Nieuws

14-05

Zo, na een weekend bijslapen zijn we weer helemaal 100% fit.

Ik zal een kleine samenvatting schrijven om een indruk te wekken hoe geweldig het kamp dit jaar weer was!

Woensdagmiddag 9 mei 2018 begon het kamp officieel. Het was al erg druk bij het Unitas veld. Er waren clinics van een deel van het Nederlands korfbalteam aan basisscholen. Vanaf 15:00 melden de 1e kamp kinderen zich op het veld. Zij melden zich aan en kregen een blauw shirtje van het kamp. Door een heel deel werd deze meteen aan gedaan tijdens de clinic. 

Het weer werkte deze ontzettend goed mee. Er stond ook een groot luchtkussen op het veld.

Na de clinic werden er nog handtekeningen gescoord door de jeugd van Unitas.

Hierna verzamelden de kinderen voor het kamp, ouders die gingen rijden en begeleiders zich om te vertrekken naar de locatie. Dit jaar het scouting terrein van Ascanen in Lelystad.

Alle kinderen waren al ingedeeld in auto's en na een half uurtje kwamen we in grote getalen aan op het kampterrein. En wat een hoop spullen waren ermee! Sommige hadden wel 3 tassen!

Op het kamp wisten de kinderen niet hoe snel ze hun bedje klaar moesten leggen. Was het dan al bedtijd? Nee natuurlijk niet, maar je moet natuurlijk wel een 'goede slaapplek' hebben. De kangoeroe en F-jeugd sliepen beneden in het gebouw in een lokaal samen met Geraldine, Maike en Anneke. De E, D & C-jeugd sliepen boven op de grote slaapzolder en de B & A-jeugd sliepen in een apart gebouw (achteraf een erg goede keuze!).

Het eten stond al snel klaar door de keukenploeg: Bianca, Anneke & Ton. We konden lekker buiten eten en de kinderen zaten in hun groepje aan een tafel. Elk groepje bestond uit oudere en jongere kinderen. Voor er gegeten werd, introduceerde Thomas het 'liedjesboek'. Hierin stonden een stuk of 10 liedjes die we op het kamp allemaal samen gezongen hebben.

Op het menu stond: Turks brood met kipshoarma! Dat smaakte erg goed. 

Na het eten ging het 1e avondspel van start. De kangoeroe, F, E & D jeugd gingen een dierengeluidenspel doen in het bos. Ze moesten naar een aantal hele bijzondere dieren opzoek, bijvoorbeeld de 'roepie roepie vogel'.

Na het 1e avondspel kregen de groepjes de kans om hun bonte avond act voor te bereiden. Deze zou donderdagavond plaats vinden en elk groepje moest een act doen. Dit werd door een aantal groepsleiders erg serieus en goed opgepakt!

Het 2e avondspel volgde, dit keer voor de C, B en A jeugd. Zij gingen levend stratego spelen in het bos, terwijl het al donker werd.

De jongste kinderen gingen ondertussen richting hun matje. Het kampvuur werd aangestoken en na het stratego spel zat iedereen rondom het kampvuur naar het mooie vuur te staren. Hier werden door Jesse weer een paar bekende spelletjes gespeeld. 

Het was nog lang onrustig bij het kampvuur.........

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Donderdag 10 mei.

Om 6:30 begon het 1e rumoer op de zolder.... Een aantal was al wakker en waren alweer gezellig aan het kletsen en snoep aan het eten.

Om 7:30 werd iedereen wakker gemaakt want om 8:00 stond het ontbijt al klaar. Helaas regende het licht, waardoor het ontbijt naar de slaapzaal beneden werd verplaatst. Lekker knus en ook hier begonnen we weer met een liedje.

Na het ontbijt moest iedereen omkleden. Je moest kleren aandoen die nat en vies konden worden en we gingen werken in de groepjes. Wat gingen we doen?

Maarten was met mannen van Tactief al bezig om alles klaar te zetten. 

In de ochtend werd er in 4 groepen een vlot gebouwd. Ieder groepje kreeg 6 tonnen en een aantal palen en veel touw. Met wat begeleiding werden er 4 fantastische vlotten in elkaar gezet! En dan wil je maar 1 ding..... En dat is ermee varen! Na een lekker snoepje en limonade van Bianca gingen alle kinderen omkleden. Er werd zwemkleding aangedaan (ook al was het wel een beetje fris) en 2 teams vlotten gingen tegen elkaar een competitie varen. Op elk vlot zaten menselijke motoren, zo sprongen een aantal het water in om het vlot te duwen. Uiteindelijk hadden we een finale waarbij 1 vlot halverwege kapot ging en er een winnaar kwam.

De vlotten kwamen het water weer uit en moesten uit elkaar gehaald worden. Alle spullen werden weer teruggebracht. 

Iedereen had al veel honger en toen stond de lunch weer klaar. Een lekker broodje met 'scrambled eggs' ging er goed in.

Na de lunch moest iedereen opnieuw kleren aan doen die nat EN vies mochten worden. Onder leiding van de mannen van Tactief (1 voor en 1 achter) werd er in 1 grote slinger een mudrun afgelegd. Over slootjes springen, aan slingers hangen, over wiebelbalken heen of dwars door de sloot heen. Van jong tot oud deden ze dit super!

Hoe verder we in het parcours kwamen, hoe viezer iedereen werd. Het werd zelfs een spot om die oudere in het water te krijgen.

Bij het kamp aangekomen stond er een lange rij voor de douches! Iedereen stonk, was vies en wilde schone kleren aan. Na 1,5 uur was dan eindelijk iedereen gedoucht en schoon. 

Iedereen had wat vrije tijd en ondertussen werd de BBQ al aangestoken...... Een hamburger, worstje en filetlapje werden geroosterd door de mannen. Dominique kwam langs met wat frietjes en bij Geraldine kon je groentes scoren.

Na de BBQ (en weer wat liedjes) was het dan eindelijk tijd voor de Bonte avond! Een stuk of 12 acts stonden op het programma. Joshua, Damian en Jonathan hadden iets voorbereid met een spandoek, er was een quiz, Lieve & Lois stonden te dansen in hun spaanse jurken en Maike en Mirjam voerden de bobslee uit samen met Floris en Arjan. Een geslaagde 'bling bling' avond.

Na de bonte avond was er een avondspel voor de D&C en daarna (toen het ECHT donker was) voor de B&A. Het rode lantaarnspel, ook bekend van vorig jaar werd gespeeld. En met succes. Vooral bij de B&A was het pikdonker en best spannend!

Het kampvuur stond ook vanavond weer aan. De prijsjes van de bonte avond werden uitgereikt De jongens van de B1 waren licht zenuwachtig.... Werd er vannacht nog wat gedaan? Konden ze al naar bed? Een aantal vertrouwde het niet en bleef toch op. Een aantal hield de ogen niet meer open en ging naar bed.

En jahoor, om 3:00 's nachts werden ze opgetrommeld voor een nachtspel. De ene groep ging eerst kanoën, de andere groep door het pikdonkere bos het materiaal naar een plek brengen, om vervolgens te wisselen. Wat was het spannend zo pikdonker midden in de nacht!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vrijdag 11 mei

Toen ik eruit ging, rond 6:45 was alleen Tom de Jonge wakker. De rest lag nog heerlijk te slapen.

Maar om 8:00 moest echt iedereen eruit want er was nog een ochtend programma!

Na het ontbijt werden de sportkleren aangedaan en stond er een zeskamp op het programma. De 10 groepjes streden tegen elkaar op 6 onderdelen: watersoftbal, buikglijbaan, blind volleybal, katapult schieten, spinnenweb en een kruiwagenrace met water.

Het weer was ons goed gezind, het zonnetje begon te schijnen en de temperatuur steeg.

Na de zeskamp kwam de uitreiking. 3 van de 10 groepjes hadden de meeste punten, maar wel evenveel punten. Hoe moesten we dit nu oplossen?

Thomas had een idee; we moesten een zang competitie doen. Elk winnend groepje kreeg 1 minuut de tijd om een liedje uit het liedjesboek te kiezen. Dit moesten ze vervolgens laten horen en het publiek (de rest van de groepjes) mocht door middel van klappen laten horen wie het beste was. Hier kwam uiteindelijk een winnaar uit die een liedje met polonaise liet horen en zien.

Na de lunch (met suikerbrood hmmm) was het tijd om de spullen te pakken. Wat was het een bende!! Maar 1,5 uur later zag het er veel beter uit.

Bedankt voor alle ouders die wilden rijden en schoonmaken! Hierdoor liep het allemaal erg gesmeerd.

Rond 15:00 reden de 1e auto's terug naar Unitas. Hier stond nog wat drinken en een ijsje klaar.

Toen iedereen binnen kwam sloten we gezamelijk af...... met een..... liedje uiteraard!!

 

Bedankt voor het gezellige kamp! Wat hing er een leuke sfeer en wat hebben wij leuke jeugdleden en begeleiders.

Houd volgend jaar hemelvaart weer vrij, dan is het volgende jeugdkamp!

Via deze weg wil ik Tom & Robin van Tactief ontzettend bedanken voor hun hulp, inzet en leuke ideeen!

 

Meer foto's en een kampfilm volgen.

 

Groetjes, Mirjam