Nieuws archief van oktober 2021

31-10

Vanaf maandag 1 november starten de zaaltrainingen weer. Weten waneer en waar jij moet trainen?
check het traingingschema


31-10

Zaterdag 23 oktober heeft Kjell Jacobi, op dit moment speler van Dalto Driebergen (maar oud-speler van Unitas/ Perspectief), zijn scheidsrechterdiploma behaald.
a een goede voorbereiding op het examen en begeleiding door Gerrit van der Beek, moest Kjell de wedstrijd Hellas A1- Wit Blauw A1 tot een goed einde zien te brengen. Dit ging hem zeer goed af, ondanks dat het een spannende wedstrijd was, die ongeslagen koploper Hellas met 10-13 verloor. Beide ploegen waren zeer tevreden over de rustige en gedecideerde wijze waarop Kjell deze wedstrijd begeleidde. Gelukkig was ook de examinator van de Bond deze mening toegedaan en gaf aan dat Kjell klaar is om officiele bondswedstrijden te gaan fluiten.
We feliciteren Kjell dan ook van harte met deze prestatie.

Namens Unitas/ Perspectief kreeg de kersverse Bondsscheidsrechter een bos bloemen overhandigd. We zijn bijzonder blij dat Kjell in de toekomst wedstrijden voor Unitas/ Perspectief gaat fluiten. Dit geeft wel aan dat Unitas/ Perspectief nog steeds zijn vereniging is. We wensen Kjell heel veel succes in zijn scheidsrechterscarriere en hopen dat hij vele wedstrijden voor onze vereniging zal gaan fluiten.


31-10

Kijk hem glunderen onze Gerrit, staat hij toch mooi met een Badge of Honour vermelding door de International Korfball Federation in Antwerpen tijdens het EK.


Lees verder

31-10

Afgelopen zaterdag hebben we nog een mooie afsluiting gehad van de eerste helft veldseizoen. Unitas 1 & 2 wisten beiden te winnen bij OVVO te Maarssen. Onder gure omstandigheden werd er veel strijd geleverd en gewonnen waarmee het eerste zich ‘ herfstmeister ‘ mag noemen. Een zeer knappe prestatie van de spelers, trainers en de staf!


Lees verder

30-10

Electro World Harderwijk, de nieuwe elektronicazaak aan de Smeepoortstraat 26, is de komende drie jaar sponsor van korfbalvereniging Unitas/Perspectief. Franchisenemer Martin van de Kolk tekende vrijdag 29 oktober het contract samen met Jesse de Ruigh van de sponsorcommissie.

De Puttenaar is bekend met korfbal; in het verleden was hij actief bij KV De Meeuwen in de sponsorcommissie, als teambegeleider bij het eerste en in het bestuur. Nu hij ondernemer is geworden in Harderwijk, zocht hij zelf contact met Unitas. ,,Korfbal is een gezinssport en Unitas een familievereniging. Dat vind ik een belangrijk aspect, want het gezin is ook een doelgroep voor mijn winkel. Bij korfbal ervaar ik een gemoedelijke, open sfeer. Het is een sociale omgeving waar je wat dichterbij staat. Ik hoop op een wisselwerking die ons allebei op de lange termijn wat oplevert.’’


Lees verder

29-10

Update! Arnoud van het Sportcafe de Sypel sponsort de daghappen met €2,50 per daghap! Wat een leuke actie:).  Reken je morgen de daghap af met je Unipas kost dat nu maar €4,50! Op naar een gezellige afsluiting van het veldseizoen. Tot morgen en Arnoud bedankt!!

As zaterdag 30-10 is alweer de laatste competitie dag voordat we naar binnen gaan. Normaal gesproken een moment waar we naar uit kijken, weer lekker in de zaal waarbij we dicht op het veld onze top teams kunnen aanmoedigen. Maar nu met de mooie sfeer bij onze thuiswedstrijden vanaf de tribune aan het Slingerbos voelt dat toch anders!

Om het goede gevoel nog even vast te houden hebben we besloten om op 30-10 nog 1 keer de daghap( 1/2 kip + friet of aardappelschijfjes ) aan te bieden en in de avond nog gezellig een drankje te nuttigen (kantine commissie dank hiervoor!!). De selectie speelt in Maarssen en zal aansluitend op de wedstrijden naar het Slingerbos komen om daar de goede seizoen start samen met de vereniging te vieren!

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we onze selectie in de middag massaal gaan aanmoedigen in Maarssen. Om 1430 begint het 2e en om 1600 gaat onze hoofdmacht het veld betreden.

Voor de mensen die niet willen reizen staan mooie thuiswedstrijden gepland van Unitas/Perspectief  A2 & 4. Daarna even lekker blijven hangen zodat we er een leuke avond van kunnen maken!


27-10

Graag stellen wij onze nieuwste sponsor aan u voor. Meet; Tapasbar Fuego in Harderwijk. Deze leuke en gezellige tapasbar is te vinden in de binnenstad van Harderwijk. Na jaren aan de Smeepoortstraat gezeten te hebben, is Tapasbar Fuego dit jaar verhuisd naar de Bruggestraat. Daar hebben ze een zeer sfeervolle plek weten te maken voor heerlijke tapas in combinatie met de lekkerste cocktails. Vanaf heden zul je elke zaterdag weer de herinnering krijgen om daar te gaan eten, want Fuego heeft een prachtig sponsorbord aan het veld bij Unitas/Perspectief. Dus voor een gezellige avond met z’n twee, een leuk familie diner of bijvoorbeeld een teamuitje; reserveer direct een tafel bij Tapasbar Fuego.

https://www.fuego-tapasbar.nl/


27-10

We hebben weer schitterende toevoegingen mogen doen aan ons mooie clubgebouw, de nieuwe watertappunten bij de ingang van Unitas. Twee mooie plekken om een bidon, flesje, beker of hele jerrycan te vullen. Speciaal gemaakt voor iedereen die ons mooie complex bezoekt. Heb jij het waterpunt al gebruikt?

Deze waterpunten zijn mogelijk gemaakt door twee waanzinnig mooie sponsoren. Kern Notarissen is al jaren trouwe sponsor waar we ontzettend blij mee zijn. Dit jaar prominent zichtbaar als sponsor van ons waterpunt.

De andere sponsor is er eentje die we nieuw mogen verwelkomen bij Unitas/Perspectief. Become-IT is het bedrijf waar ons kersvers bestuurslid Jesse Roozeboom werkzaam is. Samen met een team is hij bezig met een IT Programma te verkopen en installeren door heel Nederland. Het is een alles-in-een online bedrijfssoftware voor vakmensen, 100% papierloos en een mooi portaal voor ideale communicatie.

Benieuwd naar mogelijkheden? Vraag een gratis demo aan! https://www.become-it.nl/demo/


24-10

Afgelopen zaterdag 23 oktober moest de selectie van Unitas/Perspectief helaas apart van elkaar spelen. Het eerste moest tegen Velocitas uit Leiderdorp en het tweede trad aan tegen DSC 3 uit Eindhoven. Na een regenachtige week mocht Unitas/perspectief 1 deze zaterdag aantreden tegen Velocitas 1. Gelukkig was het droog en werden wij toegejuicht door een aantal meegereisde supporters, waarvoor dank!


Lees verder

21-10

Na een bewogen periode kunnen wij eindelijk genieten van onze mooie sport en nieuwe accommodatie! De sponsorcommissie heeft in de tussentijd niet stil gezeten en men is o.a. weer gestart met het sponsordoek. Tot op heden heeft dat geresulteerd in maar liefst 27 sponsoren voor de sponsordoeken! Er zijn echter nog een paar plekjes op het sponsordoek! Verzoek aan onze leden: Kennen jullie bedrijven of ondernemers die een (kleine) financiele bijdrage willen doen aan onze vereniging? Vraag ze dan voor ons sponsordoek! Neem voor meer informatie contact met ons op via sponsoring@ckvunitas.nl

Het sponsordoek blijft een enorm succes en hier zijn wij uiteraard super blij mee. Tijdens de veldcompetitie hangt het doek langs de sportvelden van het Slingerbos en tijdens de zaalcompetitie wordt het doek opgehangen in de sporthal waar de wedstrijden van Unitas-Perspectief worden gespeeld.

2021-2022
De kosten zijn € 100,00 en wordt begin van het seizoen gefactureerd. U zit dus niet vast aan een langdurig contract.


20-10

Afgelopen woensdag 13 oktober was de ledenvergadering 2021, de eerste ALV in onze nieuwe accommodatie. De notulen van deze vergadering kunt u terugvinden via deze link


18-10

Afgelopen zaterdag 16 oktober trad de selectie van Unitas/Perspectief aan tegen BEP uit Purmerend. 

Om 14:00 uur startte de wedstrijd van Unitas/Perspectief 2 tegen BEP 2, waar op voorhand Unitas de favoriet was met al 6 behaalde punten terwijl BEP 2 pas tot één overwinning wist te komen. Echter was dit vanaf het begin niet te zien in het wedstrijdbeeld, Unitas 2 liep achter de feiten aan en verloor uiteindelijk de wedstrijd met 16-18. 

Vervolgens was het tijd voor de hoofdmacht van Unitas. Nadat er in de voorbereiding nog gedacht werd aan de moeizame overwinning op BEP vorig jaar in Purmerend werd het vizier op scherp gesteld. Coach Marc Houtman waarschuwde dat de ploeg vanaf het eerste fluitsignaal scherp en alert moest zijn. 


Lees verder

17-10

Wat was het weer een geweldige dag op ons sportpark! Er waren de hele dag wedstrijden, het 1e pakte de volle winst, er was weer een daghap en we hebben 3 kampioenschappen kunnen vieren!

 

Het eerste team dat we konden huldigen was de E6. Zij hebben elke wedstrijd in hun competitie gewonnen en zijn dus overduidelijk kampioen. Ze waren zelfs zo sportief om de tegenstander de laatste wedstrijd met 1 speler extra te laten spelen. Na de wedstrijd tegen Telstar die met 9 doelpunten verschil gewonnen werd, hebben ze de kampioens-medaille ontvangen! Daarna hebben ze lekker met z'n allen patat gegeten.

Het volgende team dat kampioen is geworden: de B2! Ook zij hebben al hun wedstrijden gewonnen in een poule waarin Telstar, Spirit en Dindoa de tegenstanders waren. Na terugkomst bij Unitas werd er gedoucht en konden ze fris en fruitig het kampioenschap vieren met patat en drinken. Het was mooi om te zien dat een geblesseerd teamlid, ondanks haar krukken, er ook bij was.

Unitas C3 won na een zinderende eindsprint het kampioenschap door gelijk te spelen tegen Dindoa. Er moest minimaal 1 punt gehaald worden tegen Dindoa, de spanning was om te snijden bij de kinderen, de trainers en het publiek. Gelukkig werd er in de laatste minuut de gelijkmaker gescoord zodat er lekker genoten kon worden van dit kampioenschap!

Als vereniging zijn we trots op onze kampioenen en willen de trainers/trainsters van de teams bedanken voor hun inzet!


15-10

Misschien heb je het wel voorbij zien komen de afgelopen weken, van 6 september t/m 11 oktober was de eerste ronde van de beweegcarroussel voor 55+ georganiseerd door GA Harderwijk! Iedere maandagochtend gedurende 6 weken lang zijn was er de mogelijkheid om mee te doen aan de clinics van verschillende sportclubs, waaronder bij de korfbalclinics vanuit Unitas! De verschillende clinics waren allemaal op de velden van hockeyvereniging de Mezen. De andere deelnemende clubs waren de hockeyvereniging, tafeltennis, voetbal en volleybal.


Lees verder

15-10

Tijdens de ALV hadden we weer het heugelijke feit om onze jubilarissen in het zonnetje te zetten. In dit geval waren het:

Nico Middelbos – 40 jaar
Ronald Korevaar - 25 jaar 
Kevin ter Maten – 25 jaar
Lianne Koopmans - 25 jaar

Kevin en Lianne waren de avond aanwezig en ontvingen mooie bos bloemen van scheidend voorzitter Jos

 


15-10

Afgelopen woensdag was de ledenvergadering 2021. Een bijzonder vergadering die voor het eerst in onze nieuwe accommodatie gehouden kon worden. Tijdens de vergadering zijn 5 nieuwe bestuurders gekozen maar hebben we ook afscheid genomen van 3 bestuurders. De leden van Unitas bedanken de volgende personen voor hun inzet de afgelopen jaren:

Jos Aikema – Voorzitter
Robert den Hartog – Penningmeester
Niels van Beek – TZ

Unitas bedankt bestuurders


14-10

Komende zaterdag, na de wedstrijd van het 1e, wederom een geweldige daghap bij Unitas. Dit keer verrast de keuken je met een geweldige Uniburger (van onze slager Beert Karssen) met heerlijk krokant gebakken friet! Met de korting van de Unipas slechts € 5,85. Dus zorg dat je de Unipas bij je hebt of de KNIP app op je telefoon.


Lees verder

13-10

Het bestuur is blij dat we dit jaar weer een fysieke ledenvergadering kunnen houden. Daarom nodigen wij alle Unitasleden van 15 jaar en ouder en ouders van onze jeugdleden van harte uit voor de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering, die gehouden wordt op woensdag 13 oktober 2021, aanvang 20.00 uur in onze accomodatie.

De agenda en de jaarverslagen staan online. Het financieel jaarverslag en de begroting kun je opvragen via de penningmeester@ckvunitas.nl.

Tijdens deze vergadering zullen ook bestuursverkiezingen plaatsvinden. Er zullen in totaal 5 nieuwe bestuursleden worden gekozen. Via deze link stellen de kandidaat bestuursleden zich voor. 


11-10

Op deze vijfde speelronde van het seizoen mochten zowel Unitas/Perspectief 1 en 2 aantreden op het zonovergoten complex in Scheveningen. Er zijn mindere momenten te bedenken om af te reizen naar deze badplaats.

Unitas/Perspectief 1 en KVS/Maritiem 1 mochten deze middag gaan uitmaken wie de strijd om de koppositie ging winnen. Net als de twee voorgaande wedstrijden, weer een ploeg die in de zaal in de Hoofdklasse uitkomt, dus op papier ook nu dus weer een wedstrijd waarbij er gevraagd werd om te pieken! Wedstrijdspanning genoeg dus. Gelukkig gaf Unitas/Perspectief 2 alvast het goede voorbeeld, door een puike wedstrijd op de mat te leggen tegen een fysiek sterk team van KVS/Maritiem 2. De eerste twee punten waren binnen! Vervolgens de pittige taak aan het vlaggenschip om hier de verdubbelaar op in te zetten.


Lees verder

11-10

Vandaag/deze week hangen wij de Regenboogvlag uit. 11 oktober is de internationale Coming Out Day. Dit is een dag waarop in heel Nederland aandacht wordt besteed aan het moment waarop personen die zich identificeren als LHBTIQ+ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse, queer, aseksueel, panseksueel en andere seksuele voorkeuren en genderidentiteiten) openlijk voor hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of sekse uitkomen. 


Lees verder

08-10

Beste Unitassers,

Inmiddels is het korfbalseizoen weer volop in gang! Heb je een blessure of een pijntje? Maak dan een afspraak voor het gratis blessurespreekuur op de vereniging bij fysiotherapeut Jeroen Dirksen!
Het blessurespreekuur vindt wekelijks plaats op dinsdag van 19:00 tot 20:00. Maak een afspraak via je trainers of direct bij Jeroen Dirksen: 0655152561.

Namens de Berekuyl,

Jeroen Dirksen. 
Home - De Berekuyl


06-10

Elk lid van de Rabobank heeft ook dit jaar weer de mogelijkheid om zijn of haar stem uit te brengen op een vereniging naar keuze. Jouw stem is dus geld waard en natuur kies je er voor om op CKV Unitas/Perspectief te stemmen. Klik snel op lees verder om te zien hoe jij de vereniging gratis kan ondersteunen!


Lees verder

04-10

Het was alweer tijd voor de vierde speelronde van het seizoen. Wederom op het mooie en goed gevulde complex van Unitas/perspectief. Na de winst van vorige week waren de spelers gebrand om de ongeslagen status vast te houden.


Lees verder

04-10

Wil jij €50,- verdienen? Dat kan heel makkelijk in de maand oktober!

Wat moet je doen..?

  • ga opzoek naar een nieuwe sponsor voor onze club
  • voor minimaal 3 jaar (standaard contractduur)
  • met een minimaal sponsorbedrag voor €250,- per seizoen
  • Wedstrijdshirts met logo per team €350,- of bordsponsor langs het veld vanaf €250,-
  • na het tekenen van het contract met de nieuwe sponsor, krijg jij €50,- op je Unipas gestort!

Weet jij een sponsor die met ons in gesprek wil? Geef het door aan de sponsorcommissie ( sponsoring@ckvunitas.nl )


03-10

Aanstaande zaterdag vertrekt onze selectie om 17:15 met drie busjes richting Dordrecht.
Wij zoeken hier echter nog twee chauffeurs voor! Hoe gaaf is het om onze sterren te mogen vervoeren!
Wie wilt  (en niet onbelangrijk kan) er rijden? Stuur een berichtje naar Info@ckvunitas.nl.