Nieuws archief van mei 2022

29-05

Woensdag 25 mei, donderdag 26 mei en vrijdag 27 mei stond al maandenlang in de agenda omcirkeld: Het Unitas/Pos Zonwering kamp. We mochten weer, eindelijk!

Lees verder voor een samenvatting (inclusief wat foto's) van het kamp. 


Lees verder

29-05

Beste leden

Binnen Unitas willen we graag een veilige korfbalvereniging zijn, waar iedereen met plezier korfbalt of vrijwilligerswerk doet en waar iedereen zich kan en mag thuis voelen. Dat betekent dat we met elkaar er alles aan doen om zaken zoals treiteren, pesten, agressie, geweld, discriminatie, seksuele intimidatie en ander ongewenste omgangsvormen te voorkomen.

Bij grensoverschrijdend gedrag zou het het beste zijn als degene die dat vertoont daar direct op wordt aangesproken. Dat is echt de beste manier, maar is in de praktijk niet altijd gemakkelijk. Indien het niet mogelijk blijkt te zijn om dit direct te melden kan je terecht bij een vertrouwenscontactpersoon. Binnen de vereniging zijn we blij dat Mirjam Rosendal deze taak op zich wilt nemen.

De vertrouwenscontactpersoon is het eerste aanspreekpunt voor iedereen als lid, ouder, vrijwilliger, supporter of gast van Unitas die wordt geconfronteerd met ongewenst gedrag door leden (of nauw betrokkenen) van de club.

Mirjam is te bereiken via het volgende mailadres: vertrouwenspersoon@ckvunitas.nl of natuurlijk via haar mobiele nummer: 06-54712800

Daarnaast is Mirjam vaak te vinden als op en langs de velden tijdens de wedstrijden en traingen van de A1/A2. Daar zet Mirjam zich namelijk in als teambegeleider.

Mirjam heel veel dank voor het invullen van deze functie

 

Het Bestuur


28-05

De afgelopen periode zijn we weer druk bezig geweest met het evalueren van het huidige seizoen en vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. We zijn erg verheugd om te melden dat we de staf van de juniorenselectie (A1 en A2) voor het komende seizoen 2022/2023 rond hebben!


Lees verder

27-05

Onze mooie vereniging is iets op trots op te zijn! En dat alles goed draait en loopt komt door de vele vrijwilligers die hun uiterste best doen om alles te regelen. Inmiddels zijn er een aantal dringende vacatures ontstaan. Hieronder staan de beschrijvingen van de vacatures. Zit er iets bij wat je leuk lijkt, meld je dan bij Margreet Bakkenes (tel. 06-26326655 of info@ckvunitas.nl).


Lees verder

27-05

Allen,

 

het facility team heeft alweer het volgende project in het vizier en ditmaal gaan we de geluidsabsorberende laag aanbrengen op het plafond. Vanaf maandag t/m donderdag zal de bovenkant van de accommodatie daarom niet gebruikt kunnen worden voor een bakje koffie, een vergadering of voor de derde helft. 

We hopen dat we donderdag avond weer gebruik kunnen maken van de kantine.

Team facility


27-05

Onlangs zijn er weer een aantal selectierondes geweest voor RTC Randmeren U15, Oost U17 en Oost U19. Hier hebben ook weer een aantal toppers van Unitas aan meegedaan, waarvan een ieder hard geknokt heeft.


Lees verder

27-05

Zaterdag kijken we hopelijk terug op een zeer geslaagd Expeditie Robinson Kamp!

Moe maar met mooie herinneringen in de pocket staan alle teams zaterdag weer te spelen. En onze selectie speelt deze zaterdag thuis.

Dus weer tijd voor een overheerlijke daghap!

Deze zaterdag kookt de keukenbrigade van het Expeditie Robinson kamp voor jullie:


Lees verder

27-05

Zaterdag 28 mei spelen de selecties Unitas / Perspectief en KVS/Maritiem tegen elkaar. Wij zien u natuurlijk graag op het Sportpark Slingerbos, maar mocht u er niet bij kunnen zijn, dan kunt u de wedstrijden via de livestream bekijken. 

Om 14:00 Unitas / Perspectief 2 - KVS/Maritiem 2 
Om 15:30 Unitas / Perspectief 1 - KVS/Maritiem 1


24-05

Afgelopen maanden is de kledingcommissie erg druk geweest met de nieuwe kleding. Na vele vergaderingen, bezoeken aan leveranciers en voor- en nadelen tegenover elkaar afwegen hebben we gekozen voor Muta Sport Nederland

Dit wordt voor de komende jaren onze leverancier met als contactpersoon Manfred Hofstede. Wij zijn hier erg blij mee! 

We hebben gekozen om vanaf volgend seizoen met een uniek, eigen ontwerp, shirt te gaan spelen. Er zijn drie ontwerpen geboren en nu zijn jullie, de leden, aan de beurt om keuzes te maken! 

Het doek met de drie ontwerpen hangt in de kantine met daarbij briefjes om te stemmen. Jullie kunnen vanaf donderdag 19 mei t/m zaterdag 28 mei stemmen. Dit kan enkel door middel van de briefjes in de kantine. 

Ga jij voor shirt nummer 1, 2 of 3? 

 

Succes! 


24-05

In een gelijk opgaande wedstrijd is het CKV Unitas/Perspectief 1 wie aan het langste eind trok. Na een 8-8 ruststand en waar beide ploegen om-en-om een voorsprong wisten te pakken, trok Unitas in de laatste 5 minuten de wedstrijd naar zich toe. De wedstrijd werd met 16-17 gewonnen, zo zijn er nog 3 finales te gaan voor de ploeg van Houtman om ook op het veld promotie af te dwingen.


Lees verder

22-05

Wat een feest was het afgelopen dinsdag en woensdag bij Unitas/Perspectief! Het JAM Schoolkorfbaltoernooi was een groot succes na 2 jaar gemist te hebben door Corona.


Lees verder

22-05

18 juni op de laatste speelronde zal onze afsluitdag geregeld worden door Funitas. Zet deze dag alvast in jullie agenda. Programma volgt zsm.

 

 


22-05

Afgelopen vrijdag was alweer de laatste klaverjasavond van het seizoen 21-22. Een gezellige avond waarbij de prijzen tafel weer goed gevuld was. Bertha en Teunis Kok (ouders van Jan Kok) organiseren het klaverjassen binnen Unitas alweer voor de 24ste keer maar dit jaar voor het eerst vanuit de nieuwe kantine. De klaverjassers hebben dit als zeer prettig ervaren, natuurlijk mede door het goede barpersoneel (Nelleke, Inge, Twan, Kars, Indy en Sven hartstikke bedankt!!)


Lees verder

17-05

Wist u dat we van de auto parkeerplaats een enorme fietsenstalling hebben gemaakt? Zo is er genoeg plek voor de fietsen en hoeft u deze niet elders in het slingerbos te parkeren. 
 


17-05

Op een zonnige zaterdagmiddag mochten zowel Unitas/Perspectief 1 en 2 afreizen naar Nieuwerkerk aan den IJssel om het op te nemen tegen een inmiddels hele bekende tegenstander. Een tegenstander waarbij we inmiddels ook weten dat het alle kanten op kan gaan qua uitslag. In het voorprogramma mocht Unitas 2 zich meten met de koploper in hun poule en bij winst kon er nog een goede kans gemaakt worden op het kampioenschap. Helaas werd het niet de middag van de oranje-zwarten, en ging Nieuwerkerk er met de winst vandoor.


Lees verder

16-05

Tijdens het RTC-toernooi op 2 maart in Papendrecht maakten bondscoaches Barry Schep en Stijn Hoekstra bekend welke spelers en speelsters definitief in Nederland U17 zitten en begin juli meedoen aan de Korfball World Cup U17. Zoals bekend zitten hier twee toppers van onze A1 bij: Sanne van der Velde (15) en Jeroen Boonstra (16)! De voorbereiding voor de Korfball World Cup  (2-3 juli) is inmiddels gestart en vanavond speelt Oranje U17 tegen onze buren van Dindoa! Om 18:30 speelt Oranje U17 tegen Dindoa 2, om 19:30 tegen Dindoa 1. Beide wedstrijden zijn ook te volgen via https://youtu.be/YkTyPTzyI2Q

Kom jij ook kijken?


15-05

Ivm het schoolkorfbal toernooi gaan de trainingen dinsdag en woensdag niet door.


15-05

Inmiddels zijn we alweer uit de startblokken geschoten met het veld seizoen en zijn alle posten weer voorzien met de nodige vrijwilligers. We zien weer regelmatig wedstrijden aan ons mooie park Slingerbos daarbij wordt er flink werk geleverd door de nodige vrijwilligers. Vanuit het bestuur grote dank hiervoor, zonder deze vele vrijwilligers geen korfbal plezier. We willen toch een paar posten eruit lichten met mooie initiatieven die momenteel rondgaan op het park:


Lees verder

15-05

Allereerst willen we namens de schoolkorfbalcommissie alle scheidsrechters die aankomende 17 en/of 18 mei in actie komen alvast hartelijk bedanken! Zonder jullie geen toernooi! Voor de scheidsrechters die woensdagmiddag- avond fluiten staat er patat klaar.

Hierbij aanvullende informatie omtrent het toernooi en de spelregels:


Lees verder

13-05

Jan de BoerDe Technische Commissie is blij aan te kunnen kondigen dat Jan de Boer komend seizoen de staf van Unitas/Perspectief 3 zal versterken. Jan de Boer is een oude bekende van de club, na eerder de A1 en S2 onder zijn hoede te hebben gehad. Naast Unitas/Perspectief heeft de Boer veel ervaring opgedaan door onder andere teams te trainen bij Elburg en De Meeuwen. Het laatste kunststukje van De Boer was het trainen van Dindoa A1, waarvoor hij ook al drie jaar Dindoa 2 onder zijn hoede had.

Unitas/Perspectief 3 wist knap kampioen te worden in een spannende zaalcompetitie en zich daardoor te verzekeren van een plek in de Reserve Overgangsklasse, dezelfde klasse als waar op het veld geacteerd wordt.
Jan de Boer zal een duo gaan vormen met Jan Kok, de huidige trainer van Unitas/Perspectief 3.


Vanuit de Technische Commissie zien wij een sterk front met beide Jannen/mannen en wensen hen veel plezier en succes toe het komende seizoen!


13-05

Om even het geheugen op te frissen een korte samenvatting van de eerste helft van het veld. Er werden 8 veldwedstrijden gespeeld met 7 verschillende tegenstanders. (2x ovvo) Al deze 8 wedstrijden werden gewonnen. Unitas 1 eindigde de eerste helft van het veld dus met 16 punten uit 8 wedstrijden, de twee belangrijkste concurrenten zijn, Nieuwerkerk 1 stond op 13 punten en kvs 1 op 12 punten. Al met al een geweldige eerste seizoenshelft.


Lees verder

13-05

Voor morgen zijn wij nog op zoek naar een scheidsrechter voor Unitas 5 om 14:30 uur..
Wie o wie zou dit team uit de brand kunnen helpen?
Stuur een appje of mailtje naar Marjelle --> Scheidsrechters@ckvunitas.nl


11-05

Met ingang van komend seizoen wordt Jitte Leendertse toegevoegd aan de selectie van Unitas/Perspectief. Waar er al langere tijd contact was met de 21-jarige student Pedagogische Wetenschappen, kwam het niet eerder tot een samenwerking.
Jitte, ondanks haar jonge leeftijd al 5 jaar spelend in het eerste team van ASVD/PV Systems uit Dronten, is een dame waar pit en scorend vermogen in zit. Kwaliteiten die goed passen en een goede aanvulling zijn in de selectie van Unitas/Perspectief, waar door diverse redenen drie dames afscheid nemen. We zijn dan ook blij dat we Jitte kunnen toevoegen aan onze jonge, talentvolle groep.

Vanaf komend seizoen gaat zij de uitdaging aan om bij Unitas/Perspectief haar plafond te ontdekken. Een grote, maar mooie stap, zeker gezien het feit dat de selectie in de Korfbal League gaat spelen. Een mooie kans om zich samen met haar nieuwe teamgenoten te meten met de top!

We wensen Jitte heel veel plezier en succes bij onze mooie vereniging.

Jitte, van harte welkom!

Technische Commissie

 


10-05

Graag stellen wij aan u voor, onze nieuwe sponsor: Egbert van der Vegt Delicatessen. Met ingang van komend seizoen zal zijn naam te zien zijn op de shirts van een van onze teams en op een sponsorbord langs de velden. Ken je de zaak nog niet? Zonde, want in zijn winkel kan je de lekkerste wijnen en delicatessen vinden zoals kaas, verse noten, bier en leonidas bonbons. Je hoeft er niet eens de deur voor uit; bestel en het komt bij je thuis bezorgd!

Als je een feestje hebt kan je ook aan onze nieuwe sponsor denken. Je kunt bij Egbert de catering samen laten stellen op maat, op basis van je wensen en budget. Ze komen aan huis, schenken de wijnen en maken en serveren de hapjes. Kortom, een gastheer voor de hele avond. Of liever een wijnproeverij doen? Dit kan ook bij Egbert van der Vegt!

Zijn website vind je hier: https://www.egbertvandervegt.nl/

Namens de sponsorcommissie: Welkom bij onze mooie vereniging!


08-05

UPDATE: We hebben echt alle hulp nodig. Sta jij er nog niet op? doe dit dan nog even!

Het is eindelijk weer zover, dinsdag 17 en woensdag 18 mei zal het JAM schoolkorfbal toernooi plaatsvinden. We hebben 2 jaar naar een nieuwe editie kunnen uitkijken. 

Hiervoor hebben wij jullie hulp echt allemaal nodig. Dat Unitas een eenheid is hebben we de afgelopen periode meerdere keren laten zien, laten we dit toernooi ook weer met elkaar en als vereniging tot een succes maken. 

De vraag is dan ook om je aan te melden als scheidsrechter.  ( Meld je per dag aan door op de dag te klikken ) 

De tijden van het toernooi zijn als volgt:

Dinsdag 17 mei van 17.30 uur tot 20.15 uur (bovenbouw)
Woensdag 18 mei van 13.00 uur tot  15.40 uur (onderbouw)
Woensdag 18 mei van 17.30 tot 20.15 uur (bovenbouw)

Mocht je pas vanaf een bepaalde tijd kunnen beginnen, geef dit aan onder het kopje opmerkingen. 

De trainingen zullen eruit gehaald worden met uitzondering van de trainingen na 20.15 uur (tenzij trainers anders hebben beslist).

Voor vragen kom op de lijn bij Mirjam Rosendal of Ineke de Boer.  

Groetjes, 
De schoolkorfbal commissie


04-05

[UPDATE]  Tot en met zaterdag kunt u spullen inleveren in ons clubhuis. Nu denkt u vast, er is zaterdag toch niks bij Unitas? Jewel, Unitas / Perspectief 1 & 2 spelen een oefenwedstrijd tegen de Dindoa. Tot zaterdag! 

Volleybalvereniging Harderwijk (VVH) heeft het mooie initiatief getoond om een inzamelingsactie te houden voor de voedselbank in Harderwijk. Graag willen wij VVH en de Voedselbank hierbij helpen door ook producten in te zamelen bij ons in de kantine. Tot en met dinsdag 7 mei zal er een plek in de kantine ingericht zijn voor artikelen voor de voedselbank. Meer info is ook te vinden op de website van VVH: https://www.vvharderwijk.nl/doneer-tijdens-de-inzamelingsweek-voor-de-voedselbank/

Dus neem morgen, maandag of dinsdag voedsel mee naar de kantine en doneer aan de voedselbank!

Aan de hand van onderstaand ‘boodschappenlijstje’ vragen we jullie om te doneren tijdens de inzamelingsweek voor de Voedselbank. Op dit lijstje staan gezonde producten die lang(er) houdbaar zijn.  – macaroni/ spaghetti (volkoren) – pastasaus – rijst: witte, basmati of zilvervlies – aardappelpuree in zakjes – soep in blik of pak – groenten in blik – koffie/ thee – jam, honing, schenkstroop of appelstroop – ontbijtgranen (bij voorkeur zonder suiker) – vis in blik – plastic flessen olie (olijf, zonnebloem, arachide)
En denk ook bijv. aan douchegel en afwasmiddel!

Unitassers, helpen jullie ook mee? Dit wordt zeer gewaardeerd!


01-05

Nog eenkeer genieten van de Hoofdklasse Finale. Deze aftermovie is gemaakt door Margeet Bos