Nieuws archief van februari 2020

23-02

Start Bouw, vrijwilligers gezocht:

Op zaterdag 29 februari om 9 uur willen we graag met een aantal vrijwilligers een begin maken met de bouw inrit. Hier hebben we een aantal scheppen en kruiwagens voor nodig en handkracht (sjouwers).

Kan jij meehelpen? Meld je dan aan bij Henk van de Greijn (H.vandegreijn @ hotmail.com)

Vele handen maken licht werk! Laat dit het begin zijn van ONZE accommodatie!


21-02

Trek je Onesie maar aan, want ook jullie, van de F, E en D-jeugd, gaan een feestje bouwen! Op zaterdag 22 februari gaan we lekker pannenkoeken eten, dansen en gek doen in de Kantine van Unitas. Vanaf 18.00 uur staan de pannenkoeken( gesponsord door Sportcafe De Sypel ) voor jullie klaar. Dat is toch geen betere start van de voorjaarsvakantie?  

Laat je even weten of je ook komt?
Entree: 2 euro

Dresscode: je ONESIE

#pannenkoeken #feest #onesie


20-02

De eerste vergadering voor het Unitas/POS zonwering kamp is een feit! We kunnen jullie alvast vertellen dat het kamp op woensdag 20 mei (we starten na schooltijd) t/m vrijdag 22 mei (einde van de middag) is. Voor wie: ALLE Unitas jeugd! Dus Kangaroes, F, E, D, C, B en natuurlijk de A-jeugd.
 
Binnenkort volgt er meer informatie en kunnen jullie je ook gaan aanmelden! Blijf het nieuws dus goed volgen hier!

 

Namens de kampcommissie 2020

Inge, Maarten, Ton, Thomas, Hessel & Mirjam


18-02

Komende zaterdag wordt er een benefiet korfbal wedstrijd georganiseerd bij CKV Spirit in Voorthuizen en daarna is een groot feest.

Deze wedstrijd en dit feest zal georganiseerd worden om geld in te zamelen voor Hilbert Davelaar die een reis naar Amerika gaat maken voor een behandeling. Voor meer informatie kan u de website van Hilbert zelf bekijken: www.hip2020.nl 
Hoe mooi zou het zijn om als er naast naast mensen van Spirit, Odik, Telstar en de Meeuwen ook Unitassers zouden komen om Hilbert en zijn gezin een flinke duw in de rug te kunnen geven. 
Meer informatie is ook te vinden op de facebookpagina: https://www.facebook.com/events/2625612654333490/


17-02

Na het aanstellen van de nieuwe hoofdtrainer, het verlengen met de trainer van Unitas/Perspectief 2, is er meer goed nieuws. Met ingang van het nieuwe seizoen zal Harold Guljé een trainersduo vormen met Jan Kok bij Unitas/Perspectief 3.

Harold is een bekend gezicht bij Unitas. Hij doorliep als speler met vele successen alle selectieteams in de jeugd en kende vele hoogtepunten in de vorm van (Nederlands)kampioenschappen. Ook als trainer heeft Harold ervaring. In 2003 haalde hij al zijn trainerspapieren en gaf hij veelal trainen aan jeugdteams, waaronder de E1, B1 en A2. Na een tijdje vooral korfbal te hebben gekeken, zijn we blij dat we Harold weer écht in actie gaan zien langs de korfballijnen.

Als technische commissie zijn we blij dat we, zeker met het oog op de doorstromende jeugd, weer een mooi trainersduo hebben weten te strikken voor deze klus. Jan, die zijn 11e(!) jaar in gaat als trainer van het derde, kent als geen ander het klappen van de zweep. Het is mooi dat deze clubman zich wederom blijft inzetten voor ons derde. Met Harold heeft hij een trainer naast zich die voor wat nieuwe, tactische impulsen kan zorgen, een mooie aanvulling. We hebben er dan ook veel vertrouwen in dat zij zowel het team, als de spelers en speelsters individueel verder kunnen helpen in hun ontwikkeling.

Waar Harold komt, vertrekt Kevin ter Maten als trainer van het derde. We willen Kevin, ook via deze weg, alvast hartelijk bedanken voor zijn inzet en wensen hem veel woon- en werkplezier in Rotterdam en omgeving.

Jan en Harold, veel plezier en succes met Unitas/Perspectief 3!

Technische commissie


15-02

Hoe groot moet een voorsprong zijn om je zeker te voelen? We kennen allemaal de beelden van de wielrenner die een meter of vijftig voor de finish zijn handen reeds de lucht in steekt, maar op de meet geklopt wordt door een wanhopig in zichzelf gelovende volhouder die met een laatste putsch zijn wiel als eerste over de streep duwt. En in 1981 schreeuwde half Nederland met Leen Pfrommer mee naar de tv: ‘Hilbert jongen, je moet doorrijden! Je moet nóg een rondje!’


Lees verder

15-02

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver, de tweede snertactie van CKV Unitas/Perspectief.
Met de vorige editie van twee jaar geleden in ons achterhoofd zijn wij de afgelopen weken druk bezig geweest met de voorbereiding van de actie.

Het is fantastisch om te zien dat de de actie weer vol enthousiasme is opgepakt door trainers, leden, ouders en overige unitassers.  Ook dit jaar werd weer van alles uit de kast gehaald: verkoopstandjes bij de supermarkten, zorgcentra, bedrijven maar vooral de wijkverkoop.Zonder dit enthouasiasme waren we nooit zo ver gekomen! Dit alles tezamen heeft er voor gezorgd dat wiij maar liefst 1004 liter snert en 600 rookworsten hebben verkocht! De koeling van slagerij Beert Karssen was weer tot nu de nok toe gevuld... Het resultaat van de snertactie was ook dit jaar maar liefst €2000,- euro! Een geweldig bedrag wat ten goede gaat aan de bouw voor ons clubhuis!

Alle teams hebben dit jaar enorm veel verkocht via de wijkverkoop, met onderling kleine verschillen. Toch steekt er één team net iets bovenuit...
Uiteindelijk wist de E1 het meest te verkopen, zij gaan dan ook gezellig op teamuitje!

Via deze weg willen wij graag iedereen van harte bedanken! Ook dit jaar stonden wij weer versteld van de inzet van zoveel mensen, dat doet de unitasser goed!

Vanuit de snertcommissie,

Aleida, Frans & Jesse.


14-02

De technische commissie is blij te mogen meedelen dat Marc Houtman vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer is. Marc is geen onbekende van de club en dat maakt deze match tot een speciale. Vanaf het moment dat Marc de club verliet om elders ervaring op te doen, zijn we hem blijven volgen. Hij heeft zich bij Wit-Blauw/Green Organics goed ontwikkeld en laten zien een zeer talentvolle trainer te zijn. Het plan om hem te benaderen voor de rol als hoofdtrainer kwam in een stroomversnelling...


Lees verder

12-02

In een volle sporthal De Sypel heeft Unitas/Perspectief 1 laten zien dat het met de druk kan omgaan om topwedstrijden te winnen. Een meeslepende derby van begin tot eind. De Meeuwen 1 knokte voor iedere meter, maar het is Unitas/Perspectief wat een definitief gat lijkt te hebben gemaakt om kampioen te worden. Via een 15-15 ruststand waarin om-en-om gescoord werd wint Unitas/Perspectief uiteindelijk met 33-31. 


Lees verder

12-02


Voor de wedstrijd van het 1e aanstaande zaterdag om 19:15 zijn wij op zoek naar iemand die vooraf de teams wil aankondigen en tijdens de wedstrijd verslag wil doen van de gescoorde doelpunten.Wie wil ons helpen?
Voor aanmelden of aanvullende informatie kan je contact opnemen met Maarten Bakker (06-21806288)


07-02

Na intensieve onderhandeling met de buurt hebben we afgelopen donderdag een akkoord bereikt met de wijkvereniging Slingerbos.
Dit akkoord is vastgelegd in een zogenaamd convenant waarbij afspraken zijn gemaakt hoe we als goede buren met elkaar omgaan en zal er voor zorgen dat de buurt zijn/haar bezwaren bij de rechtbank intrekt. De afspraken in dit convenant zullen uitgebreid met eenieder gedeeld worden zodat we ook kunnen toezien op een goede manier van gebruik van ons sportpark en het verminderen van de overlast die de omwonenden kunnen ervaren van ons. 

Daarnaast hebben we afgelopen donderdag het akkoord gekregen op onze hypotheek. We zullen tegen zeer gunstige hypotheek rente een lening van 25 jaar aangaan. Dit waren de laatste 2 hobbels die genomen moesten worden. Niks staat ons in de weg om te gaan beginnen. De exacte datum moet nog met de bouwer worden afgesproken maar hoogstwaarschijnlijk wordt dit 9 of 16 maart. Vanaf begin maart zullen we de bouwplaats gaan inrichten en graafwerkzaamheden opstarten.

Tijdens de bouwwerkzaamheden zullen er mogelijk ook activiteiten zijn die wij zelf als leden zouden kunnen verzorgen. Dit zal in de loop van de tijd duidelijk worden en hier zullen dan t.z.t. vrijwilligers voor gezocht gaan worden. (Vele handen maken licht werk en het kan een hoop geld schelen). 

Al met al super nieuws!

Uiteraard is er voor de inrichting van het gebouw (als het eenmaal gebouwd is) nog wel geld nodig. Hier hopen we op eenieder te kunnen rekenen bij de inzet van de verschillende acties die hier voor georganiseerd zijn en worden. Zo ook de snert-actie komende zaterdag. Alle opbrengsten hieruit zullen ten goede komen aan de inrichting van ons nieuwe clubhuis. Dus we hopen dat er komende zaterdag veel snert verkocht gaat worden door onze enthousiaste leden!

 


07-02

Sinds een laatste uit de hand gelopen tinderdate kom ik vaak in Zwolle. In die hanzestad was de Peperbus altijd de grote trots, maar sinds 20 april 2014 is er een belangrijker reden om met de borst fier vooruit te lopen: de bekerfinale van dat jaar. Zoals elke familie volgens de overlevering iemand had die in de Tweede Wereldoorlog in het verzet zat, zoals vrijwel elke basiliek wel een paar splinters van het kruis van Jezus bezat, zo heeft ook elke Zwolse familie wel een broer, neef of zwager van de koude kant ‘die erbij was’ die dag in De Kuip. Die laatste woorden worden dan ook vaak met een soort jaloerse bewondering uitgesproken.


Lees verder

06-02

De bestellingen kunnen aanstaande zaterdag worden afgehaald in de sypel. Niets besteld? Er vind ook nog directe verkoop plaats bij het verkoopstandje in de sypel. Er is maar liefst 1000 liter besteld, dus elke verkochte liter is meegenomen! #UNITASBOUWT


Op 8 februari zullen er door de F- t/m de C-jeugd snert en rookworsten worden verkocht. De opbrengst van deze actie is bestemd voor ‘Unitas bouwt’. De teams zullen voor- of na hun wedstrijd op deze zaterdag worden ingedeeld om langs de deuren te gaan in de diverse wijken in Harderwijk.


Lees verder

06-02

Op zaterdag 1 februari reed Unitas/Perspectief af naar Vriezenveen voor de 8e wedstrijd van het seizoen. Na van 7 verschillende tegenstanders te hebben gewonnen begint de 2e seizoenshelft in Vriezenveen tegen Amicitia. Na 7 wedstrijden staat de hoofdmacht van Unitas/Perspectief met 14 punten bovenaan in de overgangsklasse en kunnen zij zich klaar gaan maken voor nog 7 grote finalerondes.


Lees verder