Nieuws

05-04

Zoals al eerder te lezen was zijn we gestart met de bouw en wat voor start.....

Over de afgelopen weken is het gehele bouwterrein klaargemaakt voor de bouw door de firma Kamphorst. Denk daarbij aan de bouwinrit, het uitvlakken van het bouwvlak en het aanbrengen van een puinlaag waardoor het bouwverkeer veilig het terrein op kan.  Daarnaast is onze hoofdaannemer Willem van der Velde begonnen met het uitzetten van het bouwvlak, uiteraard een secuur werkje....de juiste afmeting, de juiste hoogte, afstemming met de gemeente etc.

Onze E-installateur van Drunen heeft verschillende kabels en leidingen de grond in gewerkt om straks het hele gebouw van stroom te voorzien. Gelukkig is Harmen van Drunen kind aan huis en denkt ontzettend goed mee dus een paar extra leidingen links en recht, een paar goede adviezen en vooral mouwen opstropen en zaken regelen....heerlijk.

De W-installateur Scheer en Foppen is bezig geweest met de gehele riolering, een wirwar van leidingen waren te zien op de bouwplaats.

Afgelopen week is er zelfs al beton gestort door de firma Haprekon, de betonwagens stonden in een lange rij te wachten om de gehele fundering te leggen. Fantastisch moment natuurlijk.

De komende week moet het beton uitharden, maar dat betekend niet dat er niks gedaan wordt. De komende week zullen de prefab beton elementen in Barneveld gegoten worden. Een proces dat vooraf werd gegaan door vele uren van tekenwerk waar de verschillende partijen heel wat bloed zweet en tranen in hebben zitten. Gelukkig allemaal goed verzameld door Pim van Tol onze architect.

Het kan dus zo zijn dat je de komende week wat grote elementen op de bouw ziet verschijnen. De verwachting is dat die op de plek worden gezet in de week 13 april. Daarna gaat het hard, op 30 April wil Haprekon de tussenvloer gaan leggen waarna begin Mei de bovenverdieping erop gezet gaat worden.

Jammer dat we nu met het Corona virus niet mogen sporten en de voortgang wekelijks kunnen meemaken. Het is helaas niet anders. We zijn als bouwcommissie blij dat de bouwers nog door kunnen bouwen. Ik zou zeggen als je op de fiets een rondje wilt maken ga dan eens langs bij het Slingerbos en aanschouw het mooie proces. Wel 1,5 meter afstand houden van onze bouwers natuurlijk.

Gelukkig hebben we ook onze ogen en oren op de bouw door het bouwteam. Henk van de Greijn en Peter van Uxem slapen zo’n beetje op de bouwplaats, Kars Pos wipt regelmatig aan om de voortgang te controleren. Daarnaast verwent Caro Scheringa de bouwers vaak met een kroketje of frietje want we moeten natuurlijk goed zorgen voor onze gasten.  

Naast het bouwgeweld op het terrein worden er achter de schermen ook nog veel zaken doorontwikkeld, denk aan onze verzekeringen, opvragen en afsluiten van aantal offertes tbv bouw, bouwbegeleiding, inrichting mbt keuken (zo is er een bezoek geweest aan korfbalverenging Ridderkerk; mooie indrukken opgedaan mbt keuken), sponsor mogelijkheden, financiële huishouding etc etc.

Een prachtige fase waar we als club momenteel in bevinden, positieve ontwikkelingen in een uiteraard heel vervelende tijd.

Vanuit de bouw kunnen we niet anders wensen dat we met z’n allen gezond blijven. Kijk af en toe eens op de bouw camera, rij af en toe eens langs en een mooie glimlach verschijnt op je gezicht

De bouwcommissie