17-10

Om 14:30 uur stond eerst de wedstrijd van Unitas/Perspectief 2 op het programma tegen DSC 3. Unitas 2 kent een geweldige seizoenstart met 12 punten uit 6 wedstrijden tot dan toe. Waar DSC 3 scherper begon en al snel op een 0-2 voorsprong kwam, was het Unitas wat vervolgens het initiatief in de wedstrijd overnam. DSC 3 nam voor het eerst een time-out op een stand van 7-3. De ruststand wordt uiteindelijk bepaald op 8-5. In de tweede helft wordt de voorsprong uitgebouwd wat ruimte laat voor wat A1 spelers om in te vallen. Onder andere het debuut van Bert Hopma Zijlema. Uiteindelijk wint Unitas/Perspectief 2 met 15-12 van DSC 3.

Om 16:00 uur was het de tijd voor de wedstrijd Unitas/Perspectief 1 - Nic 1. Bij de start van de wedstrijd had Unitas 1 6 punten behaald uit 6 wedstrijden. Nic daarentegen was nog blijven steken op 0 punten uit 5 duels. Nic was dus gebrand om daar verandering in te brengen. Na het oplopen met de toppers van de E5 en E6 floot het scheidsrechters duo van der Terp en de Groot voor het begin van de wedstrijd. Dat Nic 1 gretig zou zijn was al snel te merken. Zo werd het allereerste schot van Harderwijkse zijde direct geblockt. Unitas 1 begon de wedstrijd niet scherp en Nic 1 liep direct uit naar een 2-7 en even later 3-8 tussenstand. Reden voor Marc Houtman om Thomas Hoekstra in te brengen die even later direct het verschil maakt met twee vlugge doelpunten. Het slotoffensief voor Unitas was sterk wat zorgde voor een rush van 6 van de laatste 7 goals voor rust. Dit resulteerde in een 9-9 ruststand.

In de rust wordt er besproken om het laatste deel voor rust door te zetten om zo snel mogelijk op voorsprong te komen en de wedstrijd te gaan beslissen. Ook na rust is het Thomas Hoekstra met twee goals die uitstekend invalt. De oranjehemden krikken de voorsprong meteen op naar 4 goals, 13-9. Dit is het moment om de wedstrijd in het slot te gaan gooien. Echter door twee persoonlijke fouten in de verdediging biedt dit de mogelijkheid voor Nic 1 om weer terug in de wedstrijd te komen. De Groningse ploeg grijpt deze kans met beide handen aan en komt terug tot een gelijke stand van 13-13. Vervolgens zorgt Sabine Verhoef met twee belangrijke treffers ervoor dat de Groningse hoop snel verminderd wordt. Nadat Thomas Hoekstra even later met zijn vijfde treffer de 17-15 op het scorebord zette, was het slotoffensief voor Noah Bijsterbosch die nog twee doelpunten voor zijn rekening nam. De eindstand is dus 19-15, al met al een moeizame start maar een goede comeback die hebben gezorgd voor een mooie overwinning. Een vermelding waard is het sterke verdedigen van de Harderwijkse dames, die lieten er namelijk maar twee door.

Volgende week is het alweer tijd voor de laatste veldwedstrijd van de eerste seizoenshelft. Zowel het tweede als het eerste kan op bezoek bij Groen-Geel in Wormer.

Voor het tweede een mooie wedstrijd waarbij zowel Groen-Geel als Unitas in de eerste 7 duels nog geen puntverlies heeft geleden. Deze wedstrijd zal plaatsvinden om 16:00 uur.

Het eerste van Groen-Geel wist afgelopen zaterdag voor het eerst punten te laten liggen in Wageningen door met 22-18 te verliezen. Groen-Geel zal tevens ook de eerste tegenstander zijn in het korfballeague seizoen in de zaal.

Wij kunnen als selectie dus alle steun gebruiken komende zaterdag in Wormer. We zien jullie graag daar!

De New York Pizza Harderwijk speler van de wedstrijd was Thomas Hoekstra met 56% van de stemmen.
2e Mark Kreikamp met 13 % van de stemmen.
3e Sabine Verhoef met 12 % van de stemmen.