Nieuws archief van oktober 2020

27-10

We gaan de banken van de kleedkamers opknappen. hiervoor vormen we een schilder ploeg. Twan Hop, Sjoerd Gerlofsma, Peter van Uxem en Jan Hop willen dit al oppakken. We zoeken nog iemand die het spuitwerk kan gaan uitvoeren. Ben jij een goede spuiter en vind je het leuk om een paar keer te helpen meld je dan aan bij Jan Hop (06-14058714)

 


27-10

bar weinig meer van overAfgelopen weken is er hard gewerkt om het huidige gebouw te strippen. We hebben al een aantal zaken kunnen verkopen en zijn al paar keer bij de ijzerboer geweest.

Van de week is de bar opgehaald (dus wilde je nog een biertje komen halen dan ben je nu te laat.......), deze krijgt een 2e leven in een keet. Daarnaast wordt er ook veel opgeruimd zodat we met een schone lei kunnen beginnen in het nieuwe gebouw.

Zaken die we willen blijven gebruiken slaan we op onder de tibune.
Ook de schuren zijn inmiddels al voor een groot gedeelte leeggehaald.

Komende week gaan we nog verder met het leeghalen van het gebouw.


26-10

Korfbalvereniging CKV Unitas/Perspectief heeft vanuit de Rabobank een
cheque ter waarde van €4.000 in ontvangst mogen nemen! Dit geld is bedoeld
voor de verduurzaming van de nieuwbouw op het slingerbos en komt vanuit
het Rabobank Stimuleringsfonds. De bijdrage komt vervolgens specifiek ten
goede voor de zonnepanelen op het clubgebouw. Op deze manier kost het
gebouw niet alleen energie, maar levert het ook nog is energie op! Een
bijkomend voordeel van de zonnepanelen is natuurlijk een lagere
energierekening, iets wat de verenigingen natuurlijk goed kunnen gebruiken in
deze tijd. Een echte duurzame investering voor de toekomst dus!


Lees verder

25-10

Koop nu je zaalschoenen via ONLYKORFBAL.NL gebruik kortingscode zaal2020 en krijg € 5,- extra voordeel in de webshop 

 


Lees verder

24-10

Hoi allemaal, het zit allemaal niet mee… Jullie waren allemaal lekker aan het korfballen, de eerste kampioen(en) zijn bekend en toen viel alles stil. Gelukkig kan de jeugd blijven trainen. Maar ja, je traint om wedstrijden te mogen spelen. En dat kan nu even niet.

De JTC is samen met trainers aan het nadenken over manieren waarop jullie kunnen blijven trainen en onderling wedstrijden kunnen spelen. Wij houden er rekening mee dat de competitie nog niet van start gaat halverwege november. Laten we hopen dat de situatie snel beter wordt en jullie weer kunnen gaan korfballen.

Vanaf 26 oktober gaan we de zaal weer in. Voorlopig alleen trainen. We hebben wel een paar nieuwtjes.


Lees verder

24-10

Nu de trainingen voor de jeugdteams in de zaal weer gaan beginnen, is het goed om weer even de maatregelen rondom corona samen te vatten.

  • Kom alleen naar de training als je geen verkoudsklachten of koorts hebt. Ook wanneer iemand in je huishouden positief getest is op corona, willen we graag dat je thuis blijft.
  • In de verschillende sporthallen en gymzalen zijn de kleedkamers en douches gesloten. Zorg dus dat je aangekleed aankomt.
  • Er zijn geen ouders toegestaan bij de trainingen. De trainers zullen de spelers opwachten in de hal en als team naar de zaal gaan om de training te starten.
  • Mocht je te laat bij de training aankomen, mag je als ouder niet meelopen naar de zaal. De speler zal dan zelf naar de training moeten lopen.

19-10

Update: Heb je loten verkocht en het boekje voor de grote club actie nog niet ingeleverd? Doe het boekje dan door de brieven bus bij Stortemelk 73 of Plantage 2A.
Na zaterdag worden de loten bij elkaar opgeteld en wordt het winnende team bekend gemaakt..... #Unitasbouwt!

 De Grote Club Acite is inmiddels al vier weken onderweg en de nodige boekjes zijn al weer binnen gekomen.
Dit jaar zijn er online maar liefst al 159 loten verkocht! Maar we moeten nog even door om ook dit jaar weer een mooi bedrag bij elkaar te verkopen! Het nieuwe gebouw heeft al voor vele glimlachen en trotse blikken gezorgd, en terecht!  Echter hebben we nog een uitdaging om de meter te gaan vullen... Om het tot een succes te maken heeft de vereniging jullie hulp echt nog keihard nodig. Lever daarom de komende tijd de boekjes van de grote club actie in! Dat kan in de 'schatkist' in de hal van de oude kantine, de kantine is overdag en tijdens de trainingen vaak nog open! Komt het even niet uit of is de kantine dicht? Doe je boekje dan door de brievenbus bij Stortemelk 73 of Plantage 2A.

#Unitasbouwt #samenbouwen


16-10

Trainers voor Unitas/Perspectief A2 en A3

De zoektocht lijkt dan toch eindelijk beloond te zijn. Aan het begin van dit seizoen zijn Unitas A2 en A3 zonder vaste trainer en coach begonnen. De spelers hebben deze periode uitstekend opgepakt door met enthousiasme zelf verantwoordelijkheid te nemen in het organiseren en regelen van de randzaken rond hun trainingen en wedstrijden. Ze zijn daarin uitvoerig ondersteund door Petra ten Hove van het wedstrijdsecretariaat, die daarvoor ook een grote pluim verdient.

De trainingen zijn de afgelopen periode waargenomen door spelers van de Unitas 1, 2 en 3. Met enthousiasme hebben zij iedere keer trainingen gegeven van kwalitatief goed niveau. Ook hen wil ik hartelijk danken voor de inzet.

Toch zou het veel prettiger zijn om vaste gezichten voor de groepen te hebben, die de vaste lijnen kunnen bewaken, trainen en coachen. En gelukkig zijn we daar nu in geslaagd om trainers aan te kunnen stellen.

Met veel vreugde kunnen we zeggen dat Evert Schuit en Twan Hop de A3 gaan begeleiden. Zij nemen een groot deel van de trainingen op zich. Waar nodig worden ze ondersteund door spelers van Unitas 1, 2 en 3 en een keer per maand door Thomas Jongma. Evert speelt in Unitas 5. Twan geeft al jaren trainen aan de jeugd en speelt in Unitas 6. Samen zullen ze de wedstrijden coachen. De heren worden veel plezier en succes gewenst met de dames van de A3!

De A2 kan zich verheugen op trainingen en coaching van niemand minder dan Jan Tonny Visser. Een trainer in hart en nieren, die de enthousiastelingen van de A2 nog weer verder kan brengen op persoonlijk vlak en in teamverband. Wij hebben alle vertrouwen in een goed en prettig seizoen.

Voorlopig is het alleen trainen voor de jeugdteams door de omstandigheden rond het coronavirus. We hopen met ons allen op weer een veilige situatie in de maatschappij en daarmee een hervatting van de wedstrijden in de competitie.

Namens de Jeugd Technische Commissie van Unitas/perspectief

Perry van der Heijden


16-10

Als je interesse hebt in 1 van de onderstaande zaken neem dan contact op met Twan Hop (06-25593964) – twanhop99@gmail.com

De spullen moeten in de kantine worden opgehaald (cash betalen). De opbrengst komt ten goede van de inrichting nieuwe kantine. Na 1 week van publicatie op de website zullen de zaken op marktplaats worden aangeboden. Geen reserveringen.


Lees verder

14-10

Vanwege de maatregelen rondom corona heeft het bestuur besloten om de Algemene Ledenvergadering (ALV) van onze vereniging uit te stellen. De corona spoedwet geeft ons de mogelijkheid om een ALV maximaal 4 maanden uit te stellen.

We hebben dit besluit genomen omdat we de Algemene Ledenvergadering van groot belang vinden voor onze vereniging en we op dit moment niet in staat zijn om dit fysiek te organiseren vanwege de corona-maatregelen. Een online variant was mogelijk geweest maar geeft ons inziens niet voldoende mogelijkheden aan onze leden om goed te kunnen deelnemen aan deze vergadering.

Het jaarverslag en financieel verslag zullen binnenkort beschikbaar komen via de website.


14-10

Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen, vanuit een bestuur een korte update.

  • De competities zijn stil gelegd. Dit betekent dus geen wedstrijden meer voor iedereen. Ook de oefenwedstrijden voor de zaal komen te vervallen.
  • De jeugdteams mogen blijven doortrainen. 
  • Om er voor te zorgen dat dit uitdagend genoeg blijft, zijn we samen met de JTC op zoek naar mogelijkheden om dit zo leuk mogelijk te maken.
  • De kantine, kleedruimtes en douches zijn gesloten
  • Er mogen nog steeds geen ouders op het sportpark komen. Dit betekent dus nog steeds de kinderen afzetten bij het hek.
  • Het sportpark is alleen toegankelijk voor jeugdspelers, trainers en anderen in een sport gerelateerde functie.
  • Na afloop van de training moet je zo snel mogelijk het terrein verlaten

 

Voor vragen kun je terecht bij Margreet Bakkenes (06 263 266 55)


13-10

Mooi om te zien dat er afgelopen maandag een 20-tal sporters uit Unitas 5 & 6 op het veld stonden om de training te volgen (Sicco en Jan hadden de handen er vol aan….) . Een super leuke groep waarbij gezelligheid gecombineerd wordt met een fanatiek potje korfbal. Afgelopen zaterdag heeft de ½ van het 6e ook een tweede wedstrijd gespeeld om het mogelijk te maken om de wedstrijd van het 5e door te laten gaan . Maar aan de andere kant had het 6e 3 extra heren mee die vaak in het 5e mee doen. Een mooie mix dus dat 5 & 6.

Het is een tijd geleden dat we als Unitas 6 senioren teams hebben gehad, maar dat smaakt naar meer. Daarom toch een oproep: we zijn nog druk op zoek naar extra spelers. Met name is de druk op de dames in het 5e erg hoog. Dus geef je op!!!!!!

De planning is om op de maandag in de Rumels samen te gaan trainen. Maar zoals jullie wel gehoord hebben in het nieuws zal dat nog even moeten wachten ivm de nieuwe corona maatregelen.

Wil je een keer kijken of het wat voor je is schroom dan niet om een avond langs te komen of spreek/contact 1 van de spelers / trainers aan.

Groet

Unitas 5 & 6

Trainers:

Jan Hop:  06-14058714

Sicco Postma: 06-53357938


08-10

Unitas/Perpectief 1 en Unitas/Perspectief 2 spelen zaterdag 10 oktober geen wedstrijd.
Binnen de selectie is een speler positief getest op het Corona-virus.
Na bron- en contactonderzoek is door de GGD geadviseerd niet af te reizen naar respectievelijk Kampen en Eindhoven.
Uiteraard volgen we als vereniging dit advies op.

Technische commissie.


07-10

Beste leden,

In verband met het Corona-virus is het helaas niet mogelijk jullie te voorzien van het blessurespreekuur. Mocht je klachten hebben, neem dan even contact met mij voor het maken van een afspraak op de praktijk. 0341-453177 of 06-55152561. Wij streven er naar jullie klacht te beoordelen binnen 24 uur.

Jeroen Dirksen


07-10

Het zaalseizoen gaat bijna weer beginnen. Voor een aantal teams is er bezetting van de jurytafel nodig. Hiervoor zijn we wij nog op zoek naar vrijwilligers die hier mee willen helpen. Voor in de zaal een uitgelezen kans om toch wedstrijden te kunnen zien! Schotklok en tijdwaarneming zijn in principe geen moeilijke taken en iedereen kan dit uitvoeren.
Je kan je opgeven bij Maarten Bakker (06-21806288)


07-10

Door onder andere blessures is er een tekort aan spelende dames in S5.
Daarom bij deze de oproep: Ben jij, of ken jij iemand die gekorfbald heeft en weer wil gaan doen in een leuk en gezellig team? Het vijfde is dringend op zoek naar spelende dames. Trainen is geen must, maar je bent natuurlijk welkom om aan te sluiten.
Heb je interesse of ken je iemand die hier voor open staat? Dan kan je contact opnemen met iemand uit de TC of het vijfde.
06-42492512 (Mark Wijnholds, contactpersoon s5)
tc@ckvunitas.nl


06-10

Vanmiddag is de cheque van de DEEN sponsoractie uitgereikt aan onze vereniging.
Dit jaar heeft dit onze vereniging een bedrag van maar liefst €1000,- opgeleverd!
DEEN filiaal Vuldersbrink: bedankt voor dit mooie bedrag wat ten goede komt voor onze nieuwbouw. #Unitasbouwt


05-10

Bent u lid van de Rabobank Randmeren? Stem dan van 5 t/m 25 oktober op Unitas/Perspectief en steun de nieuwbouw op het Slingerbos!

De Clubkas Campagne:
Rabobank Randmeren wil verenigingen en stichtingen graag een steuntje in de rug geven. Daarom organiseert de bank dit jaar de Clubkas Campagne voor verenigingen en stichtingen in de gemeenten, Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk, en Bunschoten. 

Hoe werkt het ?
Als lid van Rabobank Randmeren ontvangt u een e-mail met een inlogcode. Met deze code kunt u tot en met 25 oktober uw stem uitbrengen. Iedere stem is geld waard. 

Daarom vragen wij om te stemmen voor onze club! Niet alleen u, maar ook uw familie/collega's/vrienden/ teamgenoten en buren!

Dit jaar stemmen leden van de Rabobank voor het eerst via de Rabo App en Rabo Online Bankieren. Surf naar https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/ kies " breng je stem uit" , log in met je rabo device en stem! 


05-10

Nog een paar weken en dan start het zaalseizoen alweer.
Bij de thuiswedstrijden wordt er een schema gemaakt voor de zaalwachten.
Elk team zal af en toe een zaalwacht moeten leveren. Wil jij deze winter vooraan zitten als jouw kind moet spelen?
Geef je dan snel op via Whatsapp bij Elske Maas 06-30150660
 


05-10

Na twee weken elders in het land gespeeld te hebben, mocht vandaag in Harderwijk het balletje door de mand gegooid worden. Helaas zonder publiek dit keer. Gelukkig heeft Erik een livestream geregeld. Al vanaf 10 uur was er een livestream, waardoor diverse teams thuis te bekijken waren. Dank namens alle korfballiefhebbers thuis!


Lees verder

02-10

Ook tijdens de wedstrijden op ons sportpark zijn de corona maatregelen nog steeds van kracht. Kort samengevat nog een keer met een aantal aanvullingen:

Algemeen

  • Er lopen twee corona coordinatoren rond gedurende de dag. Zij zullen aanwijzingen geven en mensen toegang geven tot het sportpark indien ze daar recht op hebben. 
  • Op het Youtube kanaal van Unitas zal vanaf 10:00 een livestream van veld 1 worden uitgezonden.

Lees verder

01-10

We gaan de laatste maanden in van de aanwezigheid van onze vaste aannemers. Er is ontzettend veel werk verzet na de vakantie en op elementen beginnen we zaken echt af te vinken. Maar daarnaast moet er nog zoveel gebeuren om het geheel op te leveren. Het zal nog een hectisch ½ jaar worden.

Laten we er een paar mooie projecten uitlichten: 


Lees verder