04-10

Het was alweer tijd voor de vierde speelronde van het seizoen. Wederom op het mooie en goed gevulde complex van Unitas/perspectief. Na de winst van vorige week waren de spelers gebrand om de ongeslagen status vast te houden.

14:00 startte Unitas 2 tegen de koploper van hun poel GKV 2. De eerste helft oogde tot tegenstelling van de vorige wedstrijden wat slap aan de kant van Unitas waardoor ze met een 7-11 achterstand de kleedkamers in gingen. Tweede helft werden de zeilen bijgezet door onder andere een paar wissels. Het mocht helaas niet baten wat resulteerde in een 15-20 verlies.

Om 15:30 was het de beurt aan de hoofdmacht van Unitas. GKV staat nog met 0 punten onderaan, wat je niet zou verwachten als je naar de ploeg kijkt. Desalniettemin werd voorafgaand aan de wedstrijd uitgesproken door GKV dat ze met volle vertrouwen naar Harderwijk zijn gekomen om de eerste 2 punten binnen te slepen.

Unitas opende de score met een schot van Daan Reijgersberg. Waarbij kort daarna het antwoord van GKV kwam met de 1-1. Het was constant stuivertje wisselen tot 5 minuten voor rust Jolien Landman het eerste gaatje van de wedstrijd sloeg met 9-7. Beide ploegen lieten niks aan elkaar over, wat resulteerde in mooie duels.

Unitas was helaas nog niet in staat om in de eerste helft een groter gat te slaan. Hierdoor bleef de ploeg uit Gorinchem ruiken dat er wat te halen viel. Met een ruststand van 10-8 konden beide ploegen zich voorbereiden op de tweede helft.

De tweede helft slaagde Unitas er wederom niet in om een gat te slaan. Het percentage was laag, van beide kanten. Na een scoreloze periode van bijna 8 minuten met 14-12 werd er door de van vak gewisselde Mike van Boven een belangrijk doelpunt gemaakt. Met nog zo’n 8 minuten te spelen en een stand van 15-12 had Unitas de beste kaarten in handen maar was er nog niks gespeeld.

Er werden lange aanvallen gespeeld bij Unitas door goed werk onder de korf van Mark Kreikamp. Een goal liet echter op zich wachten. Opgeven staat niet in het boekje van de Gorinchemmers, dat lieten ze zien door twee goede goals te maken en de stand weer op 15-14 te trekken. Met nog zo’n 5 minuten te spelen beloofde het een spannend slotfase te worden. Het publiek ging achter de thuisploeg staan en liet goed van zich horen.

Wederom werden er goede aanvallen gedraaid met veel kansen. Uiteindelijk was het Renee Havenaar die de cijfers 16-14 op het scorebord wist te zetten. De coach van GKV nam gelijk een time-out en sprak zijn spelers toe. Ze kwamen nog tot 16-15 terug, maar door goed werk in de verdediging en door lange aanvallen te spelen, was het Unitas die aan het langste eind trok.

De vreugde was groot en het publiek stond op de banken. Unitas is blij met deze 2 punten. Ze hebben de koppositie nog in handen, maar weet ook dat er nog genoeg te verbeteren valt.

Volgende week reist de selectie af naar Scheveningen.

• 14:00 KVS/Maritiem 2 tegen Unitas/Perspectief 2
  • 15:30 KVS/Maritiem 1 tegen Unitas/Perspectief 1