09-10

Afgelopen zaterdag mocht het vlaggenschip van Unitas/Perspectief in eigen huis aantreden tegen Sporting Trigon. Net als Unitas/Perspectief kent deze hoofdklasse-degradant een wisselvallig seizoen, al lijkt de Leidse ploeg de stijgende lijn ingezet te hebben. Daarentegen liep Unitas/Perspectief vorige week nog tegen een pijnlijk gelijkspel aan. Voorafgaand aan het duel waren de belangen voor de Harderwijkers dan ook duidelijk. Winst was noodzakelijk om aan te kunnen haken bij de bovenste plaatsen.

De openingstreffer kwam op naam van Jort Wiegersma. Ondanks dat dit doelpunt gepareerd werd door de Leidenaren werd al snel duidelijk dat Sporting Trigon deze middag niet al te veel weerstand kon bieden en de gehele wedstrijd achter de feiten aan zou lopen. Unitas/Perspectief speelde geduldige aanvallen die werden beloond door over verschillende schijven te scoren. Tien minuten voor rust stond een 9-5 voorsprong op het scorebord. Helaas haperde op dat moment de doelpuntenproductie van de thuisploeg. Sporting Trigon kon hier echter niet van profiteren doordat de verdediging in deze periode weinig fouten maakte en geen doelpunten toe liet.

Na de pauze was de scherpte nog niet volledig terug bij de Harderwijkers waardoor Sporting Trigon de achterstand kon verkleinen tot 10-7. Twee schoten van respectievelijk Jort Wiegersma en Mark Kreikamp zorgden ervoor dat het verschil op vijf doelpunten werd gebracht. Waar Unitas/Perspectief de voorbije weken vaak moeite had met het uitbreiden van de voorsprong kon nu wel doorgepakt worden. Mede door de inbreng van A-junior Mike van Boven (goed voor 3 doelpunten) breidde de thuisploeg de voorsprong gestaag uit. Bij een stand van 19-9 kon coach Daniël de Bruijne een aantal wisselspelers speelminuten geven. Zo ook Mirjam Postma, die na lange afwezigheid door een vervelende blessure weer haar eerste minuten maakte en dit beloonde met een doelpunt.

Al met al een goede wedstrijd van de thuisploeg en vooral belangrijk dat er twee punten bijgeschreven kunnen worden. Het gat met de koplopers (SKF, Nieuwerkerk & Fiks) is teruggelopen tot 2 punten. Volgende week kunnen de Harderwijkers goede zaken doen zodat het vervolg van de veldcompetitie in het voorjaar nog volop kansen biedt. Unitas/Perspectief speelt zaterdag 14 oktober in Oegstgeest tegen Fiks,op natuurgras.