18-02

Afgelopen zaterdag mocht de A1 van Unitas/Perspectief afreizen naar Nijeveen om het op te nemen tegen de koploper uit de poule. DOS’46 A1 had haar laatste vijf wedstrijden winnend afgesloten, had bovendien pas één keer verloren en was thuis ongeslagen. Een pittige wedstrijd zou er te wachten staan. Unitas/Perspectief wist uit haar laatste twee wedstrijden goed spel te laten zien en bovendien drie punten te pakken. Voor de ploeg uit Harderwijk zou een tweede overwinning op rij uiterst welkom zijn. Dat zou betekenen dat het in punten gelijk zou komen met concurrent SKF.

In het begin van de wedstrijd wisten beiden ploegen te scoren maar na de 1-1 nam DOS’46 het initiatief. Het liep al gauw uit naar twee doelpunten verschil, maar veel groter liet Unitas/Perspectief de achterstand niet worden. Aanvallend stond het prima alleen verdedigend werden nog teveel foutjes gemaakt. DOS’46 wist een aantal makkelijke doorloopballen te scoren waar Unitas/Perspectief het vaak met schoten van afstand of standaardsituaties moest doen. Na enige tijd was de concentratie bij Unitas/Perspectief even weg wat DOS’46 de gelegenheid gaf om uit te lopen naar een verschil van vier doelpunten. Youri en invalcoach Kim zagen zich genoodzaakt enkele wissels door te voeren maar dit had in de eerste helft geen resultaat meer. DOS’46 wist nog tweemaal te scoren alvorens het prima leidende arbitrale duo het rustsignaal gaf bij een stand van 17-13.

In de tweede helft wist DOS’46 wederom een paar doelpunten achter elkaar te maken. Unitas/Perspectief kwam op een achterstand van maar liefst negen doelpunten. De wedstrijd leek verloren en je zou zeggen dat Unitas/Perspectief haar best zou doen om de schade te beperken. Maar de ploeg uit Harderwijk toonde veerkracht. Lange aanvallen volgden elkaar op en deze werden vaak beloond met een doelpunt. DOS’46 werd slordiger en zij wisten vaak maar één doelpoging in een aanval te creëren. Unitas/Perspectief rook bloed en zag de achterstand kleiner en kleiner worden. Het kwam zelfs terug tot 25-23 waarna het op zoek ging naar de belangrijke aansluitingstreffer. Die viel echter niet waardoor DOS’46 toch weer iets wist uit te lopen en uiteindelijk wist te winnen met 30-25.

Één ijzersterke tweede helft bleek helaas niet genoeg voor de twee punten in Nijeveen. Unitas/Perspectief wist het DOS’46 zeker moeilijk te maken maar net niet moeilijk genoeg. De kansen op handhaving worden wel kleiner na deze nederlaag maar met drie goede wedstrijden op rij gaat Unitas/Perspectief vol vertrouwen richting de laatste vier competitiewedstrijden. Van deze vier zullen er drie afgewerkt worden in de thuishaven van Unitas/Perspectief. Eerst een weekend vrij en daarna hopen we u op 2 maart weer allemaal te zien om de A1 te komen aanmoedigen. Ze zullen geen last hebben van geluidsoverlast dus instrumenten en ander aanmoedigingsgereedschap zijn zeker welkom. Tot dan!