unitas vanaf heden een eigen nl-domein bezit. Het nieuwe adres luidt: http://www.ckvunitas.nl . Hiermee kan voornamelijk de naamsbekendheid een stuk worden verbeterd en dit is dus weer een stap verder in de proffesionalisering van de website. Ook stelt het bestuur binnenkort een digitale fotocamera ter beschikking, zodat foto's scannen straks tot het verleden behoort. Allemaal bijzonder positieve ontwikkelingen op het gebied van de Unitas website!

Bezoek de website van korfbalvereniging Unitas dus voortaan op http://www.ckvunitas.nl !

--------  [ /polygoon journaal stem ]  --------

Was dit echt het begin? Nee zeker niet. De trouwe bezoeker weet dat we via tal van andere URLS al vanaf 1998 te vinden waren. 
Terug kijken wat er in de loop van de jaren is gebeurd en/of veranderd? Check: https://web.archive.org/web/2019*/ckvunitas.nl


Lees verder

17-05

De afgelopen weken is de vernieuwde vrijwilligerscommissie aan de slag gegaan met het vernieuwen van het vrijwilligersbeleid. Allereerst zijn we aan de slag gegaan met het in kaart brengen van de huidige situatie, de commissies en vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Waar staan we nu? En waar willen we naartoe?


Lees verder

13-05

UPDATE: Wood clinic verplaatst naar zaterdag 26 juni

Afgelopen zaterdag stond de eerste activiteit op het programma, het vertrouwde schutterstoernooi! Zowel de jeugd als de senioren hebben tegen elkaar kunnen strijden om de winst. Met meer dan 100 deelnemers was dit een groot succes!

Aankomende zaterdag staat de tweede activiteit op het programma, een clinic van WOOD training voor de C, B & A teams.

Hoe leuk is het om ook eens een andere sport te beoefenen?! Op zaterdag 15 mei 26 juni is het mogelijk om mee te doen aan een bootcamp training van WOOD. Misschien heb je ze al wel eens voorbij zien komen op en rondom het Unitas veld..... Doe gezellig mee, samen met je teamgenoten!

Zaterdag 15 mei  26 juni

10:00-11:00u C teams (max 30 inschrijvingen)
11:00-12:00u B & A teams (max 30 inschrijvingen)

Let op: vol = vol!

Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 23 juni door een berichtje te sturen naar Lara Kreikamp


09-05

Ook dit jaar doet Unitas/Perspectief weer mee met de verkiezing "Club van het Jaar" .
Om te stemmen surf je naar: https://www.clubvanhetjaar.nl/c.k.v.-unitas-/-perspectief. Laat je gegevens achter, bevestig je stem met de link uit de mail en je bent klaar.

Heb je gestemd, dan maak je ook nog kans op een leuke prijs.

Ik zeg doen!

 


06-05

UPDATE:
Toppers van Unitas,

Allereerst willen we melden dat we super blij zijn om te zien dat er zoveel mensen zijn die mee willen doen aan het schutterstoernooi voor het 60-jarig bestaan van Unitas. We zitten al over de 110 aanmeldingen!! Door het enorme aantal deelnemers zullen we de groep gaan splitsen komende zaterdag 8 mei.

Vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur zullen de kangoeroes tot de D-jeugd het schutterstoernooi spelen.

Vanaf 12:30 uur tot 15:00 uur zal het toernooi plaatsvinden voor de C-jeugd en ouder.

Zaterdag zullen we uiteraard met een aantal maatregelen rekening moeten houden en we hopen dat iedereen zich daar goed aan zal houden. Zaterdag zullen deze maatregelen allemaal duidelijk uitgelegd worden.

Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in en we hopen jullie ook!

De inschrijving is door het grote aantal ook vanaf nu gesloten!

Ook belangrijk om te vermelden; Er zijn geen bezoekers toegestaan zaterdag.


04-05

[UPDATE 05-05-2021: Nu met foto's]
De voorbereidingen voor het korfbalseizoen 2021/2022 zijn alweer in volle gang. De Jeugd Technische Commissie is alweer druk bezig om de teams van volgend seizoen weer rond te krijgen.

Afgelopen tijd hebben de talentvolle spelers/speelster Bas Lohuis (KV Sparta Nijkerk), Bert Hopma Zijlema (AKV Exakwa) en Dionne van Dunschoten (KV Telstar) besloten om hun korfbal carrière bij Unitas/Perspectief voort te zetten en zich hier verder te ontwikkelen. Hier zijn wij ontzettend blij mee!

Bas, Bert en Dionne, welkom bij onze mooie club en veel plezier!

Jeugd Technische Commissie


Lees verder

03-05

Zoals eerder genoemd willen we dit jubileumjaar graag met elkaar vieren! Op iedere zaterdag voor de zomervakantie zijn er verschillende activiteiten te beleven op het Sportpark Slingerbos. Check de flyer voor de planning t/m 12 juni!

Hou de website/sociale media/teamapps in de gaten voor meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden! Als er veranderingen zijn in de corona maatregelen, dan zullen we daar natuurlijk rekening mee houden.


Lees verder