Nieuws

29-09

Unitas/Perspectief mocht aantreden tegen Ovvo in Maarsen. Dankzij de goede verdedigende druk van beide ploegen en de harde wind was het geen doelpuntrijke wedstrijd. Pas na 4 minuten viel het eerste doelpunt voor Unitas van Mike van Boven. Deze voorsprong bouwde zich uit tot 0-3 door o.a. een lastig af te maken doorloopbal van Sabine. Helaas kon deze voorsprong niet vastgehouden worden, omdat de kansen te dichtbij werden weggegeven (5-5). De laatste seconden voor rust scoorde Ovvo nog een knap afstandsschot, wat de ruststand op 6-5 bracht.

Na rust kwam snel de gelijkmaker van Thomas Hoekstra. Tot 8-8 bleef het gelijk op gaan. Daarna was het twee keer Ineke de Boer die Unitas weer een gaatje van 2 bezorgde (8-10). Na een actie van invaller Jort Wiegersma kon de scheidsrechter niet anders besluiten dan een strafworp te geven. We moesten even wachten met juichen tot de stip werkelijk door het mandje viel, maar het gat van 3 was geslagen. Ovvo wist de stand nog tot 9-11 te brengen, maar echt spannend werd het niet meer. Ineke en invalster Sarah van der Meer zorgden met twee schoten ervoor dat met 4 punten voorsprong de laatste minuten in konden worden gegaan. De winst leek binnen te zijn en dat was aan het spel te zien. Door de slordige laatste minuten kon Ovvo nog twee keer scoren (11-13). Na het fluitsignaal kon nu echt de winst gevierd worden en werden de nodige punten mee naar Harderwijk genomen.