Nieuws archief van maart 2022

31-03

Dinsdagavond 29 maart was het zo ver. De start van de Play offs, waarin Unitas/Perspectief mocht aanvangen tegen Mid-Fryslan. Unitas had veel vertrouwen kunnen tanken voor deze wedstrijd. Een knappe prestatie om 2e te worden in een zware poule samen met Nieuwerkerk, Wageningen en HKC. Veel tijd om na te genieten was er niet, want 3 dagen later werd de wedstrijd tegen Mid-Fryslan gestart in sporthal de Twine in Grou. Het voelde bijna als een thuiswedstrijd door alle meegereisde supporters. Gaaf om te zien hoe de hele vereniging meeleeft, waarvoor dank!


Lees verder

31-03

Aanstaande zaterdag speelt ons vlaggenschip om 17:00 uur de tweede Playoff wedstrijd tegen Mid-Fryslan. Een uur later dan de originele planning! Het vlaggenschip kan alle support gebruiken om plaatsing voor de nieuwe tussenklasse te garanderen. Ben jij ook weer aanwezig? Vergeet je oranje kleren/sjaals/hoeden/schmink/sokken en haarspray niet!

Tot zaterdag in een kolkende sypel!


30-03

De inschrijvingen zijn gesloten!

Woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 mei 2022 is het zover; we gaan op kamp! Het kamp is voor de gehele jeugd, van kangoeroe t/m A-jeugd.

Deelname aan het kamp kost 50 euro. Een 2e kind is 45 euro en een eventuele 3e kind is 40 euro.
Bij opgave dient er ook betaald te worden. Dit kan op NL67RABO0354690213 ten name van CKV Unitas-Perspectief o.v.v. voor- en achternaam kind + Unitas kamp.
Bij vragen of opmerkingen kun je mailen naar mirjam1990@hotmail.com.

Meer informatie over het kamp kun je hier en hier vinden. 


30-03

Wat was het super om te zien hoe CKV Unitas/Perspectief 1 zaterdagavond winnaar is geworden van de wedstrijd tegen Nieuwerkerk. Hierdoor zijn wij 2e geworden in de poule en hebben wij ons geplaatst voor de play-offs naar de Korfballeague/tussenklasse. Wie had dat een aantal maanden geleden ooit gedacht! Maar hoe gaat dat er nou precies eruit zien?


Lees verder

29-03

update2: Geen kaartje en wil je toch kijken? bekijk de wedstrijd via de livestream van KV MidFryslan

Update1: Morgen mogen wij 100 mensen meenemen naar Grou! Tot nu toe zijn er al 98 supporters aangemeld, er zijn nog twee plekjes! Nieuwe aanmeldingen komen op de reservelijst. Ga je morgen toch niet en sta je wel op de lijst? Meld je dan even af. Wij gaan er morgen een succes van maken!!

Aanstaande dinsdag speelt ons vlaggenschip de eerste play-off in Fryslan! En zij hebben jullie weer keihard nodig! Want was het een feestje de afgelopen weken, keihard genieten! De wedstrijd staat gepland om 20:30.

We zullen nog horen van Mid-Fryslan met hoeveel we mogen komen dinsdag. Het is daarom noodzakelijk dat je je aanmeldt! Geef je dus snel op voor een plekje! Dit kun je doorgeven aan Margreet Bakkenes (tel. 06-26326655 of info@ckvunitas.nl).  Wij zouden graag gemeenschappelijk met iedereen in één oranje stoet willen vertrekken, 18:45 verzamelen en uiterlijk 19:00 wegrijden vanaf de Sypel.

Ga je erheen en kun je nog 1 of meer mensen extra in de auto meenemen? Dan horen wij dat graag! Heb je geen auto tot je beschikking of wil je graag met iemand meerijden? Meld dat ook even bij Margreet. Als er genoeg chauffeurs zijn, kunnen we iedereen blij maken met een plekje in een auto.

Wij hebben er zin in en we hopen op zoveel mogelijk support voor onze toppers!


28-03

Wanneer er gevraagd wordt om een verslag te schrijven over een wedstrijd ga je voor inspiratie deze nog een aantal momenten terugkijken. En deze inspiratie werden er op vele vlakken gegeven:

Als speler van Unitas vind ik het opvallend hoe vaak er bij een tegenstander geklaagd wordt over het spel van ons. Wanneer iemand op een plek zit waar hij als enige zijn mening kan verkondigen en geen tegengeluid gegeven kan worden is dat in mijn ogen niet heel sjiek. Best zonde voor een vereniging als Nieuwerkerk met een mooie selectie en grote ambities. Mede als de sfeer bepaald wordt door enkele opmerkingen vanuit het thuispubliek mag je denk ik niet raar opkijken dat daar op gereageerd/ geacteerd wordt.


Lees verder

28-03

Zaterdag 2 april om 16.00 speelt Unitas Perspectief 1 een belangrijke play-off wedstrijd.
Na deze wedstrijd bouwen we een feestje in Sportcafé de Sypel. Aanvang is om 19.30 uur.  

Het thema van de oranjeparty is natuurlijk oranje, dus kom in het oranje van top tot teen!! En neem natuurlijk je Oranje outfit alvast mee naar de wedstrijd.

Zien we jullie dan? 

 Feestelijk groet van Funitas25-03

[UPDATE 25-03 17:15]

Beste supporters,

Helaas was er geen chauffeur beschikbaar om ons met de bus naar Nieuwerkerk te brengen. Ook bij alle andere touringcar bedrijven hetzelfde probleem.

Maar Unitas zou Unitas niet zijn als we toch 11 (!!) mensen bereid hebben gevonden om met de auto te rijden.

Dus: heb je je opgegeven voor de bus, dan gaan we er vanuit dat je morgen in het oranje bij de Sypel klaar staat. Je krijgt dan een plekje bij iemand in de auto en gaan zo in een lange stoet naar Nieuwerkerk. Zorg dat je er op tijd bent, zat je gewoon naast je vriend- of vriendin kan zitten.

Voor vragen kun je terecht bij Jan Hop of Marcel Zakonski.

Jan 0614058714 Marcel 0629521727


22-03

Opgeven vanaf 30 maart op de site


22-03

Aankomende zaterdag gaat het gebeuren…

de zo ontzettend belangrijke wedstrijd bij CKV Nieuwerkerk… We hebben er zin in! Vanuit Nieuwerkerk hebben we te horen gekregen dat er, vanwege beperkte ruimte, plek is voor 130 supporters van Unitas. Dit zal genoeg zijn om niemand teleur te hoeven stellen, alleen moeten wij wel de namen doorgeven van degenen die komen.

Naast degenen die gezellig met de bus meegaan horen we daarom ook graag wie er nog met eigen vervoer die kant op gaan. In dat geval kun je dat doorgeven aan Margreet Bakkenes via tel. 06-26326655 of info@ckvunitas.nl. Ook hebben we vanuit Nieuwerkerk gehoord, dat de kosten voor een entreekaartje € 5,-- zijn.

Gaat iedereen mee om onze toppers te steunen en naar de overwinning te juichen?


22-03

Vanaf maandag 28 maart gaan alle teams die geen promotie/degradatie wedstrijden meer op het programma hebben weer het veld op om te trainen. 
Onderstaand trainingsschema gaat in ieder geval in voor de seniorenteams recreanten, 4x4, 6, 5 en 4 en voor de jeugdteams A2, B2, B3, B4, C2, C3, C4, D2, D3, D4, E1 t/m E8 , F1, F2. 
De overige teams zullen (mogelijk) nog promotie/degradatie wedstrijden in de zaal spelen. Hiervoor zal een apart trainingsschema gemaakt worden in de beschikbare zalen na de wedstrijden van 26 maart aanstaande. Communicatie hierover volgt aanstaande zondag. 

Let op: wij willen graag alle leden de mogelijkheid bieden om de wedstrijden van onze selectie te kunnen zien! Dat betekent dat er aanstaande dinsdag 29 maart in ieder geval niet getraind wordt. Tijd en plaats van deze wedstrijd wordt zo snel mogelijk na zaterdag bekend gemaakt.


21-03

Zaterdag 19 maart stond alweer de 5e speelronde op het programma. Met in ons achterhoofd het verlies en slechte start tegen HKC op dinsdag 8 maart, waren we ons bewust van het feit dat we alle zeilen bij moesten zetten. Er werd deze week niet over winnen of verliezen gesproken, nee we moesten ons houden aan het plan en op die manier zouden we het beste spel neer kunnen zetten.


Lees verder

18-03

Zaterdag speelt Unitas / Perspectief 1 de belangrijke wedstrijd tegen HKC ( H) 1 om 16:35.Kan je er niet bij zijn in sporthal De Sypel? geen paniek we hebben weer een livestream -> https://youtu.be/I85yycurYpM

in het voorprogramma speelt Unitas / Perspectief 2 tegen DSC 3 om 14:50. Ook deze wedstrijd is via ons Youtube kanaal te bekijken.


17-03

Beste (oud)-lid, of andere geïnteresseerde,

In het verleden heeft u wellicht (bij onze vereniging) gesport en misschien bent u wel gestopt, omdat de sport niet meer bij uw leeftijd paste.

Dit is iets wat we veel zien bij senioren: ze vinden de sport nog steeds heel erg leuk, maar kunnen het niet goed meer volgen of moeten stoppen omdat ze te vaak blessures oplopen.


Lees verder

17-03

Zaterdag 12 maart is de selectie van Unitas/Perspectief afgereisd naar Wageningen voor twee belangrijke duels. Allereerst was het de beurt aan Unitas/Perspectief 2, wat goed uit de startblokken kwam, maar helaas de overwinning aan KV Wageningen 2 moest laten na een sterke 2e helft van de thuisploeg.


Lees verder

16-03

Vanaf komend seizoen zal Laura van Winkoop (22) de selectie van Unitas/Perspectief komen versterken. Laura, nu actief bij kv De Meeuwen in Putten, stond al langer op de radar in Harderwijk. Een talentvolle dame die zich graag verder wil ontwikkelen als korfbalster. Waar er ook belangstelling was van andere clubs, kiest zij voor de ambities, plannen, selectie en staf van Unitas/Perspectief.

 


Lees verder

16-03

Na een hele lange afwezigheid is het vrijdag 18 maart weer zover!

Met een flinke portie gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje organiseert Funitas een pokertoernooi.
Net als bij eerdere edities zal de inleg €10 zijn. Mocht je er binnen een uur al uit liggen, dan kan je je voor €5 opnieuw inkopen.

Voor de beste spelers zijn er ook leuke prijzen te winnen!
Het toernooi zal om 20:00 uur van start gaan, toch zou het prettig zijn als iedereen er tussen half 8 en kwart voor 8 al is zodat we op tijd kunnen starten.

Zien wij je dan? Meld je snel aan!

Door te weinig aanmeldingen gaat het poker toernooi vrijdag niet door!


15-03

Onlangs zijn er weer een aantal selectierondes geweest voor RTC Randmeren U15, Oost U17 en Oost U19. Hier hebben ook weer een aantal toppers van Unitas aan meegedaan, waarvan een ieder hard geknokt heeft.


Lees verder

10-03

Nadat Unitas/Perspectief 1 op donderdag 3 maart een periode van 23 dagen met daarin 5 wedstrijden begon met een overwinning op Wageningen 1, was het dinsdag 8 maart alweer tijd voor de volgende competitiewedstrijd. Ditmaal een doordeweekse avondwedstrijd in Hardinxveld-Giessendam. De selectie van Unitas sprak in de kantine van het clubgebouw af voor het vertrek om met zijn allen te genieten van een goede sportmaaltijd die de selectie klaar moest stomen voor de avondwedstrijd. 


Lees verder

10-03

Aanstaande zaterdag speelt Unitas/Perpectief 1 & 2 uit bij KV Wageningen. We hopen dat jullie massaal komen kijken en onze teams komen aanmoedigen. 

Vanuit Wageningen wordt er geld ingezameld voor het Prinses Maxima Centrum door Faye & Lynn. Faye heeft sinds vorig jaar oktober zelf de ziekte van Hodgkin en probeert zoveel mogelijk geld in te zamelen door armbandjes te maken en te verkopen. As zaterdag maken ze de armbandjes ook in onze clubkleuren Oranje & Zwart. Ze kosten 3 euro per stuk, we hopen dat onze supporters zoveel mogelijk bandjes kopen en dit geweldige initiatief ondersteunen.

Faye & Lynn veel succes......KV Wageningen mag trots zijn op zulke TOPPERS!!!!!!


Lees verder

09-03

Sanne van der Velde (15) en Jeroen Boonstra (16) van Unitas A1 zijn opgeroepen voor Oranje onder 17. Het is de eerste keer dat de Harderwijkse korfbalclub twee jeugdspelers uit dezelfde lichting aflevert voor een nationaal team. Tijdens het RTC-toernooi op 2 maart in Papendrecht werden zij gekozen. Nederland onder 17 gaat de komende maanden trainen, clinics geven en oefenwedstrijden spelen door het land. Dit ter voorbereiding op de Korfball Word Cup op 2 en 3 juli in Eindhoven.


Lees verder

07-03

[UPDATE 07-03] We vertrekken dinsdag om 18:00 uur vanaf het Slingerbos. Graag gepast betalen. Er is geen catering in de bus dus je dient je eigen eten / drinken mee te nemen.  ow en er zijn nog een paarplekken beschikbaar. Dit wil je niet missen!

Samen met de selectie in de bus naar HKC? Op dinsdag 8 maart vertrekken we om 18:00 naar Hardinxveld Giessendam. Kosten zijn EUR 10,00 pp
Let op! Maximaal 20 26 plekken beschikbaar, wees er snel bij en meld je aan.


04-03

In een loodzware (hernieuwde) hoofdklasse indeling is CKV Unitas/Perspectief uitstekend begonnen. Ook de tweede zaalwedstrijd werd gewonnen. Dit keer was het ervaren KV Wageningen wat met een 19-17 einduitslag naar huis werd gestuurd. In een gelijk opgaande wedstrijd was het de thuisploeg wie de sterkste slotfase van de twee ploegen op de mat wist te leggen. Hierdoor heeft CKV Unitas/Perspectief na twee zaalwedstrijden 4 punten.


Lees verder

03-03

De eerste klap is een daalder waard, zeggen ze vaak. En wat een klap was dat zeg, vorige week in De Sypel. Gedoodverfd kampioen Nieuwerkerk kreeg klits klats klander van de ene bil op de ander van underdog Unitas. Je krijgt meteen zin in de wedstrijd van vanavond! Het is namelijk waar, een goede eerste wedstrijd kan zorgen voor een bepaalde flow die je welhaast onoverwinnelijk maakt. Vraag dat shorttrackster Suzanne Schulting maar eens!


Lees verder