Nieuws

04-03

Na een goede wedstrijd tegen SKF, een uitstekende wedstrijd tegen Oranje-wit en een hele, hele goede wedstrijd tegen koploper DOS’46 kon de korfballoze zaterdag eigenlijk niet op een slechter moment plaatsvinden. Er zaten bijna twee weken tussen het begin van de vorige wedstrijd en het begin van het affiche Unitas/Perspectief A1 – Dalto A1. De tegenstander van deze wedstrijd was een play-off kandidaat en wist zelfs als enige ploeg dit seizoen DOS’46 te verslaan. Om te zien dat Dalto de gedoodverfde favoriet was hoefden jullie alleen maar naar de ranglijst en de uitslag te kijken van de vorige ontmoeting. In deze wedstrijd werd Unitas/Perspectief A1 volledig van de mat geveegd. Reden genoeg om revanche te nemen. Om te willen handhaven moest er deze keer eigenlijk gewoon gewonnen worden en dat werd dan ook het devies.

Unitas/Perspectief A1 begon ontzettend sterk, na de snelle 1-0 viel ook de 2-0 en binnen zeven minuten was Unitas/Perspectief uitgelopen naar een ruime en vroege voorsprong. Het was het sein dat Dalto A1 een time-out moest nemen om zand in de motor van de Harderwijkers te strooien. Dit leek niet het gewenste effect te hebben. De verdediging van Unitas/Perspectief A1 stond goed voor te verdedigen en in de aanval waren weinig kansen nodig om op een doelpunt te forceren. Na weer een aantal doelpunten wist de ploeg uit Driebergen dan eindelijk op het scorebord te komen. Hierna was het stuivertje wisselen totdat het rustsignaal klonk. Met een ruime voorsprong ging de thuisploeg rusten.

In de tweede helft was het eerste doelpunt weliswaar voor de bezoekers maar vervolgens nam de thuisploeg het initiatief weer over. Met de energie die in de wedstrijd gestoken werd en waar dat de sleutel bleek in de goede wedstrijden hiervoor ging Unitas/Perspectief A1 op zoek naar een grotere voorsprong. Die kwam er ook, van zeven doelpunten verschil werd de voorsprong uitgebouwd naar tien doelpunten verschil en dit gat leek dan ook onoverbrugbaar. De tweede helft wist de ploeg uit Driebergen net iets meer doelpunten te produceren dan in de eerste helft, maar dat bleek niet genoeg om nog enigszins aanspraak te maken op de punten die de beiden ploegen keihard nodig hadden. Dalto in de strijd om de play-offs en Unitas/Perspectief in de strijd tegen degradatie. Na deze overwinning, wederom goed spel én de achterstand op SKF die verkleind werd gaat Unitas/Perspectief A1 vol vertrouwen naar de laatste drie wedstrijden van het zaalseizoen.

Ohja, ik zal u toch nog iets moeten bekennen. Ik had dit wedstrijdbeeld en verslag vooraf al geschreven omdat ik vol vertrouwen was dat Unitas/Perspectief de goede lijn van de vorige wedstrijden ging doorzetten. Helaas verliep de wedstrijd helemaal anders en zal ik u hieronder dan maar verslag uitbrengen van de wedstrijdverloop over hoe het daadwerkelijk gegaan is.

A.s. zaterdag wacht de volgende wedstrijd voor de Harderwijkers tegen AVO. In de vorige ontmoeting werd er verloren maar Unitas/Perspectief A1 is er op gebrand om nu wel de punten binnen te slepen. We hopen op uw support. Tot zaterdag, om 16:30 in sporthal ‘de Sypel’.