28-01

Na de nederlaag vorige week tegen LDODK A1 wilde Unitas A1 haar tanden laten zien. Maar waar vooraf gedacht werd aan een stunt, bleek de uitslag desastreus. Na een dramatische start was het Dalto dat de punten in Driebergen wist te houden. Met een 30-8 uitslag liet Dalto A1 niets heel van Unitas.

De hele week al heerste het gevoel bij Unitas dat er een mooie wedstrijd op de mat gelegd kon worden. Niets bleek echter minder waar. Aan de coaches van de Harderwijkers lag het niet, ze probeerden hun ploeg op alle mogelijke manieren het geloof te geven dat er gestunt kon worden. De junioren van Unitas lieten het echter in het veld afweten en hielden zich niet aan de afspraken. De supporters uit Harderwijk moesten lijdzaam toezien hoe bij Unitas erg veel mis ging.

De thuisploeg wist met het eerste schot van de wedstrijd direct de 1-0 binnen te schieten, alvorens de zoemer van de jurytafel door de hal klonk. Unitas stond verkeerd opgesteld en de wedstrijd moest weer opnieuw beginnen. Dalto liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en wist alsnog de snelle voorsprong te pakken. Unitas deed gauw iets terug en maakte de 1-1, dat was voorlopig ook de laatste goal die door Unitas gemaakt werd. De thuisploeg liep snel uit naar een 6-1 tussenstand waarna de coaches van Unitas gedwongen werden een time-out aan te vragen. Dit leek echter niet het gewenste effect te hebben. Pas nadat Dalto haar tiende goal van de wedstrijd maakte wist Unitas weer te scoren, waarop het scorebord een 10-2 tussenstand aangaf. Er werd uiteindelijk gerust met een 13-3 achterstand.

In de rust werd een andere aanvallende tactiek gekozen. Ook moesten er een stuk minder plaatsfouten gemaakt worden wilde Unitas nog een beetje met een goed gevoel het veld afstappen. De eerste goal in de tweede helft werd gemaakt door Unitas middels een strafworp. Maar ook de tweede helft was voor de thuisploeg, die uitliep van 13-4 via 22-7 naar de uiteindelijke uitslag van 30 tegen 8.

Unitas A1 heeft deze wedstrijd collectief gefaald, maar wil en moet de rug rechten tegen SKF A1. De ploeg uit Veenendaal heeft tot dusverre vier punten meer verzameld. In de eerste wedstrijd tussen beide ploegen wist SKF twee punten binnen te halen. Echter was Unitas in deze wedstrijd de betere ploeg en dus hebben ze alle vertrouwen in een wedstrijd waar wél de twee punten gepakt zullen worden, er zal echter wel harder gewerkt moeten worden en er zal meer beleving in het spel moeten zitten om weer enigszins in de ranglijst naar boven te kunnen kijken. Ondanks dat vertrouwen zullen ze uw support ook nu weer keihard nodig hebben in de strijd tegen degradatie. A.s. zaterdag zullen de korfballers het veld om 16:50 betreden om de wedstrijd tegen SKF te spelen.