Nieuws

14-06

Juni 2017

TC Nieuwsflits:
Met deze nieuwsflits hopen we een ieder te informeren over lopende zaken binnen de TC. Zijn er vragen en/of opmerkingen, horen we die graag.

Nieuwe leden in de TC:
We trappen af met het feit dat TC is uitgebreid met drie leden. Wendy Groen, Marc Houtman en Gert-Jan van de Glind zijn sinds kort toegetreden tot de TC. We hopen met elkaar op een vruchtbare samenwerking waarin we met elkaar aan de slag gaan met oude en nieuwe doelen.

Terugblik op prioriteiten afgelopen seizoen:
Prioriteit 1 was het handhaven van ons 1e in de hoofdklasse zowel op het veld als in de zaal. Helaas moeten we constateren dat dit, mede door de vele blessures, niet helemaal gelukt is. Op het veld doet ons vlaggenschip een stapje terug. Dat biedt weer uitdaging voor volgend seizoen om ons plekje in de hoofdklasse weer terug te veroveren!

Prioriteit 2 was het handhaven van ons 2e in de reserve hoofdklasse zowel op het veld als in de zaal. Waar het bij het 1e niet lukte, lukte het ons 2e wel en dat is met recht een knappe prestatie! Met bij vlagen attractief korfbal werden er mooie wedstrijden met goede resultaten gehaald en daarmee werd voldaan aan de doelstellingen: Tweemaal handhaving!

Prioriteit 3 betreft de A1: Meestrijden om het kampioenschap in de overgangsklasse zowel op het veld als in de zaal. Hier kunnen we de vlag uithangen, want het bleef niet bij meestrijden. Onze A1 pakte twee keer de titel en komt volgend seizoen zowel op het veld als in de zaal uit in de hoofdklasse! Daar mogen we trots op zijn!

Prioriteit 4 was het handhaven van ons 3e in de reserve overgangsklasse zowel op het veld als in de zaal. Ook ons 3e presteerde uitstekend door veel punten te pakken en daarmee tot twee keer toe hoge ogen te gooien in de poule. Met twee derde plaatsen heeft dit team een prima prestatie geleverd.

Prioriteit 5 was het handhaven van ons 4e in de reserve 2e klasse zowel op het veld als in de zaal. Ondanks een goede inzet in deze enthousiaste ploeg is het niet helemaal gelukt om deze doelstelling te halen. In de zaal werden er te weinig punten gehaald om in de reserve 2e klasse te blijven.

Prioriteit 6 was het handhaven van ons 5e in de reserve 3e klasse zowel op het veld als in de zaal. Helaas is dit niet gelukt. Op het veld en in de zaal lukte het dit jonge seniorenteam niet om voldoende punten te pakken. Een goede trainer werd en wordt hier enorm gemist.

Prioriteit voor de TC:
Een grote uitdaging lag er dit seizoen in het zoeken naar een nieuwe hoofdtrainer. Als TC besloten we een werkgroep samen te stellen om wat extra expertise te gebruiken en om een breed gedragen keuze te maken. De werkgroep bestond uit Marc Houtman, Hannarixt de Vries, Frans Aartsen, Wouter van Ree, Mirjam Postma en Marleen Ruitenbeek. Het is de werkgroep gelukt om Daniël de Bruijne te contracteren. Een trainer waar we veel vertrouwen in hebben en met een goed gevoel het nieuwe seizoen mee gaan starten.

Train(st)er Unitas/Perspectief 4 en 5:
Op meerdere plekken is te lezen dat de nood hoog is. Al ruim 5 jaar zijn we zoekende naar kandidaten die de rol van trainer/coach op zich zou willen nemen. Ook in deze nieuwsflits luiden we nog maar eens de noodklok: Ken je iemand, weet je iemand, wil je zelf, heb je een oplossing, laat het ons weten!

Tot zover de Nieuwsflits!

Sportieve groeten,

De TC