Nieuws

23-09

Zaterdagochtend 21 september 2019 ging voor iedereen de wekker weer .. YES het is weer zaterdag, de leukste dag van de week; MATCHDAY! 
Ondanks dat de temperatuur afgelopen week afnam en de lange mouwen shirts tevoorschijn kwamen, was het een zonnige dag. Zowel Unitas 1 als 2 namen het op tegen GKV/Enomics. Het tweede wist na een zenuwslopende fase de punten mee naar huis te nemen. 

De omstandigheden waren perfect! Het weer was goed, het (kunst) gras was niet nat, de mandarijnen/bananen/kwarkjes zaten in de tas en de voorbereiding van afgelopen week was goed. Niets leek ons niet in de weg te staan om de overwinning op te eisen. 

Na het fluitsignaal van scheidsrechter M.S. de Groot knipperden wij met onze ogen en was de stand 3-0 in ons nadeel. GKV ging voortvarend van start en wij hadden hier geen antwoord op. De afronding liet ons behoorlijk in de steek, wat ook cruciaal is geweest deze wedstrijd. 

We gingen de rust in met een verschil van 10-4. 
Nadat we wakker werden geschut en met opgeheven hoofd de kleedkamer verlieten begonnen we aan de tweede helft. 
We kregen direct een strafworp tegen omdat we het niet eens waren met de beslissingen van de scheidsrechter, wat van grote invloed is geweest op ons spel.

We wisten het verschil nog naar 5 te brengen maar vervolgens werd er om en om gescoord en bleef GKV geduldig doorgaan met waar zij mee bezig waren. Thomas Jongma en Sarah van der Meer werden nog ingebracht en zorgde voor in totaal 3 extra doelpunten. Het resulteerde in een eindstand van 20-14. 

Wij waren het zeker niet altijd eens met de beslissingen van de scheidsrechter, maar moeten het toch echt bij ons zelf zoeken. We zijn niet scherp gestart en hebben de scherpte gedurende de wedstrijd ook niet gevonden. Genoeg punten waar we mee aan de slag kunnen komende week, om bij het eerstvolgende fluitsignaal te laten zien wat we er van geleerd hebben. 

Zaterdag 28 september strijden zowel Unitas/Perspectief 1 als 2 tegen OVVO/De Kroon. Wij zien jullie graag in Maarssen!