Nieuws

19-10

Oktober 2017

TC Nieuwsflits:
Met deze nieuwsflits hopen we een ieder te informeren over lopende zaken binnen de TC. Zijn er vragen en/of opmerkingen, horen we die graag.

Terugblik 1e helft veldseizoen:
Het eerste deel van de veldcompetitie zit erop.
Unitas / Perspectief 1 heeft zichzelf na een wat rommelige seizoenstart in een lastige poule en wat onnodig puntverlies in een moeilijke uitgangspositie gespeeld. Na het zaalseizoen ligt er een grote uitdaging voor de ploeg van Daniël de Bruijne om aan de doelstelling te voldoen: Terugkeren naar de hoofdklasse.

Unitas / Perspectief 2 komt uit in de reserve hoofdklasse en staat daar onderin de middenmoot, echter staat alles dusdanig dichtbij elkaar, waardoor de ploeg van John Jonker ook na de zaal nog vol aan de bak zal moeten om zichzelf veilig te spelen.

Unitas / Perspectief 3 presteert wederom uitstekend. Zij nemen halverwege de competitie een gedeelde koppositie in. Dat is knap in de reserve overgangsklasse. Wie weet waar dat eindigt?!

Unitas / Perspectief 4 draait stroef en met tot nu toe alleen maar nederlagen is de groep toe aan wat succes. In de zaal acteert Unitas 4 op een niveau lager, wat wellicht voor wat meer succeservaringen en spelvreugde kan zorgen.

Unitas / Perspectief 5 draait op volle toeren. Halverwege de competitie gaan ze als koploper het zaalseizoen in, dat biedt een mooi perspectief voor de tweede helft van de veldcompetitie.
Het 5e kamt nog altijd wel met een krappe bezetting bij de dames. Dankzij een aantal dames die zich zeer flexibel hebben opgesteld zijn de gaten tijdens het veldseizoen goed opgevuld. Echter zou het natuurlijk mooi zijn als er wat aanvulling komt. Tips? Ken je dames, maar ook heren zijn natuurlijk van harte welkom, die interesse hebben om te korfballen? Geef het door!

Unitas / Perspectief 6 komt uit in een kleine poule waar het de strijd om de titel aan moest gaan met streekgenoot Dindoa. Doordat de concurrent in de laatste speelronde punten liet liggen, mag ons 6e zichzelf de trotse kampioen noemen en dat is een felicitatie waard, zeker gezien het overtuigende doelsaldo! Een mooie prestatie!

Midweek 1 is nog altijd ongeslagen en dat betekent dat het kampioenschap binnen is. Een fantastisch resultaat na louter overwinningen.

Zaalseizoen:
Unitas / Perspectief 1 komt in de zaal uit in de hoofdklasse en dat is natuurlijk heel mooi, maar zorgt er ook voor dat wij als vereniging veel moeten regelen. Iemand die we daarin even willen noemen, omdat hij bergen werk verzet achter de schermen: Onze hoofdklassemanager Maarten Bakker, bedankt!

Jurytafel:
Ook dit seizoen moet er bij verschillende teams een jurytafel bemand worden, zelfs meer dan ooit. Dankzij de inzet van velen is het, op een paar plekken na, gelukt om dit voor elkaar te krijgen. Een aantal mensen zijn bereid om ondanks de zeer korte termijn de opleiding te volgen tot juryvoorzitter, waarmee we als vereniging enorm geholpen zijn, bedankt! Heeft u ook interesse om plaats te nemen aan de jurytafel? Laat het ons weten!